-
ma vjerojatno misli na telefonsku utičnicu odnosno RJ konektor za priključenje telefona na tel. mrežu. u njemačkoj i u hrvatskoj se koriste različiti sistemi spajanja. nekada je bilo problema kada su se Siemens dectz telefoni telefoni šverali iz vana pa kablovi nisu odgovarali našim utičnicama odnosno bilo je potrebno zamijeniti unutarnje kontakte s vanjskima i obrnuto. sada od kada Siemens uvozi te telefone u HR tog problema više nema jer su kablovi prilagođeni.
-
@uragan, malo si si zabrijao. Kakva druga žica bi išla, konektor je standardni. Meni ide žica u modem i iz modema u Gigaset 4010 comfort, a isto je i sa svim drugim Siemensovim telefonima.
-
imao sam siemens gigaset 2011 pocket.Žica koju sam imao za komp. je imala iste konektore kao i telefon, ali nije radila. Radila je samo originalna žica od telefona koja je imala kontra plus i minus. Žicu od kompa sam poslije gurnuo u Panasonic i sve je normalno radilo. Ne znam kakva je sada situacija sa Siemensom.
-
Sada je sve normalno, nisam znao da je to bilo tako prije. Ništa čudno, proizvođači ponekad vole imati neke propriety stvarčice, Sony Vaio npr. na svom laptopu ima poseban konektor za modem, a kabel je stvarno kratak...
-
malo sam isprobao da li je to istina i vidio da žica od kompa ili od panasonica NE radi u siemensu ,ne znam na koji način je netko došao do suprotne informacije
-
Ja sam došao do te informacije jer imam doma siemens i nije mi spojen s originalnim kablom, nego sa onim koji sam sam napravio...
-
možda si ga napravio isto kao i siemens,probaj taj kabel metnuti u komp
-
-