720p i meni uredno idu na laptopu, a na 1080p ide bez problema samo ako su kodirani starijim VC-1 (WMV) kodekom. Zapravo u konačnici nije toliko bitno u kojoj je rezoluciji kodirano nego bitrate - meni zapinju filmovi na laptopu koji imaju bitrate veći od 7500 kbps, ali zato i 1080p kodirani na 4-5k uredno idu (jest da je kvaliteta slike crap, ali hell, što je tu je).
Ono što ti jedino mogu preporučiti - KMPlayer - koristi vlastite kodeke i oslanja se na softversko dekodiranje - što i nije toliko loše jer ti4200 ti nema nikakvih mogućnosti dekodiranja HD materijala, ali zato ima nešto što se zove SuperSpeed Mode ali to ti onesposobljava post-processing, prilagođavanje osvjetljenja i još neke opcije prisutne kod dekodiranja videa, ali ide puno brže. Ako ni nakon toga ne možeš pustiti film tada ti je računalo jednostavno presporo. Onda si uzmi neku AGP grafičku (Radeon HD2400XT je triput brži od Ti4200, a košta samo 300-njak kuna u AGP izvedbi).
Malo je kasno ali eto da ti ja odgovorim :p Oko 100-njak :) Ne računajući serije. Imam ih i toliko u kolekciji :p