Kad sam uzeo P910, onda sam uzeo i jedan mali fotić... rekao, idem si priuštit, trebat će mi sigurno...
http://img143.imageshack.us/img143/1070/foticuh1.th.jpg
taj fotić je samnom evo već 2 godine. Jest da je tada skupo koštao, ali se totalno isplatio. Vezica oko vrata i neka bude, uopće ne smeta, svaki puta kad se ide na neko slavlje ili se treba nešta slikat.
U to doba sam imao jedini 2MPX slike na mobu...
a mogu priznat da i dan danas taj 2mpx fotić ima bolje slike od npr nokie N70... koju sam do nedavno imao.
Zašto uopće postoje fotići u mobitelu??? to se trebamo zapitati...
i onda dobivamo odgovor:
da bi uslikali trenutak...
OK , ok, čekaj malo.
Očeš reći da sam sa VGA kamerama mogao uslikat trenutak i da je to lijepo ispalo???
- ma neeee...., pa svi novi mobiteli imaju minimalno 2 MPX...
ahaaa, znači hoćeš reći da slikam trenutak.... ajd da vidim...
N70 slučaj...
vadim fotić iz đepa - 2 sekunde
otvaram poklopac kod kamere - 0,5 sek
kamera dolazi u stanje pripravnosti - 2 -3 sek
slikam sliku - 4 sekunde
odabirem da želim spremiti sliku - 0,5 sek
sprema se slika - 2 - 3 sekunde...
voila , 10 sekundi i uslikano... ako sam brz i ako sam dobre tipke pritisnio, i ako je bio dan i ako je predmet taman dobro udaljen...
?#$%?
De mislim lol... treba imat sreću za uslikat trenutak...
ovako, kad znaš da ideš na neko posebno mjesto, pa nije ti valjda toliko teško ponjeti fotić, a sad ako je neka pijanka i slika se nekog mrtvog pijanca, ionako netko u društvu već ima mob sa fotićem pa ti može poslat sliku, to bar nije problem, ako si tolko ovisan...
Ne možeš imati sve u mobitelu... posebno taj fotić... mislim, uvijek sam više volio mobitele bez kamere... nekako više izgledaju ko mobiteli a ne ko fotoaparati... a šta dobiješ od toga, ništa, još to nije tolika tehnologija da se možeš pohvalit imam fotić za slikanje trenutaka... ono da je brz , da ima jak blic, da troši malo baterije, da je mobitel ujedno i symbian i tak...