Evo i mojih nekoliko slova na temu:
Neki bi trebali shvatiti da svaki podforum ovog foruma ima neke svoje životne faze, ima doba kad je totalno aktualan, a postoje i totalna "banana" razdoblja. Ovo je, valjda jedno od tih.
Sama koncepcija foruma, po meni nema neku zamjerku, forumašima je sve servirano u sticky temama, oko kojih sam se svojedobno zbilja trudio, da bih ljudima kasnije bilo što lakše naći info. Prvi smo uveli Molbe/zahtjeve za fileove i mnogo toga drugog. Mnoštvo ljudi se ni ne registrira, već kroz te sticky teme nađe sve što im treba, pa je i to jedan od razloga manjoj dinamičnosti. E, sad, moram nešto istaknuti; Mod tim tog foruma nije onaj koji pokreće forum, mi samo moderiramo, držimo red, po meni bi bilo suludo da samo mi sudjelujemo u radu tog foruma. Cilj nam je bio da se u rasprave uključuju i drugi, da ne budemo mi svakom loncu poklopac, mene je osobno više bilo sram da je moj barem jedan post prisutan u svakoj temi. S vremenom su se pojavili još neki ljudi koji razumiju neke stvari i nije više bilo potrebe da se mi uključujemo non stop, već samo po potrebi. Osobno se bavim mobitelima nešto više od regularnih korisnika, te bih mogao na svaku temu nešto pisati, ali to nije one man show. Svi koji su mi se obratili, privatno dobili su pomoć, s mnogima sam i poslovno surađivao, uvijek pokušavajući biti max korektan, to se i sam pokretač ove teme uvjerio, nekoliko puta. Isto tako, BD iznimno dobro poznaje tematiku, te bi se mogle tako podijeliti uloge, ali ne vidim smisao toga. Forum čine ljudi, što više njih to bolje. Svatko tko želi pomoći, pridonijeti, pokrenuti, aktivirati ovaj ili neki drugi podforum, može to činiti samoinicijativno, ali i na način da se obrati modovima sa prijedlozima, svaki dobar će biti proveden, to je sigurno. Svatko od vas ima to pravo i može to činiti, bez obzira na svoj status na forumu!
Forum nije zapušten, niti išta slično, već su se žiže zbivanja preselila na neka druga mjesta, recimo SE, što je posve opravdano s obzirom na stanje na tržištu i prodajne rezultate Motorole. BD i ja tu ne možemo ništa.
Također, forum nije chat, te nemojte očekivati da netko sjedi kraj PCa i čeka baš svaki post na koji će odgovorit. U posljednje vrijeme se zna dogodit da novi useri otvaraju teme koji su prožvakane puno puta, pa valjda i zbog toga mnogi odluče preskočiti iste.
Iako Motorola stalno unaprijeđuje modele, bazirajući ih na novim platformama, ne događa se nikakav boom pomak, jer je više riječ o HW detaljima, koji ne utječu pretjerano na user interface, pa se više ne odvijaju silne diskusije i zanimanja oko novih gadgeta, kako je to nekoć bilo sa legendarnom triplet i V serijom, kad smo svi zajedno otkrivali nove stvari. Sad se sve nekako događa po inerciji i treba pričekati nešto što će nas opet sve dovoljno zaokupirati, da bismo imali dnevno po 20ak novih tema.
Meni je drago da se GoGs brine oko tog podforuma, al i on bi, kao i svi mi zajedno, trebao biti strpljiv do novih zbivanja... U međuvremenu, budi apsolutno slobodan, kao i dosad uostalom, sudjelovati koliko možeš i kako možeš u tom dijelu, ako trebaš neke smjernice, pomoć i sl. od nas koji forum održavamo, nemoj se ustručavati.