Eh da, zašto svaki put traži spajanje na WLAN? Znači li to da će me svako uključivanje na GPS koštati puno para? :cry:
Printable View
Eh da, zašto svaki put traži spajanje na WLAN? Znači li to da će me svako uključivanje na GPS koštati puno para? :cry:
1) Ne znam zakaj trazi spajanje na wlan svaki put... Ispocetka sam mislil da je zato kaj hoce downloadati kartu, al nakon sto sam ju sam skinul - ne znam! Al nek te to ne smeta... Stavis mu u postavkama da ne koristi mrezu... ne treba ti!
2) Ukljucivanje na gps je besplatno!!! Jedino kaj kosta je navigacija (da te od tocke do tocke navodi, govori di trebas skrenut, javlja kad si skrenul krivo itd...), al to se da preboljet... On ti moze izracunati rutu od tocke A do tocke B i prikazati put kao da se kreces autom brzinom 50km/h... Tak da sve kaj ti trebas je gledati u strelicu na ekranu i skretat kak i ona skrece!
Ovaj download meni ne vrijedi za N95... skinuo sam software za N93 i i ne prihvaća...što da radim , hoću više taj GPS na mobu!!!!
A jesi probal s Nokia maploaderom. imas na http://www.nokia.com/A4353385 za skinut nekaj za komp i za mob... Malo procitaj pa vidi... Ne znam o cem se radi jer nisam probal, al pise da je za n95!
Ne funkcionira... kako je vama uspjelo ovo sa smart2go staviti na N95? Zvjeruse imaš neki MSN da mi tamo objasniš ako imaš vremena?
Da li je netko probao sa tom-tom?
Ne znam više što napraviti da to profunkcionira... :(
Ovako:
Kako osposobiti da GPS radi? Jednostavno u nekoliko koraka:
1. SKINITE SI MAPLOADER 1.1. --> MAP LOADER 1.1
2. STAVITE MICROSD MEMORY CARD U ČITAČ KARTICA ILI SPOJITE TELEFON NA KOMP. (inaće vam map loader 1.1. neće raditi)
3. INSTALIRAJTE MAP LOADER 1.1 I POKRENITE GA.
4. ODABERITE "EUROPE" -> "CROATIA" 10.2MB
Karta će se automatski skinuti na karticu.
Ostalo znate, odite vani, otvorite mobitel, uđete u mape i čekajte dok vas ne ponađe satelit.
Sve sam ovo napravio i meni ga nigdje vani ne prepoznaje...svugdje piše da nema interneta i neka promjenim mrežne postavke...a gdje to? :comp:
Ovako:
Izađi na otvoreno i otvori tipkovnicu. Uđi u Alati (settings) --> GPS podaci (GPS data - ili kako je već prevedeno na engleskom), uđi u "navigacija" i morat ćeš pričekati dok ti ne nađe satelit, tj. dok satelit ne nađe tebe.
To može potrajati i do 10 minuta (čak i više).
Kada nađe satelit bit će ti nacrtan kao neki "kompas", tako nešto izgleda.
E sada kada si se povezao sa satelitom, izađi van i odi na "Karte" (maps).
Pričekaj kojih 20-tak sekundi i vidjet ćeš da kada se i mapa spoji sa satelitom da ti u desnom kutu više neće biti X (iksa) na onoj ikonici satelita.
Nakon toga on pronalazi gdje se ti nalaziš i možeš početi koristiti GPS.
(Netreba ti internet. To te samo pita jer možeš skinuti karte preko GPRSA, ali to nemoj radit. Odi u postavke i tamo si namjesti da ti nikada ne koristi mrežu, tj. intenet)
bok svima!!!
zanima me dali tomtom radi normalno na N95 bez ikakvih dotataka???? Npr. nekakav vanjski prijamnik... Skinuo sam TomTom V6.02, mape istočne eure i hrvatski jezik i nemože me locirati i pronaći satelite.... Zna li netko šta trebam napraviti?????
Treba ti eksterni GPS prijemnik jer TomTom ne podržava rad sa ugradjenim GPS prijemnikom kod Nokie N95 , barem ne još uvijek , možda u nekoj sljedećoj verziji softwarea .....
Nisi ništa propustio , prijem sa ugradjenim GPS prijemnikom kod te Nokie je katastrofalan u automobilu , vani i nekako ali u automobilu nula bodova jer je riječ o starom čipu SirfStar 2 , nije mi jasno kako ih nije sram ugradjivat tako katastrofalan GPS prijemnik u kao top model telefona .......
ok.... a daj mi reci gdje bi mogao naći negdje jeftiniji prijamnik??? Za Route 66 isto treba prijamnik????
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24185
Ne znam za Route 66 ....
Kupim ovo i na miru sam u autu? Karte uvalim unutra ili je već sve spremno? Ako je tako , stvarno nije puno novaca za pouzdan GPS...
Ovako:
Kako osposobiti da GPS radi? Jednostavno u nekoliko koraka:
1. SKINITE SI MAPLOADER 1.1. --> MAP LOADER 1.1
2. STAVITE MICROSD MEMORY CARD U ČITAČ KARTICA ILI SPOJITE TELEFON NA KOMP. (inaće vam map loader 1.1. neće raditi)
3. INSTALIRAJTE MAP LOADER 1.1 I POKRENITE GA.
4. ODABERITE "EUROPE" -> "CROATIA" 10.2MB
Karta će se automatski skinuti na karticu.
Ostalo znate, odite vani, otvorite mobitel, uđete u mape i čekajte dok vas ne ponađe satelit.
dali su to upute za smart2go ili originalnu kartu sa nokie
Originalnu kartu sa Nokie... mene je prvi puta pronašlo, i sada , kada god upalim da me pronađe, meni pronalazi moju kućnu adresu... lud sam više...hoću to osposobiti, ali ne da se, mrcina... ;D
stvarno mi niste jasni sa tim smart2go poluproizvodom , a imate Tom Tom vrhunsku navigaciju sa vrhunskim mapama , ali ok skidajte si vi maploadere .......
pozz,mene zanima stvar, dve... imam smart2go i TomTom 520 Eastern Europe map v608, svaka cast tomtomu,al u gradu varazdinu postoji 5 ulica.....according to tomtom.. ima nova karta? ak ima(a vjerojatno ima) je neko usporedil sa smart2go kartom? kakva je pokrivenost? jer smart to go ima fakat sve,bar kaj se mojeg djela lijepe nase tice..
1. TT.Mobile.v6.02.S60v3
2. Najnovija Eastern_Europe_680_1466
Poland (51%), Czech (99%), Slovakia (40%), Hungary (47%), Lithuania (99%), Latvia (62%), Estonia (71%), Slovenia (42%) and Croatia (48%)
No major road of Western Europe
.....svi vlasnici N95 shvatite da se nećete iznavigirati sa tim SirfStar 2 ugradjenim GPS čipom jer je on jednostavno smeće.Kupite si vanjski prijemnik i uživajte...usput ćete uštedjeti bateriju koja je isto tako katastrofalna :adminrulz:
Pa šta bi ti htio sa tom verzijom karte koja je katastrofalna beta karta ??= Citat =:
pozz,mene zanima stvar, dve... imam smart2go i TomTom 520 Eastern Europe map v608, svaka cast tomtomu,al u gradu varazdinu postoji 5 ulica.....according to tomtom.. ima nova karta? ak ima(a vjerojatno ima) je neko usporedil sa smart2go kartom? kakva je pokrivenost? jer smart to go ima fakat sve,bar kaj se mojeg djela lijepe nase tice..
Instaliraj si ovo gore na N80 pa se javi sa mišljenjem .Pozz.
Postoji N6110 sa ugradjenom navi,Route66 i ugradjenim GPS recieverom.Kartu si downlodas.
Mislim da je tomtom bolji,v6.02 sa kartom v680.Sljaka od kuce do kuce,vrijedi za Zgb.Bok....
Skinem MAP LOADER 1.1 i spojim n95 preko USB-a istaliram MAP LOADER i pokrenem ga i pise mi-
No storage medimum detected.Connect your device to your computer via USB using data transfer mode or insert the memory card into a card reader and restart MAP LOADER.Remember that you need to use maps application at least once with your device or memory card before using Nokia Map Loader.Nokia Map Loader will not close.:cry:
Sta Hoce???????
moze li mi netko molim vas pomoci?:respect:
Ja imam N95 i odustao sam od tog zajebavanja sa GPS-om...kupit ću si lijepo onu eksternu jedinicu u HG šrotu za 800-injak kuna i biti na miru...:five: