-
moja iskustva s mobovima
nokia 3310 - jako čvrst mob
siemens mc60 - nekvalitetna izrada kućišta
moto v360 - pa onako dovoljno čvrsto
d600 - slide se malo klima , no takav je od kad sam ga kupio , imam ga 8 mjeseci i zadovoljan sam čvrstinom .
nekako mi se nokia čini kao marka s najčvršćim mobovima , npr. N70 kojega mi ima frend je jaaaaako čvrst ...............
-
n80 se nemre rasklimati, ima mehanizam koji kad ga zatvrate ili otvarate škljocne. isto kao na nekom panasonic preklopnjaku mozete razhebati totalno preklop, al uvijek ce na kraju kad ga zatvorite škljocnuti i cvrsto drzati.
-
ok to, to da, kad je zatvoren nije setao gore dolje, ali je zato letio ljevo desno.
-
e moj k750 se nije micao ni malo dok ga ja nisam rastavio-sastavio 10-ak puta...od onda mu za 0.5mm lijevo desno bjezi zadnja maska...al doslovno 0.5mm...inace tipkovnica, joystick sve 5...
cx70 sve super osim straznjeg poklopca...taj se u roku od odmah skine...mislim...malo je slobodniji u kretnji sto mene smeta...
-
iz iskustva mogu reći da u srednjoj klasi mobitela Sagem nema premca što se kvalitete izrade tiče.
a recimo jedan od najkvarljivijih modela ikada je Samsung E700.
isto tako izdvojio bih kvarove na x35 seriji Siemensa (PA). ima toga još, ali......
-
Najkvalitetniji mob kojeg sam imao je definitivno Siemens MT50. Stvarno sam imao dojam da je od jednog komada kamena. Ni nakon 2 godine korištenja nije bilo nikakvih znakova "zamora materijala". I sadašnja Nokia 1600 je također odlično napravljena. Nekako imam dojam da su jeftiniji mobovi daleko kvalitetniji od skupih. Mislim,ok,u npr N95 treba nagurati svu silu elektronike pa se gleda svaki kubični mm,ali što to sve vrijedi kad mob moraš paziti kao oko u glavi...
-
samsung C100 izuzetno kvalitetno napravljen,a sto se tice kvalitete spomenuo bih jos samsung A100,A300,X620,Siemens S45.Nokiju je vrlo tesko pronaci uzorno izradjenu.sad koristim N80 i stvarno je lose izradjena i klimava,a slide je kao i na 6280,6288,a to znaci "katastrofa".
-
imam 5 komada 6288ica (stari uzeo za firmu) i neznam koji se više klima. a mobiteli tek stigli iz trgovine... grozno..
-
Siemens A57-Čvrst mobitel
SGH-D900-J**** SLIDE
KLIZNE NOKIE ISTO TAKO
-
Najcvrsci mobilni sa kojim sam imao prilike da se upoznam je bio ROKR E1, nista ne skripi, pucketa, odlicno lezi u ruci...
-
t610 najcvrsci a ovaj k550 poklopec skripi uzasno
-
Općenito su stariji mobiteli izdržljiviji bili nego ovi noviji...to je opće poznato kao što svi znamo i iz kojeg razloga.
Moj T65 star 6 godina još uvijek radi unatoč padovima u kojekakve fluide, metalne palube sa 3 metra, sa krova auta itd.
No, T65 nema recimo 3,6" lcd ekran poput mojega qteka 9000 i sličnih stvari zar ne.
Ne možemo očekivati da ako iste stvari napravimo sa nekima novijima uređajima da će izdržati kao i stari. Sami zakoni fizike garantiraju da je to nemoguće.
Postoje uređaji koji su napravljeni da budu izdržljivi, i oni koji nisu predviđeni za takve stvari.
Kupac bira ono što njemu odgovara.
Nema smisla kupiti neki top gadget i onda se žaliti na kvalitetu izrade kao "joj previše je osjetljiv na pritiskanje i padove"
-
Moto K1-besprijekorno. Ništa ne škripi, sve je na svom mjestu. Preklop i nakon godine dana je čvrst
Moto E1000-Tipke s strana displaya polako popuštaju a i donji red tastature popušta. Još možda mjesec dana će ostati na mjestu...
-
Siemens A50 - bio mi je jako čvrst, nije se nigdi klimao.
Motorola V547 i E550 - na obe dvi mi se onaj preklop rasklimao
L6 - malo mi se onaj stražnji poklopac rasklimao, ali mi je bratu na L6 bio normalan, inaće sve dobro.
N73 - samo mi je malo klimav onaj poklopac od kamere, ali glavno da ništa ne škripi. Ostalo sve dobro, bar u mom slučaju.
K550 - Tek je novi, pa se ništa ne klima, ali valjda će tako i ostati. Baš mi se čini nekako čvrst kad ga držim u ruci.
K750 - Malo je ona plastika klimava, i malo je slab onaj poklopac.
-
Do sada sam imao ova iskustva:
C35i je bio katastrofa, pogotovo stražnji poklopac, T610 je bio solidan, samo mi je malo klapao poklopac od antene (ona crna plastika sa stražnje strane), Motorola V525 - solidna, bez neke veće zamjerke, SE S700i jako dobar, samo mi se boja ogulila do bola...
-
Necu nabrajat za sve mobove koje sam imao jer je popis dugacak al evo neki
N73-kao i kod andre poklopac od kamere se mise ljevo desno
d500-savršena izrada
alcatel ot 511-takoder savršen
-
po meni najizdrzvljivi mob,najkavalitetniji je 3310 ;)
-
ovako stoje stvari kod mene:
Alcatel OneTouch - Najjači :respect:
SE T10 - poprilično dobar
Nokia 3310 - jedan od boljih kojih sam imao
SE T300 - sve je super radilo, osim joystick-a naravno.
SE T610 - čvrst ko' kuća, malo ga joystick hebe
Motorola V500 - na početku je bio ok, dok se nisu sve tipke izlizale. (bljak)
Motorola V360 - sasvim solidan mob
Motorola Mpx220 - jako loše napravljeno, nisam zadovoljan sa ovim mobom
-
od mobitela koje sam imao, redoslijed bi bio:
Nokia E50 - "najčvršći" mob koji sam posjedovao. ništa ne škripi, skroz čvrsto sklopljen.
Nokia N73 - isto skroz dobro napravljen mob, jedino je malo pokloac kamere imao lufta, ali nije škripio mob
SE P990i - OK sklopljen mobitel, jedino što mi je malo škripao i malo se micao poklopac baterije
Nokia 6233 - mobitel ne škripi, a isti kao i kod p990, malo se micao poklopac baterije
SE K800 - poklopac baterije je malo imao lufta, i kavalitetom izrade mi se činio nekako ispod 6233
6630 i N70 - zadnji poklopac je imao malo lufta kod oba mobitela, kod n70 mi je bilo klimav poklopac kamere
Samsung E900 - poklopac baterije je imao možda 1mm lufta, a slide mi se sa vremenom pogoršao...
Nokia 6280/8 - bio je pokoji mali "cvrčac" na poklopcu baterije, klimav slide
a bilo je i još puno drugih mobitela, al ko će sad sve o njima napisati...
E50 je stvarno super napravljen i ništa se ne klima i ne škripi... :thumbup: