Ja bez anti virusnog programa a za firewall neznam pokupim maximalno 2 virusa na godinu,tako sam dobio blastera i samo restarto komp i sve je dalje radilo
To se zove sreca!:D
Printable View
Ja bez anti virusnog programa a za firewall neznam pokupim maximalno 2 virusa na godinu,tako sam dobio blastera i samo restarto komp i sve je dalje radilo
To se zove sreca!:D
Ne buš dugo, kad ti virus uništi tromjesečni trud, onda se zaštitiš. Inače od firewalla meni se osobno najviše dopada Kerio Personal Firewall.
Upravo stiglo iz KL-a:
VIRUS ALERT!
Date Moscow Time 11 May 2004
Hour Moscow Time 12:11:56
Malicious code Name Worm.Win32.Cycle
Alias Cyclon
TYPE Worm
Propagation by Network(RPC)
Vulnerable OS or Applications Windows2000|XP|2003 Server
TCPIP Ports used 3332,69,445
How to block quickly 445
Virus base : date and time 11.05.2004 12:04 MSK
Short Description:
Cycle is a worm, which attempts to exploit the Microsoft Windows LSASS Buffer Overrun Vulnerability
Zaustavite gasenje iako imate Sasser
To prevent the shut down, do the following:
Disconnect the computer from the network/Internet connection. (Disconnect the cable if necessary.)
Restart the computer.
As soon as Windows opens and you see the Windows desktop, click Start > Run.
Type:
cmd
and press Enter.
Type:
shutdown -i
and press Enter.
In the Remote Shutdown Dialog that opens, do the following:
Click Add, type your computer name into the Add Computers dialog box, and then click OK.
In the "Display warning for" field, type 9999.
Type the following text in the Comment box:
Delay Lsass.exe shutdown.
Click OK.
e kako sam se znerviro, jucer po drugi put idem na net nakon formata cijelog kompa i pokupim saser. bio sam na forumu na allaboutsymbian i na vipu!!! na koju foru!? da ga rijesim sa onim patchom pa remove tool sa prosle stranice?
nisi morao nigdje ni biti, sasses se sam širi, sa zaraženog kompa pinga određene ip range-ove i gdje nađe rupu, tamo se uvali...
Pa da sve ti je ovdje objasnjeno da ne ponavljamo.
ovaj remove tool link ne radi= Citat =:
Poslao: sile
Plastično uputstvo za:
Sasser
Patch za WinXP (2.65 MB) - http://download.microsoft.com/downlo...32-x86-ENU.EXE
Patch za Win2k (6.99 MB) - http://download.microsoft.com/downlo...32-x86-ENU.EXE
Remove tool Win2k i WinXP (333 KB) - http://download.microsoft.com/downlo...841720-ENU.exe
Napomena: prvo "patch" pa onda uklanjanje sa datim alatom.
Daj mi email adresu pa cu ti poslat.
ok rijesio sam to: sada imam ovo za zastitu, jel dovoljno?
ad-aware 6.0
AVG 6.0
spybot search and destroy
wyvern vorks firewall
ukoliko se okreneš firefox-u i/ili operi praktički možeš i zaboraviti na ad-aware i spybot...
...pa i ne bi baš rekao jer i oni imaju rupa npr. Opera onu glupost sa sličkama u adress baru i krađi podataka...
S vremenom će i oni muku mučiti...
Na kraju se sve svodi na dobre AV alate i vatrozidove... ;)
Ali da vam otkrijem istinu najviše štete počini korisnik dotičnog kompa... ;D
Zašto mene virusi izbjegavaju :(
budu te oni već našli ;D= Citat =:
Poslao: IggXy
Zašto mene virusi izbjegavaju :(
...možda te ne izbjegavaju nego ih ne vidiš... ;)
mene su izbjegavalui do prije pol godine, ali sada navaljuju non stop
Ad Aware imam i ja i koistim operu. Zakrpa postavljena i problema nemam.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ok rijesio sam to: sada imam ovo za zastitu, jel dovoljno?
ad-aware 6.0
AVG 6.0
spybot search and destroy
wyvern vorks firewall
sad mi je maloprije doslo upozorenje da mi je identificiran virus i da p0okrenem AVG da ga makne. kak me nerviraju
evo naso ga je neki Donk.A kaj je to? nego kak to funkcionira, kad dodje virus, AV ga onesposobi i kad pokrenes AV onda ga unisti ili kak?
...u biti bi trebao pobrisati zaraženu datoteku ili ukoliko je prerizično - zabraniti pristup istoj...
U biti AV ti sam kaže što bi (u nekim slučajevima kad je u nedoumici te upita za savjet)...
ali on prvo kaze da postoji, pa da ga pokrenem ako cu maknuti virus, jel moze virus napraviti stetu neku vec do tog vremena ili ga je AV onesposobio?
...onesposobio ga je (tako bi trebalo biti po default-u)...
Provjeri opcije...
Stara izreka:Nemoj ti virusa pa nebu ni on tebe:D