to ce osama rijesit ;D
a rjesenje za vistu je: -nemojte ici na net sa vistom ;D
Printable View
to ce osama rijesit ;D
a rjesenje za vistu je: -nemojte ici na net sa vistom ;D
Probajte s ZoneAlarmom! Meni je za svaki najmanji program koji pokusava slat nesto na internet prvo pita ak mu dopustim slanje ak ne onda Zone Alarm nece tom programu dopustit da ode na net...:respect: Tako da nema sanse da posalje komp informacije microsoftu.:crazy: a ak hoces saznat IP od neke web str napisi u notepad
@echo.
@color 09
@netstat -n
@echo.
@pause
i to spremi kao (ne Samo spremi) GetIP.bat i kad odes na bilo koju web str pokreni taj prog i on ti napise njegovu IP adresu:comp:
Iskreno da vam velim, zaboli me, nek me špijunira, nek vidi sve kaj sam skinuo, od mene neće imati ama baš nikakve koristi ;D ;D ;D
da mislim rušiti neke sustave sigurno ne bih bio na windowsima ;D
tako da, moja savjest je čista, a to što oni meni zadiru u privatnosti, ne brinem se, jednom ću i ja njima ;D ;D ;D :banme: :banme:
Mislis da mali obicni zone alarm moze zavarati microsoft? vjeruj mi ne moze. Moramo shvatit da ljudi iz microsofta, googl-a mogu raditi sto im je volja. Nece njima neki firewallcic stati na put da ostvare svoje ciljeve. Ipak kad shvatis tu su zaposleni ljudi koji toliko znaju o svom poslu... Cak sam cuo glasine da je goolge unajmljivao neke cyber kriminalce iz engleske (ne lamere, vec ljude koji ne znaju sta ce vise od svog znanja)
P.S programcic netstat je napravio microsoft tako da ni preko toga im ne mozes nista....
sve je to dio Echelona
ajmo mi na linux :) ****š vistu
obzirom da nista ilegalno ne radim, mogu me snimat i pratit koliko ih volja! :)
100% imaš origigi Winse!
Ljudi jeste li znali da zapravo proizvođači softwarea pišu software na osnovi informacija koje im M$ proda za masne pare. Svakom novom verzijom windowsa proizvođači plačaju skupe harače M$ za dijelove koda koji su im potrebni za pisanje softa. Ovo se posebice odnosi na proizvođače antivirusa, firewallova i ostalih sigurnosnih i sistemskih alata koji imaju pristup na nižoj sistemskoj razini. Ako postoji komunikacijski kanal (back door prije firewalla) u Windowsima za koji zna samo M$, to neće detektirati niti jedan firewall, a vaši podatci cure u M$.
Nebi vjerovao ali imam! orgigi i windows i office i sve kaj imam na kompu!
cinjenica je da je internet kao mreza takva kakva je i da ju masa ljud kojrist... to je bilo samo pitanje vremena kad bude to toga doslo, jer svi mi bi htjeli koristiti internet i biti "sigurni"... s druge strane internet je medij za "moderni kriminal" i na neki nacin se to mora regulirati. stvarni problem nije to sto oni imaju neke nase podatke (i tu je upitno dal je upadanje u privatnost - jer svatko ko koristi internet bi trebbao znati sto i kako koristiti) pravi problem je dok npr. neko dodje to necije kreditne kartice i to zloupotrebljava
moglo ljudi bi se reci da bi ljudi htjeli "sigurno kupovati preko neta" a nebi htjeli da se "kontorliraju dogadjanja na mrezi"
@rospaya: Ne kažem da M$ to radi, ali je 100% sigurno da ima mugučnost jer je ipak između mrežne i firewalla OS.
zanimljivo nadasve zanimljivo
cuo sam da postoji neki program na netu, koji ti moze reci koju verziju viste mozes instalirati na svoju konfiguraciju, i sta jos trebas nadograditi, da bi se uspjesno pokrenila vista....jel zna netko mozda koji je to program i kako se zove?