Čovječe pa nemožeš uspoređivati u takvim sitnicama w810 i k550 jer w810 je daleko prije izašao od k550. I dobro ti je frend rekao za k550 obični telefončić s markicom cybershot.
Printable View
Ne slazem se uopce s ovime svime sto si rekao i vecina od toga nije istina....
Naime, player kod obicnih i kod walkman telefona se puno razlikuje, sto u vizualnom dijelu toliko kao i u kvaliteti, gdje je onaj kod k800 tek toliko unutra da se moze slusati muzika, dok je onaj kod walkmana i namjenjen za slusanje iste pa je samim time i kvalitetniji....
Uzet cu za primjer k550 koji ima skoro pa sve jednake funkcije kamere kao i w880 , kao i k800 samo sto su slike kvalitetnije na oba cyber-shota u odnosu na ovaj walkman, tako da mi ne mozes reci da ima mali milijun funkcija vise kad nema....
Cyber shot ne konkurira sa walkmanima po pitanju muzike, kao sto ni walkman ne konkurira za ovima po pitanju kvalitete fotografije!!
Ovo je potpuno tocno sto si rekao jer K550 ima daleko losiju kameru u odnosu na w810/k750/D750, a tu se krije iza oznake cyber-shot cije ime ni najmanje ne opravdava....sramota
A sad natrag ne temu. Ipak SE u zadnjim verzijama walkman i cybershot mobitela pokusavaju napraviti razliku izmedju ta dva segmenta i to upravo u kamerama, gdje vecina novih walkman mobitela(caki i najjaci W880) imaju kameru bez autofokusa i "blica". Tu je izuzetak w610 koji ima autofokus i blic, ali vecina ostalih je zakinuta za tu opciju, ne govorim o starim modelima vec o novim i nadolazecim. Kod walkmana je naglasak na muziku, a to je naglaseno sa vecim memorijskim karticama koje dolaze uz mob i puno boljim slusalicama. Vjerujem da ce u buduce biti i veca razlika u kamerama, sto se i vidi danas u razlici izmedju "flagship" modela dva segmenta cybershot(K800 i K810) i walkman(W880).
Takoder mislim da ce ubuduce ici na potpuno razdvajanje ova dva branda jer ekipa dan danas ima npr w810 koji je u uba segmenta superioran, odnosno ima sjajan walkman player + slusalice, te odlicnu kameru....
Jos kad se uzme da se ti stariji modeli mogu modirati, moze se napraviti fakat sjajan telefon....
K750i/w810i imaju bolju kameru od k550i znaci licno sam se uverio, ima dosta slika sa k550i i mogu reci da se mogu porediti sa onima sa w850i...
A inace k550i i k750i nemaju isti modul kamere,k550i ima manje socivo mislim da je u pitanju 1mm naravno i to dosta znaci...
Citao sam na mobile-review.com da imaju iste CMOS module, tako da sam svoju tvrdnju zasnivao na toj informaciji.
jooj:klap:hahha...aaaa...ko ima bolji mob...ja imam bolji mob...hehe...ae!
k550 bi i trebao biti slabiji model od k750 pa stoga i nije cudno ako ima malo losiju kameru.
Dobro da ne pljujemo toliko k550i :) neki dan sam video 2-3 slike koje su me stvarno iznenadile i to veoma prijatno :) znaci nisam verovao da su sa k550i,ali u pitanju je bila verzija softvera za Kinu sad da li su mozda zbog toga tako dobre...
Verujem da ce k550i praviti slicne slike kao k750i samo kad izadje nova verzija softvera...
k550 je nasljednik modela k510 i ne treba ga trpati u isti kos sa k750 koji je na trzistu vec skoro 2 god. i jos se dobro prodaje.
Vepar,tacno tako ;)
Kao sto neki trpaju k610i u isti kos sa k750i i spominju da je k610i bolji samo zato sto ima noviji softver,a da ne pricam o tome sto k610i nema radio,nema AF,nema blic...
A k610i je naslednik k600i koji je za razliku od k610i imao radio...
ne slazem se sto se tice kamere, mislim da k550 ima puno bolju kameru, i bogotovo mi se svidja izbor scena pri slikanju! sto se tice walkmana, po cemu je to player losij od onoga u w810i? meni je isti, ako cak ne i bolji.....ali dobro, svako ima svoj ukus! a sve u svemu, ako nista drugo, dizajnom k500 pobjeđuje i w810 i k750 i k800! definitivno! pogotovo bijeli....
Ma te brand-ove stave tek onako,ajde SE moze i da opravda to nalepljeno ime walkman ili cyber shot,a sto se tice nokije ne bih bas rekao oni to stave samo radi sminke...
Ipak ste u krivu walkman je puno stariji i prosireniji brand od cybershot-a koji se pojavio tek dolaskom digitalnih fotoaparata, a walkman je star nekih 25 godina i vise. I definitivno te brandove SE ne stavlja tek tako, a mislim da ce nadolazeci modeli to i potvrditi.
točno tako, walkman je Sonyev brand pušten mislim na kraju 70ih godina i bio je totalna revolucija tada.
izjednačavanje Cyber-shota i carl Zeissa nema nikakvu podlogu, Carl Zeiss je samo jedan od najcjenjenijih proizvođača optike općenito, to je Cyber-shot čisti komercijalni naziv mobitela sa kamerom. Carl Zeiss optiku može imati bilo koji proizvođač, dok je Cyber-shot ipak samo SE reg tm.
i ja mislim da je carl zeiss jaci od cyber-shot-a ...
pa da ali taj brand bi po nekoj logici trebao povlaciti za sobom bolju kameru pa nebi se bzvz zvao cybershot da nes nije bolje u odnosu na obicnu kameru...