to je fakat puno, pogotovo ak ne misliš prebacivati na komp,... staviš sa srednju ili visoku kvalitetu i slikaš do mile volje (tj.-dok ti ne dosadi (a to je brzo))!!
Printable View
to je fakat puno, pogotovo ak ne misliš prebacivati na komp,... staviš sa srednju ili visoku kvalitetu i slikaš do mile volje (tj.-dok ti ne dosadi (a to je brzo))!!
menisasvim dovoljne,pa ne kupujem mobitel zbog fotica...ak hocu dobru sliku kupim dobar digitalac...radije ja uzmem mob di vidim ko mi je sms poslo i ko me zvao,zisku
(@Smogovac rečeno je bez psovki u bilo kojem obliku
Šljaka)
Pa niko (bar ja mislim) ne kupuje mob zbog fotića, al sad svaki novi mob ima fotič i ak si hočeš kupit mob, onda gledaš i kakvu kameru ima..........a kad već moraš birati, rađe uzmeš onaj koji ima više mjesta za slike!!!!
daj,daj...svi samo gledaju ko bolju kameru ima,to je postala mjera za dobar mob,i sto mislim da je sasvim krivo..ali sve ide u tom smjeru i tak ce biti....znaci jedan mob mi je prokleto lijep i poseban al ga necu kupiti jer onaj u onaj drugi stane 20 slika vise,a nije mi lijep..mislim glupost...
kuzim te smogovac. ali reci ti bi rade nokiu 7250i ili nokiu 6630.
ah sad to nije upitno...ja dok sam kupovao dvoumio sam se izmedu 6220 i moje,al sam svoju uzeo jer mi je vise fora bila..ma da sam znao da je ova dr. bolja..ali 6630 ne gledam,jer 6000 somova ili koliko ce doci,ipak ne bi dao..za svoju sam dao 3800 i vise nikad tak puno love za mob
pa bas zato. jer taj mob nema toliko funkcija koliko i kosta. ja sam isto razmisljao o st60 ili t630 ili sx1. pa sam uzeo st60 nije neko cudo tehnologije ali ima sve osim bluetootha i irde. (40polifone, 7mb, vga, mogucnost snimanja glasa kao zvono, 128x160, 65000, i dimenzije 99 × 48 × 22) inace volim male mobitele (ne premale, ali da nisu ko n6600 ili sx1) ali da su ipak puni opcija kao neki od boljih modela.
Držite se teme da ne moram brisat postove.
Evo da i ja dodam svoj dojam o CX65, mislim da je ovo definitivno mobitel koji kupuje onaj kome je fotić dosta bitan (istina ne bi trebali ni mobiteli mijenjati fotiće, ali ima situacija kad ti fotić dobro dođe, a njega ne nosiš uvijek uz sebe, dok mobitel nosiš...a i treba imat love i za fotić...ja je nemam pa kupih ovaj dobar mobitel...)
A i kako kaže 'zeroo-cool', kad već možeš birati onda rađe uzmeš onaj koji ima fotić, a među takvima opet rađe uzmeš onaj koji ima dobru kvalitetu slike i dobru memoriju.
Fotić je FENOMENALAN!!!Ljudi, vjerujte, slike su odlične! A i 5x zoom mu je odlična funkcija, nevjerojatno je koliko dobro zumira! Slike se prilikom pregleda kad se stave na full screen okreću na najveću moguću dimenziju (za 90) tako da stvarno popune cijeli ekran...to izgleda stvarno ok...)
Recimo, uopće se tu ne može uspoređivati Nokia 7250i sa CX65, jer Nokia kao prvo ima totalno manji ekran, 4096 boja, MMS sa samo 45 kb po poruci, kameru od 352x288, dok CX65 ima ekran boli glava, 65 i nešto tisuća boja, VGA kameru 640x480, MMS od 100 kb (gdje možeš raditi stvarno čuuuda, mijenjati boju pozadine teksta, boju teksta, snimiti sebe i to poslati), a da tek ne pričam o unosu u adresar - Nokia: 3 polja po unosu, CX65: 19 polja (ako sam dobro izbrojala...ime, prezime,e mail, email2, ICQ broj, fiksni tel., broj u uredu, broj faxa, adresa, slika...itd..itd...)
Super je stvar što je na CX65 memorija od 11MB, ja sam slikala s njim i jedna slika vrhunske kvalitete (640x480) je u prosjeku 30 kb (manje/više), video zauzima oko 110kb...,cca 4-5 MB zauzmu tvorničke melodije, MMS-ovi, wallpaperi,teme itd...tak da ostane oko 5-6 MB s kojima u startu možeš baratati, i mislim da je to super memorija...pogotovo u usporedbi s prijašnjim modelima s 2 MB memorije...
Ima i nekih super stvari u pisanju SMS-ova, možeš centrirati tekst, ili ga poravnati lijevo/desno, podvući ga, povećati font, raditi copy-paste, mislim da su te stvari zgodne i dobro dođu...
A recimo meni se osobno jako sviđa što se gotovo sve može raditi samo sa joystickom - funkcionira kao back/forward na kompu, kao ulaz u dodatne funkcije, kao potvrda itd...što se na prijašnjim siemensima moralo raditi s mekim tipkama i crvenom slušalicom (op. ne znam, možda je to zato što mi je ovo prvi mobitel s joystickom, možda se to može i na drugima takvima...)
Uglavnom, mobitel doslovce radi kao komp, isti princip, ista organizacija, možeš na njemu sve što i na kompu - kreirati nove foldere, premještati ih, kopirati, preimenovati, sortirati po imenu, tipu, datumu,...prikazivati ih kao minijature ili kao listu, spremljenim SMS-ovima dodavati naslove, spremati povjerljive bilješke koje su zaštićene kodom telefona...
Ima tu još dobrih stvari koje nisam nabrojala, a za kraj, najveću ocjenu kod ovog mobitela dajem ekranu, jednostavno je odličan (TFT) i velik, dok istovremeno mobitel nije prevelik...
Pozdrav svima, i ako mene pitate, za tu cijenu koliko košta, definitivno nema boljega!
I još se zaboravih osvrnuti na melodije i speakerphone, vidjela sam da tu HRCA muče neke stvari...
Iako ima 40-kanalne melodije, zvuk je malo tih i šuplji, nije naročit...SL55 npr. ima bolji zvuk (bar po meni). Uvjerljive jesu, mislim, ono kuži se da su ok, al nisu nešto kvalitetne...
Samim tim ni speakerphone nije naročit, pitao si jel se može snimit melodija na speakerphone pa da ti onda tako zvoni...Odgovor : može, ali ne ispada baš dobro, krči...ne znam kak da se bolje izrazim...
Sve u svemu, zvuk mu nije jača strana - a i šta bi mi sve htjeli, tko bi nas zadovoljio...negdje je moralo okinuti
U potpunosti se slažem s Karmelom! SL55 ima "punije" melodije, nekako ima više basa... :D
Evo da prokomentiram i programčić (od 23 Mb) koji sam skinuo sa Siemensove stranice. Program bez problema čita mob preko IrDA i ima neke dobre fore. No, krenimo redom... Prva opcija, CONTACTS, može pročitati kompletan imenik i adresar sa moba te importirati na mob unose ili eksportirati s moba. Ujedno se iz tog menija drito preko kompa može nekome poslati SMS ili MMS, ali meni je mobu zbloko kada sam to pokušao. No, primattelj je primio SMS, bez obzira na blokadu.
Drugi meni, MESSAGES, naravno, čita sve poruke s moba, omogućuje arhiviranje na komp te pisanje novog SMS-a, EMS-a i MMS-a te slanje. Ništa od toga još nisam isprobao...
Treća opcija je backup cijelog moba na HDD. Vrlo korisna stvar...
Četvrto - IMAGES - sve za slike i optimiziranje slika za prikaz na mobu. Posluži, ali držim se Photoshopa.
SOUNDS, peti meni je vrlo, vrlo, vrlo koristan. Omogućuje prebacivanje melodija sa kompa na mob i obrnuto UZ KONVERZIJU, što je najbitnije! Prebacuje (navodim iz helpa, nisam još sve isprobao) WAV, AMR, MP3, CD audio u MIDI ili MMF i to, navodno, u oba smjera! Ima ugrađen i EQ koi još nisam isprobao...
EXTRAS - zadnji korisni meni, sadrži WAP preglednik, GPRS modem assistant (koji radi, provjereno) te PHONE EXPLORER, vrlo korisnu opciju koja nam prikaže naš mob kao HDD. Možemo prebacivati, brisati, kopirati, micati.... Ujedno nam dopušta da uđemo i u SETUP direktorij mobitela i ubacimo, recimo, T9 hrvatski riječnik ili sl.
Uf... Toliko! Pitanja na mail, ako imate...
Pozdrav!
Tako je, nakon SL55 nestao je bas. Nema ga ni na SX1, iako je zvuk zadovoljavajući. Neznam zašto je siemens to mijenjao...
Sto se tice MMS poruka; Kramela, stavi si v 08 (službeni, pa ne gubis pravo garancije kad ga stavis), jer on omogucuje sad MMS poruke od oko 300kb, a ne vise smao od 100kb...
fw 08 - http://www.siemens-mobile.com/com.ap...load_cx65.html
Bravo jos jednom za Siemens, izgleda da je ponovo napravio jedan best buy mob...
Da li je USB kabel od SX1 kompatibilan sa CX65? Naime, kolega ima SX1, a ja bih update-o firmware na svom CX-u, a ne da mi se samo zbog toga uzimati kabel. Da li je moguće, iako pretpostavljam da nije, update napraviti preko IC-a?
Pozdrav!
A dal se mož pred IrDa adaptera raditi uprage softa'???
E,a..... kakvu vibru ima.....se osjeti kaj????
Zeero, to i mene zanima... Da li se može preko IC-a update napraviti? Ali 90% sam siguran da ne može, da ide samo preko kabla. Vibro? Zadovoljavajući. Nije da ćete potrgati, ali nije niti preslab. OK je. U ovih par dana svaki put sam osjetio vibriranje.
Pozdrav!
Evo, upravo dolazim sa Siemensove stranice i otkrih da USB kabel nije podržan. Dakle, prilikom update-a firmware-a potrebno je imati serijski kabel...
Bedara...
Pozdrav!
A kolko to (kabel) košta????? Di ima za nabavit?
A kak se pišu poruke - kakva je tastatura...????
@KillerLoop - kak povezuješ komp i mob????
ne moze se napraviti update preko irda-e...
kabel od sx1 bi trebao raditi i sa cx65 jer su isti pinovi, a sto se tice update za cx65 nisam siguran, to provjerite na siemens stranicama (ide li com ili usb)
full isti st60 po karmelinom opisu, opcije, mogucnosti sve!!!. cak kak ste opisali mislim da st ima bolje melodije, ali ne vjerujem dok ne cujem. TO ME NAJVISE INTERESIRA KOD MOBA. totalno je sve isto. samo kaj cx ima veci ekran. bolje fotke. bolji video zapis irdu i vise memorije. cista 5 za cx65 fakat je best buy za tu lovu.
dajte recite koliko vam traje bat na mobu
jedino ga jos moze konkurirat SE-ov f500i iliti k500 koji je isti po performansama (kamera, tonovi, memorija, ali ima bolji ekran), ali ne vjerujem u to jer u ovom djelu evrope ima zagarantiranu prodaju
Ja se samo nadam da se ne proširi ko c55 ili 3310!!!
Čovječe, kud god se okreneš vidiš taj mob, koma..........!!!!!
Fora je kad imaš mob koji skoro niko nema!!!
Zeroo, tipkovnica je super. Na SL-u mi je bila pretvrda, ali na ovome je odlična. Ima tvrde tipke i fino svaki pritisak registrira, čak i kod jaaaako brzog pisanja poruka.
Mob povezujem preko infracrvenog porta i tako prebacujem slike, melodije i sve ostalo.
Za sve: Update firmware-a može se obaviti samo preko SERIJSKOG kabela...
Pozdrav!