Evo mobi je skoro sve sada rekao.:beer: slažem se sa svakom riječju
Printable View
Moj glas je upisan za Nokiu... :)
Jednostavno, imao sam par SE_a, i koliko god napredak bio između njih (T610 - K700 - D750 - K800 ) , nisu me previše oduševili... Meni je smetalo to što između navedenih modela nije bilo nešto previše razlike, osim u rezoluciji kamere... A displey je samo poboljšavan, rezolucija se polako dizala, ali dimenzije displeya su me razočarale...
Dok je sa druge strane Nokia imala velike napretke u softu (6230 - 6233/6280 [a 6290 već ima symbian] )...
A i zadovoljniji sam kvalitetom izrade Nokia od SE_a...
ja mislim da SE previse forsira sa kamerom i ostale stvari izostavljaju,znam da ce te sad reci imas walkman seriju,ali ima ljudi koji bi sve u jednom.
SE ima prednost u kameri definitivno.bas isprobavam kameru na N73 i mogu reci da nije ni blizu onoj na k800i u bilo kojim uvjetima.SE ima bolje i glazbene telefone(walkmani su nenadmasni, ponajprije odnosom ulozeno-dobiveno).
Nokia je daleko bolja u sirini ponude,izvrsnom softveru series 40 i naravno symbianu.
mozda malu prednost bi dao Nokiji zbog siroke palete proizvoda.
I onda opet ispada da se vračamo na početak priče ubiti isto kao i sa BMW-om i Mercedes-om. Oba su proizvođača dobri i rade dobro svoj poso i svako ima svojih mana i prednosti. Ako imaš više novaca kupit češ u ovom slučaju Nokiu kao kod automobila Mercedes. :lol:
...dodao sam još jednu opciju u anketu - oba podjednako...jer i sam tako mislim...
...oba imaju prednosti, ali i mana, naravno...imao sam više Nokia od SE-a te sam jako bio zadovoljan s onime što sam imao...
e ****** kad sam vec glasao za sonyerisson ali bi bio za oba podjednako da je prije stavljen ali si se toga dobro sjetio em:)
Najvise volim sonyericssone, k750i mi je vec 4 po redu, pa se ne odvajam od sonyericssona!!! :notooth:
nokia mi je uvijek bila najbolja, cini mi se kvalitetnija i bolja pa sam tako i glasala i definitivno mi je ljepsa od SE:)
moj glas - definitivno nokia
meni su nokie zakon, obožavam ih.. sada planiram nabaviti n73 :D nadajmo se da će uspiti..
a i kao mala što je rekla, čine se kvalitetnije, pogotovo po softu..
Ma SE sucks.Po meni je nokia u svemu bolja.Ima kameru,soft da valja,memorija,dizajn...Ma sve sto covjeku potreba
Ma nokia own.
Nokia je po meni puno bolja od SE...
Eminem slažem se s tobom. Ljudi valjda bi ipak trebali posjedovati barem na neko vrijeme oba proizvođača da bi mogli kolko tolko realno ocjeniti.
Recimo ja od kada sam kupio Nokiu ne odvajam se od nje, za glavni mob mi treba biti definitivno Nokia, a za drugi može biti opet Nokia, Sony Ericsson ili Panasonic. Ostalo ne poštujem niti jednog proizvođača jer sam imo od mobitela i boga i vraga, stvarno svega i jedino sam bio zadovoljan ovim proizvođačima makar Panasonic ne razvija baš nove modele i novu tehnologiju.
Nokia (sada mislim na malo bolje modele) su po meni stvarno kvalitetno i čvrsto napravljeni. Možda mi se to i još više čini jer E50 koju imam ima masku od nekog metala.
Ajde ljudi pa Nokia je mrvicu kvalitetnija i ima plus jer ima dosta modela sa Symbianom ali to su čini mi se sve neke male nijanse razlike.
Što se tiče kvalitete smatram da su podjednako kvalitetni.
Nokiu zaobilazim u širokom luku, jer definitivno previše koštaju za ono što nude (tu ne mislim na Symbyan Nokie). Npr. za 1500 kn ćete kupiti SE za koji će konkurentni model iz Nokie koštati 2500 kn. Mislim da je ovo prilično realan omjer.
Jednostavno mi je glupo nekom plaćati više za isto...
O lošem dizajnu Njoki da i ne pričam!
Jedino što vrijedi u Nokia-i su njihovi Symbian modeli, koji zapravo i nemaju konkurencije...
sad bas nebi pricao o dizajnu jer je to subjektivno,evo ti za primjer SE t610- t 630-k750-k800 i jos more modela koji po meni imaju los dizajn i uglavnom su svi veoma slicni
a opet o ukusima se ne bi trebalo raspravljati.meni se recimo k800 i k750 svidjaju.
istina je da su nokije precjenjene,a evo i primjera:nokia 6070(mp3 i 3mb memorije,VGA kamera,nema BT) u simpa paketu 798kn.
Se k510i(1,3mp kamera,BT,28mb memorije,mp3 player) 898kn.
N70 0 h 0 h, atr., hr menu, hr garancija, zapakiran, 269€, mog. zamjena
N70 0 h 0 m 1630kn novo original zapak. može sa pismenom ovjer. garanc. šaljemo van Zg
N70 0 h 0 m 1700kn novo original zapak. može sa pismenom ovjer. garanc. šaljemo van Zg
K750, 0 h, nov, zapakiran, garancija, kamera 2.0mpx, 098, 1200
K750i 0h razgovora, novo zapakirano, garancija, za 1100kn
K750i 2.0mpx bluetooth zvučnici slušalice data kabel pod garanc. vip kao nov 1100kn
K800i, 0h, nov, ovjerena garancija 24 mj, 3,2 mpx kamera, sva oprema, 1900kn
K800i, 0h, nov, ovjerena garancija 24 mj, 3,2 mpx kamera, 64 mb, sva oprema, 1900 kn
K800i 3,2 MPX kamera hr.menu, bluetooth top model USB MP3 kao novi 2000kn može zamjena
N73 (0h 0h) atraktivan blue tooth nov zapakiran hrv. menu garancija 345€
N73 0h 0h, nov, zapakiran, hr meni, garancija, sva oprema, dostava, 2500kn
N73, nova, neraspakirana, pod garancijom, hitno, 2500kn
evo cijene prijasnjih i sadašnjih top-modela
Imao od SE K750 i k610 a od Nokie 5300 i 6233, nekako mi SE se čini "jeftiniji" tj. loša zavšna obrada, tak da sam za nokiu
mada sam malo i za oba podjednako
ovo je tocno, ali svoj glas dajem S.E. jer nudi vise a traze manje za to;D nokie mrzim zbog baterija, pocevsi od 3310, 6510, 7650, 7610, 7200, n70 itd. jedine njoke koje su mi ostale u dobrom sjecanju su 6210 i 3120, dobro i 7650 jer je to prvi mob sa kamerom koji sam imao pa me nostalgija puca(ali je baterija drzala pola dana;D )
Moj glas ide, a kome drugom nego - Sony Ericsssonu. Razlozi su poznati i u vishe navrata spomenuti: SE ne nabija cijenu svojim uredjajima - nebu pod oblake. Za onoliko koliko koshtaju - daju puno toga. A Nokijica nam se pak...umislila, pa cijeni svoje uredjaje kao da su od samoga zlata. Ajd, istini za volju, kvaliteta ide malchice na stranu Nokie, ali...jbt ga, ako vech sve ostalo na mobitelu mogu vrhunski napraviti, koji vrag ne porade i na tim prokletim baterijama??? Mogli bi oni, ali....ne da im se. Dakle, po meni SE ima prednost jer...nudi puno za ne tako veliku lovu (ukljuchujuchi i odlichne baterije). Nokia - fuuuuj jer....previshe sami sebe cijene, a baterije su im - zhali, Bozhe.
Moje mishljenje, ofkors.
Nokia. Zamjerim kvalitetu izrade na SE - nakon nekog vremena škripe; gule se; joystick zeza.. Nokia me nikad nije iznevjerila : )
Ja nebi nikom dao prednost. Nokie su kvalitetnije ali puno slabije po funkcijama ili ako su jednako opremljene onda su duplo skuplje pa ne zasluzuju bod protiv SE a SE pak ima problema s joystickom zbog cega necu nabavit k800 jer mi je na svakom do sad otisao pa ni oni ne zasluzuju bod.
0:0
ma kakva komercijala, Nokia je kao za elitu, pih ! sve je to komercijala