evo sad se duže vrijeme služim s 9500 nisam oduševljen. web stranice jako sporo otvara. nije stvar u brzini EDGEa već jako dugo procesuira stvari.
Printable View
evo sad se duže vrijeme služim s 9500 nisam oduševljen. web stranice jako sporo otvara. nije stvar u brzini EDGEa već jako dugo procesuira stvari.
Znam da je tema stara ali danas sam nabavio ovaj plovnjak pa me interesiraju dali se u ovaj mob može ugradit hrvatski jezik i kako.
Probaj sa ubacivanjem Balkans product coda, naravno ako postoji za S80 platformu. Više o cijeloj radnji pogledati ovo i naravno ako je stvar primjenjiva za S80 platforme.
ne postoji hr meni za 9500
Dali u ovu nokiu može ići SD memorijska kartica ili isključivo MMS.
samo MMC, SD je deblja pa ne stane
Evo, s dotičnim smartphoneom se družim već nekih 15 dana. Našao na Njuškalu za simboličnu cijenu. Jedina mana je bila da čovjek nije imao punjač pa ju je prodavao kao neispravnu/poluispravnu.
Kad je došla, trebalo je nekih 10 minuta da pokaže da se puni. Model proizveden 2005. godine.
Pošto mi je ovo prvi put u životu da se susrećem sa Symbianom serije 80, ostao sam dosta neugodno iznenađen kompliciranošću sustava. Prava filozofija je preko glavnog velikog ekrana promijeniti Profil recimo, da ne govorim odabrati melodiju zvona. Kada s te strane gledam, jasno mi je zašto je Nokia na modelu E90 konačno raskinula sa starom platformom. Memorijsku sam dobio od 256MB. I za nju treba neka minuta da je mob prepozna.
WiFi-prva Nokia s ovom mogućnošću... ali ne ide mi nikako! Ne želi se spojiti na moj router a i kada se spoji, ne skida ništa.
Koristim Operu i GPRS preko Bonbona što bi u biti trebao biti EDGE. YouTube nema šanse da pokrene. On se spoji, vidim popise pjesama, ali kada kliknem na Pogledaj videozapis, ne događa se ništa.
Kako imam jako stari laptop, u njemu mi je brdo aplikacija u .sis i .sisx formatu... Jako teško ih instalira. Java aplikacije isto tako.
Sve u svemu, jako pomiješani osjećaji. Bih li preporučio-za kolekcionare definitivno jedan pravi dragulj Nokijin, koji je u to vrijeme koštao blizu 10.000 kuna i sada vidim zašto, ako usporedimo da su "smrtnici" tada imali Nokije 6610i, a neki još monokromatske mobitele.
Kamera je VGA, ali snima ubojite fotke u noćnom načinu, kao i video koji snima i zvuk, poprilično jake kvalitete.
Vjerojatno bi surfanje netom na 4.5 inčnom ekranu bilo zabavno i 2016. godine, ali ne ide... ono što danas smatramo multimedijom i zabavom na smartfonu nije izgleda vrijedilo prije 11 godina.
Ma nije baš ono razočaranje tipa kada kupiš novi smartphone, a ono razliven ekran pa znaš da imaš jamstvo i sve, ali zašto baš meni/tebi itd... Ali zanimljivo je koliko je tehnika napredovala.
Nekada zadnja riječ tehnike postaje nešto u čemu ga može prešišati mob koji u pošto kupiš za 400kn danas.
Iako, držato N9500 u ruci je i dalje premium osjećaj. Ali čisto kolekcionarski feeling.