...sj***na ti je disketa nađi nekoga tko ima W98 i neka ti napravi novu disketu...
Ovo se i meni događalo a disketa je bila uzrok...
Printable View
...sj***na ti je disketa nađi nekoga tko ima W98 i neka ti napravi novu disketu...
evo moram se pohvaliti da sam i ja danas formatiro disk i roknuo xp na njega. upravo sam dowrsavao instalacije svacega i ovo mi je prvo pojavljivanje na netu!!!! :)
jel mi moze netko objasnit formatiranje diska u nekoliko koraka??
ak 9x win onda odes na shut down - restart in msdos mode i kad se ponovno upali pises format c: )ili koji ti je vec glavni disk) - bla, bla i na kraju yes. dok se ne formatira. pa restartas i stavis disketu i cd rom i kad procita disketu onda imas opciju START WIN WITH CDROM SUPPORT il tak nest. to odaberes i dok on instalira drivere upises X:/setup.exe (x-cdrom jedinica) i krene instalacija. valjda ne moram dalje objasnjavati.
ak xp onda upalis komp stavis cd i dalje sve ti pise (instalacija ti nudi da formatiras disk). ne zaboravi da cd mora biti u kompu kad ga ti upalis kako bi se instalacija pokrenla prije nego se upale windowsi
hrco, imam win xp. Ubacim win xp cd i nigdje mi ne pise da mogu formatirat disk!
stavi u bios-u cd kao bootabilni device, pikni cd sa xp-om gore i resetiraj komp, trebao bi ti se pokrenuti setup od xp-a koji među ostalim pri odabiru particije nudi i njeno formatiranje...
gog, sve sam to napravio i nije mi se pokrenuo nikakav setup od xp-a!
onda odi u system i pokreni dos prog ti se zove olddos ili tak nest. i tam upisi format c: il kaj vec i od tam formatiraj. stavi cd u cdrom i restartaj komp i sve ti dalje pise
to ti je zato kaj ti cd očito nije bootabilan...
= Citat =:
Poslao: dmi
njet, ne pomaže nova disketa
@kinfa
Provjeri u BIOSU je li ti ukljucena podrska samo za jednu FDD ili za obje. (prva stranica gdje su podatci o diskovima).
Ako su obje ili vise FDD ukljuceni, stavi ih u DISABLED sve osim A drivea.
Ako ti sad poslije restarta uopce ne vidi FDD, onda otvori kantu, i pogledaj kabel od FDD. Ako ima dvije prikljucnice, problem je tu. Fizicki redosljed prikljucka na kabelu za FDD oznacava i prioritet drive-a na sistemskoj razini. Jednostavno promijeni prikljucak na koji je FDD prikljucen.
Windowsi ovo kasnije sami rijese i automatski daju ime drive pocevsi od A, jer imaju opciju dinamickog dodjeljivanja naziva uredjajima, pa ti to dosad mozda nije smetalo.
Restartaj racunalo i probaj ponovno.
e kuki
sad sam *ebo mačku mater...u biosu sam bio stavio disable floppy i restarto ga, i sad u biosu vratim floppy na 1,44MB i 3.5 inči i piše mi da floppy nije instliran...popi=io sam već
kuk, ne isplati se otvarat ak ima garanciju. fizicki prikljucak za fdd je drugaciji od onih za hard i opticke pogone. AL FAKAT KINF NE KUZIM DA NEMAS OPCIJU boot - from fdd 1.44˝ I UMJESTO TOGA DA STAVIS cd/dvd citac il kaj vec imash.
ma ja sam vam popizdio i odnio kantu čovjeku koji zna to radit ui čovac je radio oko 2,5 h i sav se saznojio;D za kutiju olavog waltera, još mi je stavio više rama:klap:
mogom si meni odnest, ja ti to slozim za pola kutije ;D
koliko sad ram mem. imash?
Pa znam da je drugaciji, vidjam ih desetine svaki dan. Ali ipak ima dva prikljucna mjesta na kabelu, jedno za A, drugo za B drive (osim ako nemas neki od ovih novih kabela, samo s jednim utikacem).
Ali, zanima me sta je tip radio 2,5 sata? Pukao saraf na kucistu pa ga nije moga otvorit?
I kinfa koji to komp imas? Ne ide mi u glavu da nema mogucnost izbora boota sa CD ili necega drugog osim FDD i HDD drivea (kao da mu je preko 10 godina)???? Jedino sam u ova dva dana nasa tri 386 koje nemaju boot s CD. Cak i novije 486 ga imaju.
Zato da može normalno raditi po kompu ;)= Citat =:
Poslao: kinfa
... još mi je stavio više rama:klap:
da mu je kupio steku mislim da bi bio gotov za 5min ;D= Citat =:
Poslao: Kuki
Ali, zanima me sta je tip radio 2,5 sata? Pukao saraf na kucistu pa ga nije moga otvorit?
HRCO imaš pravo :klap:
kaj ja znam kaj je radio, meni je rekao da je morao prespojit floppy jer nije bio dobro spojen, isto tako i hard i nešt se zahebavo sa matičnom i cd-rom, pa je čupo hard jer nije mogao stavit windows...uglavnom svakaj po malo je radio:...;D :klap:
uglavnom se csve nekak odstekalo. pitaj boga kak ;D
Prosao uragan kroz kuciste? Stvarno nekad ne kuzim koliko su prozirne fore tih "majstora".
Ajde, bar je prosao jeftino, a 2,5 sata cekanja su nista.
bolje za dva i pol sata nego cekad na nekom servisu i po tjedan dana i josh platit masno da ti prestekaju par kablova
gog hvala, radi net!
bilo je i vrijeme ;D