Iz nekog razloga ti je promakao ovaj link u prvom postu? :jehon:
Printable View
Iz nekog razloga ti je promakao ovaj link u prvom postu? :jehon:
umm da skratim sve.... na se k750i mi je udubljem poklopac od kamere i imam drugi novi,sad... rastvim ga ja i sve,kad ono poklopac nikako da se odvoji,pogledao sam temu o tome di neko navodi torx srafe ispod 2.0 megapixels autofocus,al opet nemogu da taj poklopa skined jer nemogu doc do srafa
ajde molim vas da mi malo pomognete..i da guglao sam i nisam naso tutorial o tome
Postoji dosta tutoriala na youtubeu o rastavljanju K750 i W800.
http://www.youtube.com/watch?v=fehmvqUJZmg
Kad izvadiš bateriju imaš 4 torx6 vijka - 2 drže poklopac kamere, a druga dva prednju masku.
Treba ti torx6 odvijač (u pevecu dođe 15-20kn - provjereno ;)). Trebat će ti i malo tvrđi komad plastike tipa osobna iskaznica (nova) jer je taj dio maske učvršćen kukicama za srednji dio maske. Budi oprezan s tim kukicama da ne oštetiš rubove maske. Kukice su izdržljive btw. Kad ih kreneš rastavljati, prvo je lociraj, onda je probaj pritisnuti prema unutra i u isto vrijeme povuci prema van. U suprotnom postoji velika šansa da se ošteti rub maske.
ma NE TO, rastavio sam ja to i sve al onda nemogu maknuti onaj poklopac 2.0 megapixels autofocus koji zelim zamijeniti bas mi ne ide...ja skinem ovaj poklopac i torx sraf ko da je sa unutarnje starne poklopca,svejedno hvala na pomoći
Ahaa, onda sam te skroz krivo skužio.
Ako će ti pomoći, pogledaj ovaj tutorial po kojem sam i ja radio:
http://video.google.com/videoplay?do...18429308146612
Mob je rastavljen do zadnjeg detalja i opet sklopljen sa maskom od W800.
a jebesh ga lol poklopac samo makne xD sa strane i nastavi sa poslom
a znao je forumas *mario kako to ide al nije naveo proceduru,ah ako ne dodoejm do rjesenja napravit cu od njega w800 XD
Moj Z310i buci-muci-slatkić je nastradao i treba mi pomoć kako da ga rastavim!
Ako netko ima link zahvalna sam mu do groba!:tomato:
ima netko tutorial za k530?????????
trebao bi tutorial za rastavljanje w880. Udario sam ga s prednje stranje izmedju tipki i ulupio jako oaj metal od cega je prednja strana... sad bi to trebao ''iskucat''.. :D
edit:
ja sam nasao na danskom, link, ali bas mi i ne pomaze puno... ako tko ima ikakav prijedlog neka kaze.. :)
ima li ko ideju sje++ sam jedan serafic i nemogu ga odvrnut ima li ko ideju kako to rijesiti(kako da ga odvrnem moram felx kabal zamjenit)
ako ne ide nikako,ali bas nikako mozes ga jedino zbušiti van
Ako nema tutorial za rastavljanje K530 onda ću ga ja uskoro napraviti.
Evo, ja sam našao (iako to vjerojatno nije novost za neke) upute za rastavljanje koje idu korak po korak (stvarno korak po korak- opisano je i kako izvaditi poklopac baterije i takve "gluposti") te imaju i sastavljanje (ne samo rastavljanje) i koje se koriste u servisima.
U njima je opisano i kako popraviti najčešće kvarove na mobitelu.
Tu je link na se-nse- u. (ne znam jel to isto kao i onaj u prvom postu, ali ima nekih novijih modela)
krac22- Ima i za k530
Cvita- znam da je malo kasno, ali ima i za w880 :)
Nadam se da će nekome pomoči.
Naravno ne moram ni pisati da se rastavljanjem (ako nešto strgate) gubi garancija te da ne rastavljate mobitel ako niste sigurni u sebe (i ako nemate pojma o rastavljanju:p)
Evo, dodajem navedeni link u prvi post. :)
Ti PDF-ovi su inace koliko znam sluzbene upute za servisere, pa onda ne cudi sto je opisan svaki detalj.
dal moze netko stavit za W660?
Evo, dodano.
Iako je vec bilo stavljeno, ne direktno ali ima ona dva linka ispod, i na jednom od njih je bio tut za W660.
Iman problem.Kod rastavljanja SE k810i skinem zadnju masku ali mi ostane ulaz za memorijsku karticu povezan sa mobitelon sa malim gumenim dijelom..Pokušava sam to nekako otkačiti ali nisan nikako uspia..jeli netko možda zna kako da to otkačim?
potegni snazno ali ipak oprezno van,neka ravno ide,nemoj savijati
jeli moguće sa k810i skinuti onaj poklopac sa kamere što se otvara-zatvara.nesto mi je upalo između poklopca i zadnje maske pa mi se tesko otvara pa me zanima jeli se moze poklopac odvojiti od zadnje maske?
Pozdrav svima, krepava mi konektor na K550i. Skinuo sam PDF za rastavljanje i taj mi je dio jasan, no postoji li gdje tutorial za skidanje konektor i stavljanje novog? Usput, ima li gdje za kupiti konektora i po kojoj cijeni. Zvao sam ovlašteni servis i traže 150 kn za konektor, a mobitel jedva da 200 vrijedi.
Kako to mislis, tutorial za skidanje konektora? Pa konektor je samo nataknut na plocicu, skida se jednostavnim potezanjem.
Konektori su inace AFAIK za sve modele sa FastPortom isti, i za mobitele od 200 i za mobitele od 3000+ kn. Originalni dijelovi su nazalost uvijek skupi, a konkretno neoriginalnog konektora ne znam da ima za nabaviti... Jedino da skines sa nekog drugog (potrganog) mobitela.
BTW, K550 ipak vrijedi dosta vise od 200kn, novi je oko 1200kn, ali necemo tu sad u off-topic.
Nisam ga otvarao još pa ne znam na kojem principu je fast port spojen na PCB. Sad znam napokon :D Može li se igdje naći popis mobitela koji koriste fast port? Znam za K750/D750 i K510 da su među prvima i među najjeftinijima, ali i na njima su konektori već pri kraju pa mi se kupovina neispravnih i ne isplati. Osim ak mi se sreća ne nasmiješi pa naletim na neš novije pokvareno ili razbijeno. Moj K550 je već godinu i 9 mjeseci star, u odličnom je još stanju ( blago izlizane tipke i prašina pod ekranom :D ) i po oglasniku ne mogu dobiti više od 400 kn. Skuplja se lova za C905 :P
Svi modeli od K750 pa dalje .