-
Eto, samo da kazem, tastatura je malo cudna, i malo je teze pisati poruke, no vidjet cemo nakon nekog vremena!
Voip nisam probao, probat cu! Wi-fi radi super, i surfanje je ok! Za sada, osobno bih izdvojio za 1800 kuna, jer za te novce dobit jedan takav novi mob, mislim da je nemoguce!! :)
-
De probaj i da li radi možda iGo ili nešto slično. Znam da nije neka rezolucija, ali za glasovnu navigaciju možda bi poslužilo.
-
Kupio ga je moj stari u petak u HG-u. Malo sam čačkao po njemu. Nije baš nešto prebrz (jadan proc 200 MHz), al može bit i da je do novog OS-a. Kamera je prilično dobra. Media player je zadovoljavajuć (treba instalirat neki bolji). Tipke su čudne i treba malo navikavanja. Dosta su nisko postavljene pa mob u ruci leži malo "labavo". Ekran - može proći, ali od uređaja za ove pare i s Wi-Fi-om se ni ne može očekivat bolje.
E sad neznam jel to samo kod starog ili se svima dešava... Stavio je karticu od 1GB unutra i na njoj ima nekih 450MB, ali mob je strašno spor kad otvara neki mp3 s kartice ili video zna zastajkivat.
Sve u svemu dobar mob za tu lovu. :thumbup:
-
Pozdrav,evo nakon dosta vremena procijenjivanja,uzeo sam HP IPAQ 514..gledao sam gornji post..pa samo mogu reći..da nemam problema nikakvih problema s mp3 i video gledanjem..imam micro sd karticu sa 2gb,i s njom sam zadovoljan,da..naravno da je treba formatirati,napravit ću neki review..nakon malo više korištenja...za rospayu..je tipkovnica nije high end..podsjeća me na onu od motorole c261..al što je tu je..nakon prodaje mpx200...ispada da sam platio mob 1100 kn...a za te pare..nađi mi dobar smartphone..:jackie:
-
Tipkovnica i ekran - moje dvije glavne zamjerke kod mobitela... Moglo je to biti bolje, bez obzira na nisku cijenu.
-
Upravo sam vidio u Bossizu u King Cross-u Ipaq 514 za 1349 Hrkova. Super cijena za smartphone.
-
Posjedujem HP 514 več neko vrijeme.. Moje osobno mišljenje nakon nokie 9500 ovaj iPAQ me nije baš nešto pretjerano impresionirao. Možda samo navika na symbian.. Moje mišljenje o samom uređaju:
Ovako WM6 super radi.. no veliko ograničenje, mana i nedostatak mu je mali ekran.. zato sta je dosta aplikacija napravljeno za klasični iPAQ koji ima veči ekran pa se aplikacije nevide u cjelosti, sve na ekranu je podosta sitno.. što nekom lošijeg vida (tipa ja) ponekad predstavlja problem.
tipkovnica je ok, tu nemam bas nikakve posebne primjedbe..osim sto su tipke blizu jedna druge pa treba vremena da se navikne na samu tipkovnicu..
WiFi je dosta slab..barem meni koji sam na nokii imao puno veci domet, dok na HP514 čim se maknem 3m od kuče veza već prekida.
Navigacijske tipke su u početku podosta nespretne.. pa također treba vremena da se navikne na njih.. kao što več rekoh sve je dosta zgusnuto i sve tipke su tik jedna do druge.. Ovaj smartphone bi svrstao više u neku multimedijalnu klasu.. jel slušanje mp3ca preko stereo bluetooth slušalica mi je jedini pravi užitak kod ovog uređaja.. dobar organiser i kalendar tu nemam primjedbi, par aplikacija za passworde pinove i te pizdarije, messenger, i to je uglavnom to što se ljepo može koristit na ovom aparatu.. Live search je zanimljiva aplikacija..no zahtjeva internet što je negdje u autu preko gprs-a podosta skupo, mape su pregledne i vidi se svaka malo veća ulica. Korištenje GPS-a uz gps bluetooth reciever je također zadivljujuče dobro, uz dobru aplikaciju za sam uređaj. Baterija 1100mAh dugo dura, meni osobno 4-5 dana ovisno o vremenu razgovora,broju poslanih mailova, a i s obzirom da u prosjeku 3h dnevno slušam mp3 trajanje baterije je odlično. Moje konačno mišljenje o aparatu je da nije nikakav poseban uređaj več samo malo bolji, napredniji mobitel.
-
Osobno moram reći da mi se nikada nije sviđao WM na smartphone uređajima...posebno mi se zgadio na motoroli mpx220. Mislim da je na smartphone području symbian daleeeekooo bolji izbor.
Dok naravno mislim da ne postoji bolja stvar od WM-a pocket pc.
Tu niti symbian zaista nema čime parirati.
O hard-core korisnicima da ne govorim.
A velim...što se tiče smartphone uređaja...mislim da wm tu ima još dosta za promjeniti i preraditi.
Navedeni smartphone mi se niti malo ne sviđa.
-
Ma gle u principu nema ti se šta sviđat ili ne sviđat.. nije ništa posebno normalan mobitel sa malo više mogučnosti, samo za te novce od 1500kn.. rađe kupim takav smartphone nego neki sony ericson za 1000 + kn
Jel da se nemože mjerit sa symbianom nemože, imo sam SX1, nokiu 6600, 9300, 9500... i definitivno nema šanse da se usporedi s njima uostalom i cijena dosta toga govori..