kojom brzinom prže DVD, recimo npr. kompanije u filmskoj industriji? i za kolko bi spržili 500.000 komada? za distribuciju?...pa naravno da postoje veče brzine!..;)
Printable View
kojom brzinom prže DVD, recimo npr. kompanije u filmskoj industriji? i za kolko bi spržili 500.000 komada? za distribuciju?...pa naravno da postoje veče brzine!..;)
jesi ti dark uopće čitao ovaj thread? Da jesi vidio bi da sam to isto ja već napisao! Malo koncentracije!= Citat =:
Poslao: Dark
S današnjom tehnologijom je nemoguće iznad 16x jer se na toj brzini disk vrti brzinom 10000 o/min, a razvijanje tehnologije se (bar za sada) ne isplati.
@tomo, u filmskoj industriji se dvd-ovi, a i cd-ovi ne prže, afaik radi master prema kojem se štancaju originali na sličan naćin kao što su se i ploče jednom davno radile...
Znam ja to, a ko se dobro sjećam sam i ja već jednom napisao, ali su govorili o 100x pa sam ponovio.= Citat =:
Poslao: whiteboy
jesi ti dark uopće čitao ovaj thread? Da jesi vidio bi da sam to isto ja već napisao! Malo koncentracije!
@gog, pa onda treba napravit kućni štampač!!...;)i bacit se u krim vode...:)
dvd štampač
BTW pogledajte malo po netu i brzo cete skuzit zasto pojeftinjuju stari DVD snimaci.
Pojavili su se snimaci s 8,5 GB kapaciteta (dual layer), preporucene cijene oko 130€.
Da, prazni Verbatim DVD od 8,5GB je već u prodaji.
U prodaji su i snimaci, bar vani, a dok ovi nasi majstori potrose zalihe, mi cemo imat ponudu starih snimaca po nizim cijenama.
dobar dio dvd-recordera se može flashati da podržavaju DL medije, nec-2500a sigurno, neki lite-on, a ima i drugih.
Problem je u velikoj cijeni dl medija
Ako ovdje dobro piše, onda bi uskoro morao izači Pioneer snimač sa 4x brzinom na dvoslojnima i 16x brzinom na jednoslojnima, a cijena bi mu trebala biti 179USD (oko 1100kn).
Sony već ima dvoslojni snimač na tržištu, ali sa upola manjom brzinom i sa cijenom od 200USD.
Ja imam Dvd snimac na laptopu već godinu dana przi brzinom 2x i za jedan Dvd 1h
a najbolji soft za przenje?
jel novi nero 6.3.1.1.7. moze przit DVD medije?
Svaki nero poslje 5.9 može pržiti DVD-e
a koji koristis
Ja za prženje Dvd filma koristim Clone DVD a za podatke Nero 6.3.15
ma ne treba meni za dvd filmova. treba mi za prog, igrice i sl. ako hoces napravit backup dvd filma najbolji ti je DVD Shrink.
HP je najavio dvoslojnu pržilicu koja bi (za sada) morala biti kompatibilna sa 90% DVD čitača. Cijena bi trebala biti oko 100$
Više o tome ovdje
Pa kažem ti uzmi Nera za prženje programa na dvd-u,igara...= Citat =:
Poslao: ..::HRCO::..
ma ne treba meni za dvd filmova. treba mi za prog, igrice i sl. ako hoces napravit backup dvd filma najbolji ti je DVD Shrink.
Imaš posebnu opciju Dvd copy ali s njim nemožeš pržiti filmove:)
iggxy. znam!
Sad znaš i više ;)
kako kad
Kad smo već kod smanjenja cijena dvd-snimača,znajte da je 1999 cijena snimača bila 15 000 dolara!
slično je bilo i sa cd snimačima jednom davno
U Diskont24.com sam vidio Dvd-rw za 500 kn,snima 4x dvd