Ne moj me krivo shavtit, ja sam daleko za win-se od svih ali ne drze mi bas korak u zadnje vrijeme.....
Printable View
Ne moj me krivo shavtit, ja sam daleko za win-se od svih ali ne drze mi bas korak u zadnje vrijeme.....
Konačno!
Robbie Bach (Microsoft Entertainment and Devices Division President) je rekao da će wm7 biti najavljen u drugom mjesecu na MWC-u.
Nadam se da će odmah i leakati rom.
Pretpostavljam da će ga predstaviti na uređaju koji već postoji ;)
Link na vijest.
Nadam se da su ovo samo glasine, mrežom se raširila glasina da Microsoft namjerava odgoditi izlazak nove verzije svog operativnog sustava za mobilne uređaje Windows Mobilea 7 za 2011. godinu, kako prenosi i pcchip.
Još sam i jučer čitao po netu o tome al rekoh da vidim dali će još netko o tome pisati pa evo... za nepovjerovati. Navodno da M$ čeka novi hardver od Qualcomma, CPU takta 1.3MHz - 1.5MHz koji bi trebao izaći dek krajem ove ili početkom druge godine. Iskreno se nadam da je još sve ?
...jer ako se odluče na 2011 za izlazak sedmice, mislim da bi joj onda i ime mogli mijenjati u desetku ili dati neki naziv, tipa imena?
Ovo su još sve glasine, čekamo MWC u Barceloni i da vidimo razvoj situacije.
http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti...za-2011-godinu
Po meni je mozda i bilo za ocekivati posto nema dugo da su winsi 6.5 izasli. Da su imali ikakvu namjeru izbaciti sedmicu uskoro nebi sigurno izbacili 6.5, sigurno bi se radje strpili koji mj....
Wm7 se najavljuju već od 2008. Mislim, nadam se, da će izaći 2010. 2011 bi bilo stvarno previše.
Zna se da wm 7 već radi na uređajima, već se testira. To je rekao Robbie Bach iz MS-a (da je vidio wm7 u akciji), nemamo razloga da ne vjerujemo.
I za kraj, slažem se s HCSC-om. Sve ćemo znati sljedeći mjesec (MWC).
Evo odlične stranice za sve koji žele pratiti razvoj situacije oko wm7.
Ebes ti takav OS kad je njemu onda prakticki minimum 1.3MHz... Vidi ajfona kako se vrti na 600MHz... A gdje je tu jos baterija... 800min-1Ghsredbhe-1.3MHz ima da leti prije nego stisnem tač!
Meh, koma...trebat će lypolymer od 2200mah, jos ako dodaju i koji grafički čip... haha....vidjet ćemo :crazy:
Bloomberg govori o predstavljanju wm7 u drugom mjesecu u Barceloni. Ali, u članku se ne spominje ništa što do sada nismo znali :(
Na povišenje hard. zahtjeva se ide da se ne bi više dogodilo da je sve sporo, kako je bilo do sad. I više od toga. Samo neke rezolucije i čipovi će biti podržani, zbog "kompatibilnosti" hardwera i software-a i uvođenju bar nekih standarda, što je korisno za developere i kvalitetu aplikacija.
Živi bili pa vidjeli.
Da se sve pročitati, dok neki navode o predstavljanju WM7 u Barceloni, drugi spominju predstavljanje WM 6.6 (znanog kao 6.5.3), kao finalnu verziju pred sedmicom.
It will feature...osobno mislim da će prije doći do ovoga, nego do sedmice.
- Larger, finger friendly buttons, interface
- Re-organization of the UI
- Updated Contact UI
- Capacitive screen support
- New Internet Explorer Mobile
- Mobile Office 10
- Threaded Email
Da, slažem se, ako gledamo najave sedmice do sad i koliko puta su je odgodili, realno je za očekivati to što kažeš.
Ali onda opet, sve je više ovakvih članaka (da, piše ogromnim slovima rumor :D ).
Nekako se nadam da će izaći sedmica uskoro, da će biti upgrade za hd2, stvarno ne bi želio/trebao mjenjati mob svaku godinu.
Sedmica će biti na HD2, dali kroz xda ili od strane HTC-a? Čak mislim i da da, po nekim zadnjim pričanjima?
EDIT: moram priznati da nas ovi iz Microsofta drže za.... "napetim".
Ako wm7 izađe u 2011, u to vrijeme će vani biti hd3 ili kako će se već nasljednik zvati, tako da sumnjam da će izaći službeni update za hd2. Trebat će prodati novi model ;)
Pošto će wm7 biti na win ce 6 umjesto 5.x kao do sada, portati sve drivere na hd2 će biti dosta teško, nadam se izvedivo. Hd2 je fakat odličan uređaj bilo bi šteta da "traje" samo jednu godinu.
A Gsmarena kaže:
"Microsoft plans to launch the 6.6 update for their Windows Mobile OS next month bringing capacitive touchscreen support, among other performance optimizations and bug fixes.
The official announcement of the new version will most probably take place at the MWC 2010 in February in Barcelona.
Despite the fact Windows Mobile 7 is cooking in the Microsoft labs, it seems they won’t give up the 6.5 version and will continue to improve it. The bad news is that this extra work on the 6.6 version may result in delaying WinMo 7 for the early 2011, instead of releasing it in 2010."
I am still hoping that this rumor...
Pa, izgleda da nista od 7-ice do 2011. god. Nista, HD2 ce onda iskrostit svoj potencijal jos vise nadogradnjom na 6.6 :D
Evo i par detalja od Eldara o WM7:
http://www.engadget.com/2010/01/17/e...ime-incompati/
Da, pocelo je, pocelo, momci na WMExperts su objavili sve informacije koje imaju o novom OS-u iz Microsofta- Windows Mobile 7.
Windows Mobile 7 biti ce dostupan u dvije verzije:
-Windows Phone Seven Business Edition
-Windows Phone Seven Media Edition
Prva verzija, Business, biti ce bazna verzija na koju ce korisnik moci staviti HTC Sense ili slicno korisnicko sucelje te ce traziti minimalne hardverske zahtjeve. Druga verzija, Media Edition naziva se i "Zune Phone", sa velikim multimedijalnim mogucnostima, poput HD reprodukcije i snimanja te socijalnim mrezama poput Xbox Live, Facebook i Twitter. Ostale mogucnosti biti ce kao i na Business verziji.
Prva dva uredjaja koja ce se pojaviti na trzistu s novim Windows Mobile 7 biti ce LG Apollo i HTC Obsession. Da bi shvatili sto ce nam Windows Mobile 7 ponudit, pogledajmo hardware ova dva smartphonea. LG Apollo ce biti 3G smartphone sa Qualcomm 1.3GHz QSD8650 procesorom, imati ce 3.8 inchni AMOLED ekran WXGA (1280x720) rezolucije, kamera ce mu biti 10 megapixela sa mogucnoscu snimanja 720p video materijala. HTC Obsession ce koristiti 1GHz Qualcomm QSD8250 procesor, ekran od 3.7 incha AMOLED. Kamera ce mu biti 5 megapixela i isto ce imati mogucnost snimanja 720p videa.
LG Apollo trebao bi biti dostupan na trzistu vec u 09. mjesecu ove godine, dok HTC Obsession dolazi u 10. mjesecu. Izgleda da cemo prave informacije dobiti slijedeci mjesec na World Mobile kongresu u Barceloni.
LINK
A cijene tog suhog zlata jeeee?? :tomato:
Tek iza 2011. WM 7 za mene xD
a pogledaj verzije Windows 7 :) sve ti je jasno :) Microdrek :)
No zato vjerujem da kuhinja na xda-developersima nece biti prazna :)
i ja vjerujem u xda, "jezgru" neka izbaci M$, a xda zajednica neka to složi bez raznih edicija.
I kad izađe WM 7,će se moči to instalirati npr na Omniu?
Ili će biti neki posebni uvijeti?
2Majkus: tesko je to sad prognozirati, sve ovisi o kuhinji xda-developersa, ako ce jezgra OS-a biti podlozna "kuhanju", zasto ne.
Eto ja prkosim hardverskim zahtjevima i vrtim HTC Wizarda koji ima OMAP procesor od 200mhz i 64 MB RAM-a na Windows Mobile 6.5 sa TouchFLO-om i overclockom na 240 Mhz. Stoga da, sve je moguce.
@beetleman - znam da je skroz offtopic, ali nema li riječ prolongirati potpuno drukčije značenje? Pretpostavljam da si htio reći prognozirati :)
@Sniper: puno hvala, ispravljeno...eh multitasking..mislim jedno ,pisem drugo :) my bad! :D
Kad već ispravljate...
Baš ispada šaljivo, a samo jedno slovo viška :D
Ontopic:
Bilo bi lijepo kada bi svi uređaji dobili upgrade na sedmicu, ali ne vjerujem da će je starije platforme moći vrtjeti kako spada. Vjerojatno će biti portana, ali će raditi sporije itd. Treba vidjeti kolko će uopće sedmica zauzimati i da li je dosta memorije na uređaju.
LOL, hvala, ja zbilja ne znam sto mi je danas..multitasking,snijeg, vrijeme... LOL
hvala na ispravku.
Ja mislim da ce to biti slicno kao i sedmica za PC. U pocetku je najavljivana kao veliki problem za vrtiti, a na kraju se ispostavilo da ju moze vrtit pc star 7 godina i doista, vrlo je lepršava.