mislim da bi bilo najbolje da se ukine oglasniku na ovom forumu, pa će se riješiti i problem oglasa u potpisu... ;D
Onda se nebi ljudi bunili, bilo bi manje banova, i sve super uredu...
Printable View
mislim da bi bilo najbolje da se ukine oglasniku na ovom forumu, pa će se riješiti i problem oglasa u potpisu... ;D
Onda se nebi ljudi bunili, bilo bi manje banova, i sve super uredu...
Nije stvar u samome oglasniku.
Stvar je u tome da izmišljate previše pravila i to dobrom djelu korisnika ovoga foruma ide na qurac.
Neki red mora biti, ali stvarno pretjerujete.
Što dalje to je sve gore.
Ono u stilu "look but don't touch, touch but don't feel, feel but don't...etc."
Vama je to možda igra, ali ne i onima koje skinete sa foruma jer ste sjetili da biste mogli eto uvesti još jedno novo pravilo.
Ovo je forum na kojemu ljudi mogu naći dosta odgovora, ali tih odgovora tu ne bi bilo niti 30% da ljudi nisu bili u interakciji jedni sa drugima, razmjenjivali savjete, chatali u chataonici, dopisivali se, trgovali i slično.
Ovdje znamo relativno dobro od koga što kupujemo, neki se članovi znaju i osobno, znaju što su radili sa uređajima i slično. A pored svega toga nije loše niti imati nove članove koji imaju nešto drugo za ponuditi pa da malo i to rasturimo, pogledamo platformu, potražimo koji savjet i slično.
Da nema toga oglasnika i chataonice na kojoj visi dobar dio ljudi da se malo "olakšaju" ovaj forum bi bio...pa...banana.
Na kraju ovaj forum i jest tu radi svih nas a ne radi moderatora.
U slučaju da ne smatrate to tako onda ste stvarno jadna skupina.
A nemojte mi samo početi o moderatorstvu jer imam iskustva u tome stoga...zipp it.
Stvar je u tome da ste prekardašili sa svojim kvazi pravilima i to dobrome dijelu ljudi pravi probleme.
Samo zato jer se grupa moderatota ponaša kao šerifi.
Stvarno ste uz sve dužno poštovanje *******
Upravo o tome govorim...hajde idemo tošno sve definirati pa ćemo moći napraviti još više pravila i ograničenja jupiiiiiiiiiiii :njanja:
Koliko vidim ovdje se ne buni većina članova nego samo dvojica. Pravila postoje, nisam ih samo ja, niti bilo koji pojedinac izmislio i treba ih poštivati. Nigdje ne piše da se ta pravila ne mogu, ne smiju ili neće mijenjati. Sigurno je samo jedno da se zbog nekolicine nezadovoljnika neće mijenjati.
Nitko nije spriječen dati prijedlog promjene pravila uz obrazloženje zašto bi neko pravilo trebalo biti promijenjeno. Obrazloženje u stilu, meni se to pravilo ne sviđa nije obrazloženje! Isto tako, sam prijedlog ne podrazumijeva da će se nešto promijeniti, ali se neće ni odbaciti bez razmatranja i diskusije.
I na kraju krajeva, ako netko ne može i/ili ne želi poštivati pravila foruma (pa kakva god ona trenutno bila) nije obavezan sudjelovati u radu ovog foruma.
@Sljaka...upravo tako kako je rekao i vatrogasac.
Otkad sam stavio svoj post ovdje sve sam čekao kad će se naći iza i neki tvoj post koji bi nas pametnim riječima kao trebao srezati i kao dati nam do znanja da smo u krivu prema nekima vasima zakonima logike jer ipak vi imate vise iskustva itd.
Ma dajte molim vas...samo svi znate pametovati i praviti ogromnoj količini ljudi probleme najiskrenije.
Žalosno je to što to ne vidite.
To što se malo tko odvaži da vam prigovori je nešto sasvim drugo jer se većina korisnika boji (pazite BOJI) da ne bi uslijedile nekakve sankcije.
Iskreno mene zaboli više ona stvar jer se ne živciram toliko zbog takvih sitnica po forumima, imam ozbiljnije životne probleme, ali ću uvijek rado prokomentirati rad jednih neozbiljnih i nadasve nepravednih moderatora koji svojim pametovanjem (ma da su ne znam kako iskusni i stari...to nije nikakav kriterij prema kojemu bih ja trebao imati neko poštovanje prema vama) otežavaju hrpi ljudi normalno funkcioniranje ovdje.
Iskreno očekivao sam da bi čovjek poput vas i sa vašim iskustvom trebao uvidjeti da pretjerujete i griješite, a ne da još komplicirate stvari ljudima.
Trebali biste znati već što su pravi problemi koji nas čekaju u životu jer ste prošli kroz dosta njih, i prema tome ne praviti ostalima LJUDIMA (nisu to samo kompjuteri iza tih avatara) daljnje PROBLEME u njihovima životima.
Upravo zbog toga ne stavljam veliko "V" kada govorim vama (Vama) jer niste to zaslužili da najblaže kažem.
To je moj odgovor, i svaki pametan čovjek će malo pauzirati i zapitati se kog sam vraga ja tu rekao i jesam li imao pravo, no vjerujem da ćete se vi instinktivno braniti...za očekivati.
Naravno da ću se javiti, jer sam ja bio zakinut u svemu tome..
Ja shvaćam da se pravila neće mjenjati, ali koliko ja vidim, to dotično pravilo niti ne postoji u "PRAVILIMA"...
Nego u nekoj temi sastrane, kao običan post....
http://img194.imageshack.us/img194/1...s6sx7kv2mk.jpg
Meni je glupo pravilo nema komentiranja cijene u oglasniku. Bar da mogureci da je previse jer ljudi stvarno nekad pretjeruju. Zivciraju me one izjave tipa npr: prodajem laptop placen 10000kn prije 2god pa sad trazi 5000kn a novi bolji dodje 6000kn ili mobitel po 30% vecoj cijeni nego u oglasnicima! I onda kad kazes, stani malo, previse trazis, popusis ban!
Prvo, svatko ima pravo tražiti koliko god hoće novaca za ono što prodaje i mi tu nismo da mu određujemo cijenu, jer ako će naći naivca da mu da tolike novce, naivac si je sam kriv.
A drugo, kada si vidio da je netko dobio ban zbog komentiranja cijena? Takvi se postovi obrišu, eventualno se upozori preko PM-a ako se takve stvari ponavljaju.
@Vatrogasac...ISTINA,al ja se zbog toga uopce vise ne zivciram i sve sam manje na ovome forumu:Puke:
Mnogi su sve manje na ovome forumu i to se doista osjeti, a nezadovoljstvo ostalih je povećano.
Dva su razloga:
1. Problemi sa serverom i nestabilnost foruma
2. Moderatori i njihova pametovanja i pravila
Možda se sada nekome čini da napadam te jadne ljude koji odvajaju svoje vrijeme da bi održali ovaj forum u jednome komadu, ali ma dajte, koga zavaravamo.
Prije smo mnogi sa osmjehom došli i postali ovdje, a sada pazimo na svaku rječ koju napišemo, gledamo kako se mnogi ulizuju "vodstvu" i na temelju pravila koja su postavljena kritiziraju i napadaju ostale.
Ovdje se više ne osjeti ona dobra atmosfera, već nešto sasvim deseto.
I sada će iza doći moderator i reći poneku svoju mudru riječ kako smo neki skrenuli sa teme, kako smo krenuli u krivome pravcu rasprave, kako nije u redu ovako kritizirati moderatore bez nekoga dokaza mada svi znamo da ima toliko stvari da se nikome više ne da niti prigovarati jer je uzaludno.
Pa će reći da trebamo izneti probleme kada naiđemo na njih...da će oni to rado ispraviti, da treba samo opisati u čemu je problem a ne samo otvoriti novu temu gdje se pljuje po moderatorima, već obrazložiti problem.
Da prijedloge možemo svi iznositi, samo da ih fino podastremo objašnjenjima kako, što i zašto itd.
Ali...........ako mislite da će zastati i zapitati se otkud toliko nezadovoljstvo među članovima, gdje mi to griješimo kao moderatori, kako da ljudima pomognemo (možda da ih ne ugnjetavamo sa sitnicama na koje ljudi pizde, i možda da im ne režemo topice i slično jer nama tako puhne...itd), e onda se tu grdno varate dragi članovi.
Upoznao sam dio moderatora nekim slučajem na cugi ovako ili onako (kao i dio članova ovdje), i nemam prigovore na njih kao osobe i to kakvi su (svatko ima svoj život i ja to poštujem i nemam ništa protiv nikoga inače tako), ali to kakve pi*darije rade ovdje drugima...e to je ono što mi nije drago za vidjeti.
Kao da govorim o nekim drugim osobama a ne njima.
Stoga nemam nekog prevelikog poštovanja prema njihovim postupcima i tome što rade, i upravo iz toga razloga velim da ću uvijek rado uputiti kritiku na njihov račun ako to situacija zahtjeva.
Možda će neki reći da sam pesimist, ogorčen i slično no nije to tako.
Samo bih htio da nam se neki pojedinci skinu sa leđa i maknu taj svoj bič koji doista nije potreban jer se mnoge stvari mogu na drugačiji, ljepši i jednostavniji način riješiti.
No sve ovo što sam napisao ovdje će proći ovako :wall: :wall: :wall: :wall:
jer znate, ja ništa ne razumijem, nisam dorastao situaciji i ne znam o čemu pričam :banned:
Ponavljam, nemaš što ti ili tko drugi komentirati nečiju cijenu. Ako je to toliko jače od tebe, javi mu se na PM.
evo i koja rijeć od mene...podržavam to da je naivac sam kriv..jer svi bi mi volili zaraditi više na manjoj vrijednosti...e pa neki imaju hrabrosti stavili veću cijenu duplo od stvarne vrijednosti..onaj ko tu cijenu prihvati sam je kriv...postoji na forumu procjena pa se stavi oglas za procjenu i vidi kolika je stvarna vrijednost...pa se odlući...mi nemamo što komentirati...
e sad jedna kritika moderatorima....pretjerali ste s tom strogošću i nepotrebnim pravilima
Bilo bi dobro kad bi napisali u kojim poforumima su po vama prestrogi moderatori i/ili pravila prestroga i/ili nepotrebna...
Kako bi mogli znati dal je to obrisao administrator ili moderator ili sto vec?
Ali nikome jasno nije da nema tih pravila u vezi nekih stvari, ovdje bi vladao totalni kaos. Da, bila bi "opuštenija atmosfera" i svi bi se osjećali kao doma, ali bi neki upravo to iskorištavali u svoju korist i radili što bi god poželjeli. U čemu je problem ako pravila postoje? Zašto nekome smeta ako se ne smiju stavljati oglasi u potpis i ako se mjesečno smiju otvoriti cca 3 teme? Zbog čega to smeta? Da se ta pravila poštuju, ne bi dolazilo do ovakvih sukoba i nadmudrivanja. Većina sasvim normalno fukncionira i sudjeluje u radu foruma i ne sukobljava se sa vodstvom oko kretenarija. To rade najčešće oni kojima će uvijek nešto smetati. AKo pravila postoje, onda su tu vjerojatno s razlogom i neće se sigurno ukinuti zato što nekolicina krene drvljem i kamenjem na moderatore i admine. Ne sviđa vam se? Pa ljudi moji, web je prepun raznih foruma. Samo se nemojte iznenaditi da i tamo ne naiđete na pravila.
ja cu ukratko reci sto mislim. na ovom forumu se i meni dosta puta cini da se malo previse drzi do pravila, i da ima previse pravila. Ali kako i sami znamo da je prodaja mobitela unosan posao, na crno da se razumijemo, i da se sigurno oni koji prodaju mobitele na crno nece doci na žbrlj forum prodavat. na pcekspert.hr sam isto dugo clan, kao i jos dosta clanova odavde, i tamo je malo drugacije, tj nije sve tako striktno, ali tamo nema ljudi koji prodaju kompove na crno, samo polovno ili novo, ali od clanova, jer to jednostavno nije laka zarada, a na mobitelima jest! Dakle sta hocu reci, pravila jesu malo ostra, i moderatori ih se drze kao pijani plota, ali mislim da tako i treba biti, jer bi inace ovdje bila kopija oglasnik.hr-a!
A sto se tice oglasa u potpisu, ili ''skrivenog'' linka i tako nesto, mislim da bi se tako nesto moralo kod svakoga ukloniti, ili svima dopustit da imaju oglase u potpisu, ili linkove! Jer ne moze se primjenjivat neko pravilo na osnovu neciju domisljatosti! Ako cemo ih brisat, nek se brisu svi, cim se uoci da netko ima tako nesto!
Kakva je ovo svadja bez mene? AAAAAAAAAA???
Ajd, ovaj put necu nist pisat, cekam da prodam jedan mobitel, pa cu se onda prikljucit ostatku ekipe.
Uglavnom, samo bi htio pohvaliti i poslat puuuuuno pozdrava i pusa moderatorskom timu koji, kako vidim, pa i je i nije se promjenio otkako sam popusio ban, ali promjenio se jos na gore.
Htio sam vas pohvaliti samo zbog toga sto ste jos strozi. Pravi serifi! Samo tako nastavite! Svaka cast, tako treba!
I da, samo jos nesto. Kako da vi vama nesto dokazemo kada mi nemamo pristup logovima sa servera/foruma?
pravila se postrožavaju u velikom obimu u forumu oglasnik i to zato što neki ovdje žele vrtiti svoje 'biznise', jer kao što je netko lijepo rekao malo gore - to je nekima unosan posao.
e pa neće ići preko volonterskog rada ljudi koji ovaj forum održavaju.
gospodo - za biznis treba registrirati firmu pa onda biznis radite. također, biznis treba reklamirati a to isto nije džaba. ovaj forum nema ama baš ništa od toga što neki ovdje vrte svoje 'biznise', i stoga se pokušava na sve moguće načine to ograničiti. postoje specijalizirani sajtovi za male oglase, gospodo draga izvolite se tamo oglašavajte.
ja sam vrlo sklon tome da se oglasnik u potpunosti ukine, to sam već natuknuo mod timu, oni još uvijek imaju volje ulagati u uređenje oglasnika. u trenutku kad moderatori oglasnika popuste pred najezdom vas koji vrtite 'biznise', ja ću vrlo rado oglasnik zatvoriti i staviti link na kupiprodaj ili oglasnik na sekciju mobitela i/ili gadgeta ili što već imaju.
to će riješiti 90% nezadovoljstva ovdje na forumu i možda će tada moderatori biti bolje volje jer neće trpiti kako se njihovo volonterstvo iskorištava.
===
@prof immortalis - na vama kao članovima je da vjerujete ljudima koji forum vode, ili da ne budete članovi ako im ne vjerujete. nitko te ne tjera biti ovdje, ali vidim da ipak jesi, znači da ti i nije tako loše tu....
ako je to jedini razlog zašto si doša na forum, onda stvarno... :-/
Šta ga nisi mogao prodat na svom forumu? ;) ;D
A što se oglasnika na forumu tiče, Cvita ej spomenuo da je to nekima unosan posao... pa se se neki i bunili kada su dobili zabranu pristupa oglasniku...
Osobno, na forumu sam zamijenio mob svega par puta i uvijek sve uredu. I to je ok, ali u zadnje vrijeme je oglasnik postao najakvtivniji dio foruma... svako malo se netko novi registrira samo radi oglasnika... :-/
Vika i galama, drvlje i kamenje, a nitko, baš nitko nije, iako je bilo ponuđeno, dao neki konkretan prijedlog koje pravilo i kako promijeniti.
Još jednom ponavljam, pravila će se na ovom forumu dok je ova ekipa moderatora poštivati koliko god je to moguće.
Svatko je slobodan upozoriti ako je na bilo koji način oštećen u odnosu na druge. Podrazumijeva se da to mora biti u nekom razumnom roku. Nećemo sad određivati rokove, ali zna se da sad ne može neko doći i reći vi ste mene jednom kaznili a nekog drugog zbog toga niste. A kad se pita kad je to bilo ispada da pričamo o nečem od prije dvije godine.
Dakle, ako želite postići da se nešto promijeni prestanite pljuvati i dajte konkretne prijedloge.
Prigovore u stilu moderatori su strogi, moderatori su samovoljni i sve ine slične prigovore bez nekog konkretnog obrazloženja ubuduće će se brisati.