-
Odgovor
Prijatelju to sam im već platio i kompletnu kućnu instalaciju mi je promjenila njihova partnerska firma JWARE iz Osijeka.
Zatražit ću najvjerovatnije pravnu pomoć zbog izgubljenih poziva a raskid su mi ugovora već ponudili ali nemam koliko toliko kvalitetne alternative osim Optime a sa njima sam imao jako loše iskustvo sa flatmin paketom za adsl promet.
-
OK. Čekamo nastavk sage. ;)
-
-
Nastavak post-a
Cijenjeni prijatelji, prčkali su cijeli vikend po mojem profilu i sada su mi kao promjenili kodiranje sa adsl2+ na adsl1 i iskreno vam mogu reći da je situacija puno bolja.
Mislim da je stvar najvjerovatnije do dosta lošeg firmware za Thomson Speedtouch 780wl router koji kada se stavi u profil sa adsl2+ kodiranjem isčitava očajno puno grešaka na liniji i error sekundi i s time povećava i tracerout i ping rezultate.
S adsl1 kodiranjem situacija je sljedeća:
Link Information
Uptime: 2 days, 5:01:01
Modulation: G.992.1 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 864 / 5.120
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 137,77 / 1,76
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,0 / 15,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 23,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / CENT
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 0 / 0
Očevidno, vrlo dobra!
Zar ne?
Mislim dragi prijatelji da će novi firmware za ISKON speedtouch routere koji je u izradbi riješiti probleme.
Iskreno se nadam!
-
Dodatni komentar
Na web suport stranicama Thomson-a se za Speedtouch router nudi novi firmware sa oznakom 7.4.xx. Brojevi koji se nalaze iza xx su brojevi koji su specifični za lokalizirani software.
Nadam se da će taj novi firmware i software za Speedtouch router riješiti probleme vezane za njegov rad.
-
da samo sta mi ne možemo to ubaciti, jer je od strane iskona blokirano
-
Dodatni komentar
Nažalost si prijatelju u pravu, mi sa lanadmin passwordom se možemo slikati a ne usnimiti novi software.
-
Optima radi savrseno..najbrza veza mi je skidanja 460 kb s oko 4 mbita
htio sam preci na 6 mbita ali nema potrebe ne mogu ostvariti toliku brzinu
optima rulez
-
Pročitao sam ovaj topic i u potpunosti se slažem s Nisdeom. Sve je točno tako kako je napisao.
Veza je katastrofalno loša. Brzina uploada (provjereno na speedtestu od iskona) povremeno pada ispod 100 kbps, a rijetko je kad veća od 190 kbps. Nemoguće je poslušati neki mp3 (čak i od svega 3,5 Mb) ili pogledati neki video u komadu. Najgore je poslijepodne i navečer. Tko želi sačuvati živce a ima iskon duo paket, neka se ne spaja u to vrijeme. Daleko je bolje iza ponoći pa ako imate vremena surfajte noću. :bat:
Njihova je korisnička podrška na br. 062/101010 od slabe koristi, jer su operateri uglavnom zauzeti. Tako treba visiti na telefonu da ih se dobije, a ponekad prođe i po par sati (čak i dana) dok netko od operatera bude konačno slobodan. Povremeno nešto čačkaju, ali ništa ne pomaže, razlike u kvaliteti veze su nakon intervencije neznatne. Naravno, na kraju svega izgovaraju se na dotrajale instalacije, što je glupost jer znam da prije nego što sam uzeo iskon duo paket nisam imao takvih problema.
Nakon svega čovjek se pita što napraviti jer riječ je o očitoj prevari. Plaća im se kompletna usluga, a oni zauzvrat nude nešto malo više od isdn paketa.
-
A od kuda si ti? Isto Osijek? Nama u Zagrebu je veza skroz OK, jedino nekad router zajebava, pa ga se mora resetirati.
-
iz zagreba. router zeza rijetko, problemi koje imam tiču se brzine downloada, a posebno uploada koja se ponekad spusti ispod 100 kbps. ali to je čuveni Iskon Duo paket. gdje mi je pamet bila prije 4-5 mjeseci kad sam dozvolio da me nagovore.
-
ODGOVOR i KOMENTAR!
Cijenjeni prijatelju, napravio si pizdariju ko i ja i sada trpi, ko i ja!
Ili se kao velikodušno vrati na T-com!!!!
A što se tiče tvrdnje da je ISKON virtualni operater, isto možete i sami da provjerite koristeči se tracert alatom u c.promptu i upoređujuči rezultate sa nekim ko ima maxADSL uslugu od T-coma.
Uvidjet ćete da su putevi kojima se vaš upit na net-u preko ISKON infrastrukture kreće, su isti kao i oni od T-com uz određeni vremenski dodatak i prve dvije adrese koje jesu od ISKON-a, sve ostalo je isto.
A vremenski odmak se pojavljuje zbog toga što vaš upit prvo ide ka ISKON dns poslužitelju pa se preusmjerava ka T-comu i tek tada ide van.
Toliko o ISKON infrastrukturi.
-
@nisde - pa normalno je da iskonov promet ide dalje preko t-coma, zašto bi pobogu uludo trošili pare za duplanje iste infrastrukture kad je t-com vlasnik iskona?! fakat mi ponekad nisi jasan, zašto ti u tome vidiš problem što je to tako? to je sasvim normalna stvar, isto kako i amisov promet ide preko maribora i slovenije jer je amis u hrvatskoj firma u vlasništvu amisa u sloveniji.
daj se malo primiri, jasno nam je da imaš problema i da si ljut na lošu uslugu, al nemoj pričat gluposti po forumu da tvoji problemi dolaze od toga što je i kako je posložena infrastruktura iskona i t-coma.
-
ODGOVOR i KOMENTAR!
Čuj buraz, administratoru!
Ja sam kao korisnik sasvim OK i plačam sve usluge redovito i na vrijeme. Sukladno tome očekujem i određenu kvalitetu i u tome ne vidim apsolutno ništa loše.
To prijatelju što ti kažeš je prije lupanje gluposti nego moje činjenično opravdane konstatacije.
Vidi buraz, ako se smatraš telekomunikacijskom operaterom koji pruža kompletnu uslugu sukladno važečim propisima propisanim važečim aktima RH dužan si izgraditi određene kapacitete i infrastrukturu koja udovoljava određenim normama koje propisuju gore navedeni akti i koncesijski ugovor.
Naravno da određene kapacitete možeš također i zakupiti od ponuđača istih usluga na slobodnom tržištu i to stoji.
Ali ISKON je praktično potpuno virtualni telekom operater, usporedivo sa tomato uslugom u mobilnoj telefoniji.
Jedini razlog za postojanje ISKON-a kao usluge a u očima vlasnika kompanije HT-a je taj da određeni broj korisnika koji će da svakako napuste T-com vrate pod okrilje istoga kroz tzv. alternativnog operatera.
Također, zadatak br.2. za ISKON je taj da sa svojom "infrastrukturom" onemogučuje pristup pravoj alternativi ka komutacijskim čvorištima a koji je primarni uslov za dostupnost alternativne usluge.
Administratore cijenjeni, vjeruj, nisam neuka seljačina i znam šta govorim i to uvijek potkepljujem činjenicama.
Svaka tebi čast i uvjeren sam da znaš šta govoriš i komentiraš ali ISKON je sukladno važečem koncesijskom ugovoru dužan razvijati svoju terminalnu opremu a on to ne čini a iz razloga koje si ti naveo i upravo je to glavni razlog zbog kojeg alternativa u obliku AMIS-a, METRONETA i ostalih stalno prijavljuje Agenciji za Telekomunikacije ISKONinternet.
Ove moje tvrdnje naravno možete provjeriti na službenim stranicama iste agencije i na Google group raspravama koje se vode na ovu temu.
-
Ovaj stav koji ti imaš izgleda mi kao da govoriš u ime skoro svih korisnika Iskon Interneta, a koliko vidim problema sa njima imaš ti i još možda nekolicina sa ovog foruma. Na jedan T-Com se bune i žale u neusporedivo većem broju, pa ne mogu ama baš ništa. I isto plaćaju tu usranu uslugu, ali ne stvaraju zavjeru oko toga. Sjeti se gdje živimo, makar nije opravdanje, ali ovakvim postovima nećeš mnogo učiniti osim širiti gorčinu oko sebe. Ovdje u Zagrebu na Iskonu imali smo nakon nekog vremena problema sa routerom koji su nam došli zamijeniti i cimer koji plaća račune mi veli da nam je račun za prošli mjesec manji zbog problema koje smo imali. MAXadsl sam koristio doma u Kutini dvije i pol godine i nauživao sam se svega i svačega, ludovao i pyzdio. Sjeti se da T-Com još uvijek ima takoreći monopol.
-
Imaš pravo, neću više uopće se truditi, svatko neka bira uslugu koju želi i kako želi. Ja sam uzeo ono jedino što mi se nudilo osim t-coma a bez obzira na sva sranja koja sam doživio od ISKON-a račun mi nikada nisu smanjili ni za 1. pišljivu lipu.
No, kako rekoh sam sam si kriv! Nitko me nije tjerao i sada mogu lijepo da jedem govna koja sam si sam izasrao ili da se vratim na t-com a što nije opcija o kojoj razmišljam.
Ako sam jadajuči se vama sa svojim problemima ikoga uvrijedio, ispričavam se.
Kako rekoh, SAM sam SI KRIV!
Svima vama dragi forumaši želim sve najbolje za Božić i sretnu Novu 2008. godinu!
-
@nside - sve okej što kažeš, ali i dalje nisi time sastavio uzročno-posljedičnu vezu između loše usluge koju imaš i infrastrukture kako je ona posložena.
mogla je situacija biti i naopaka, da svi alternativni operateti imaju problema s uspostavljanjem kvalitete u nedostatku infrastrukture, a t-com putem iskona pruža uslugu jednake kvalitete kao i u matičnoj kući (t-comu). tada vjerujem da ne bi imao prigovora na to kako je složena infrastruktura.
ne smeta mene što ti na ovom forumu iznosiš da iskonova usluga ne valja, naprotiv, tu se uvijek popljuvalo i mobilne operatere dok nisu radili kak spada. i to je okej. ali me smeta kad kao izvor problema navodiš stvari koje uopće ne predstavljaju problem. jesu li zakonske - postoje regulatorna tijela koja to rješavaju, ali da ti je to što iskonov promet ide preko ht-a uzrok toga što ti imaš lošu kvalitetu uslugu - sorry, al ja tu ne vidim uzročno-posljedičnu vezu.
-
čestitke!
Svima sve najbolje za predstoječe Božićne praznike i sretnu Novu 2008. godinu od Nisdea iz OS-a i dragi admin-i možete da zatvorite ovaj moj post, jer ladno me zaboli ona stvar i za prokleti ISKON i sva ostala govnad iz našeg telekomunikacijskog etera, ko ih sve jebe.
Ko da je to najbitnije na svijetu, ljudi dok ima zdravlja, biti će i para!
Aj bok, i svima puno sreće u 2008.!!!!!!