naravno da neeću pročitat niti jednu knjigu....
Printable View
naravno da neeću pročitat niti jednu knjigu....
moj mozak ne razumije knjige.
E vidis, ti nisi zapoceo thread sa onim: "gledajte mene, citam nobelovca preko ljeta i ja sam sad nacitan i kulturan". Ako je prva stvar sa kojom povezujes knjige skola i lektira onda si u qrcu i treba ti radikalno mijenjanje stavova. Onu uvredu sa pocetka cu zanemariti.
Nisam procitao niti jednu lektiru od petog razreda osnovne pa svejedno svaki mjesec se potrudim procitati bar jednu knjigu, ne zato da bi bio "nacitan" nego jer preko citanja neki drek zapravo i naucis. Nisam procitao nikakvo knjizevno dijelo vec godinama, jer me ne zanima, nego citam knjige iz kojih naucim bas nesto od onih sranja koje si spominjao:
Skola me to nije naucila pa to sam radim, no sumnjam da ces to skuziti jer ti je prvo palo na pamet "lektira" a ne "vodic za C++ / racunala / vodoinstalaterstvo" ili "kako zajebati drzavnu birokraciju". Jer, vjerovao ili ne i takve knjige postoje.
"gledajte mene, citam nobelovca preko ljeta i ja sam sad nacitan i kulturan".
a tko je poceo thread s tim..? nitko covjece...
ja sad citam Ivicu i Maricu.
zanimljivo stivo:creep: :lmao:
ja sam knjige čitao do 3.srednje, onda kad su počele karenjine i takve.....600stranačke.....baj..baj
dobro, pročitao sam kafkinu preobrazbu...i to je to..
na kraju krajeva zalosno je sto ne citamo knjige jer nas one obrazuju i kulturno razvijaju i uzdizu. no uz ovaj razvoj tehnlogija njihovih mogucnosti te popratnih casopisa tesko je ocekivat da ce neki 18-godisnjak danas uzet neku ozbiljnu knjigu u ruke ( da nije harry potter :D )
cak ni lektire se vise ne citaju, nego se skine sa interneta gotov priredjen materijal.
ipak, to je stvar pojedinca a knjige svakako jos nisu mrtve
zadnju knjigu sam pročitao još davno u OŠ
a to je bila : Trojica iz Trnja ;D
a u srednjoj smo imali profu koja uopće nije kužila da smo svi
sa net skinuli lektiru, čak su neki bili bezobrazni pa su samo isprintali :crazy:
...vidiš i ja sam imao stav da su knjige nužno zlo - do 1. srednje - onda sam se učlanio u knjižnicu do kraja srednje mi je prosjek bio 10 do 15 knjiga na mjesec - poslije toga sam počeo raditi i prosjek mi je pao na 5 do 9 knjiga mjesečno i tako godinama - sada sam na 3 do 6 knjiga mjesečno...
U biti ne biram što čitam mada je većina SF a u zadnje vrijeme i stručna literatura koja se u biti ne čita nego primjenjuje...
Jedini upit koji se nameće je vrijeme - a to je skoro svaki slobodni trenutak mada mi to u zadnje vrijeme opako krade net...
Osobno se ne smatram načitanim tipom nego jednostavno radoznalim...
Slijedom svega toga i moja klinka od 5 godina je već učlanjena u knjižnicu i nastojim joj približiti užitak čitanja - mislim da se na to privikava a ne rađa s tim...
Teme o ovome su jako korisne jer u pravilu ili potiću pljuvanje ili potiću na razmišljanje...
Teme o ovome su jako korisne jer u pravilu ili potiću pljuvanje ili potiću na razmišljanje...
hvala na lijepim rijecima dmi :)
...tu smo da podržavamo... ;)