Hvala, to je baš ono što mi je trebalo!
:respect:
Printable View
Hvala, to je baš ono što mi je trebalo!
:respect:
Evo i da se ja malo javim... :respect: Nisam kupio W80, već W85, ali se u dlaku radi o
istim aparatima, s tim da uz njega ide kožna torbica i u crnoj je boji, dok je objektiv srebrn kao kod W80. Skuplji je oko 200-300 kn od W80.
Ovo mi je drugi aparat, prvi kompakt i prvi Sony aparat. Imao sam Olympus C-300 zoom koji mi je riknuo. Nisam neki foto freak.
Dobre stvari: dizajn i izrada aparata i torbice/"poslovično" pouzdana Sony automatika - bijeli balans, ekspozicija (nije opet savršena)/brzo fokusiranje, pa i u lošem svjetlu zahvaljujući onoj AF lampi/Solidna optika koja nema previše distorzija i kromatskih aberacija, kombinirana sa 2x optičkom stabilizacijom/izrazito brz prilikom uzastopnih okidanja/brz start/dobar menu sistem, po meni bolji od Olympusa (za ostale marke ne znam)/Full HD 16:9 format/trajanje baterije/ima optičko tražilo/dobra kvaliteta filmsko-tonskog zapisa.
Loše stvari: ISO iznad 400 daje primjetan šum/presitna dugmad/previše kockast dizajn/tek 3x optički zoom/LCD bi mogao biti veće rezolucije, mada mu je veličina OK/slab blic preko 4-5 metara/LCD se brzo zapacka/optičko tražilo preusko/skup medij koji koristi/dizajn dugmeta zooma/samo JPEG format/spor punjač - cca 5,5 sati/skupa baterija.
Sve u svemu solidan aparat za cca 2.000 kn. Stvoren za one koji vole sistem "okini i ne razmišljaj puno". U specifičnijim uvjetima kao npr. slabo svjetlo vrijedi se poigrati sa "program modom" koji omogućuje izbor ISO vrijednosti, načinima mjerenja svjetla i fokusa i dr., jer po meni automatika tada ne daje rezultate kao u dobrim svjetlosnim uvjetima.