mozes, ali moras kupiti orginal windowse od njih
Printable View
@mobyfanica, obavezno si uzmi memoriju od 256mb rama, a ove gluposti zanemari poput tipkovnice modema printera miša to sve možeš preselit iz starog kompa.......... a i memoriju istu, ako je ddr..
a windowsi xp su najbolji, samo su malo nestabilni ali tebi to nije bitno... sada ima dosta zakrpa pa se isplati
A kolko ću morat dat love za to?= Citat =:
Poslao: bigboss
Ok onda ću vjerojatno ovaj Nitro 6000L, al sa Windowsima XP.
cijene win xp home u hgspotu je 785kn, mislim da ti se ne isplati.
imaju foru da ti uguraju odma i norton antivirus pa ukupno platiš oko 1500kn (win xp pro)
ako znaš netkoga tko zna instalirat windowse onda obavezno ne uzimaj u dučanu... a znala bi i sama jer je ful jednostavno
Mobyfanica, pusti njih da ti stave linux. Onda od nekog pirata kupi Windows XP professional (15-20 kn), to si mozes i sama stavit, vrlo je jednostavno, ali ako se bojis da ces nesto zeznut, plati nekome 100 kn da ti to stavi, i opet ti dodje jeftinije nego originalni...
al definitivno mozes sama stavit windowse.Fakat je fu llako.Ak i neznas,uzmi nekog mladog majmuna nek ti on stavi a ti ga gledaj al NIKAKO NE KUPUJ U DUCANU WINDOWSE!
sick!
sto se memoriej tice za ilo kakav ozbiljniji gaming ti treba 256rama.a 20 gb ce ti bit premalo za jedno 6mj klad stavis muziku na komp.
Pa ovaj nitro 6000L ima 256 rama i 80 GB.
Samo ako od nekog gusara kupujes windowse, obavezno ga pitaj dal je boot cd, jer neki idioti to kopiraju, pa nebude boot, onda moras stavljat neku raniju verziju vindowsa, pa tek onda xp i td...
Ne ne ne ne ne i ne. Ne uzimaj gotove dućanske konfiguracije jer ćeš popušit ili na kvaliteti ili na cijeni. Ako možeš, nađi nekog tko će ti sastaviti komp, jer u dućanu stavljaju lošije komponente kako bi uštedili, ili nebuloze kao AMD 1900+ sa 128 Mb rama?!? Pa to ti nije dosta da DOS staviš gore :) minimum ti je 256 mb. Ja na tvom mjestu ne bi išao na konfiguracije. Sigurno će se naći dobra duša na forumu da ti pomogne sastaviti komp... :)
Da chelavi, al tako skoro uvijek dodje skuplje...
Evo sad sam malo pogledao sta bi se dalo složit iz hg spota...
INTEL Celeron 2000 MHz, s. 478, 128 kb cache, BUS 400 MHz, BOX - 555,00 kn
MBO ABIT, s. 478, VI7, VIA PT800, BUS 800 MHz, serial ATA RAID, 5.1 zvuk, DDR 400, LAN, ATX 2 - 587.00 kn
RAM, 256 MB, DDR, PC-3200, 400 MHz, brand name - 349,00 kn
VGA GeForce FX 5200 64 bit, 128 DDR, with tv out & DVI - 470,00
HDD SEAGATE Barracuda 7200.7 60 GB, UDMA 100, 7.200 o/min., 2 MB cache 470,00
CD pisač + DVD ROM 16x 48x 24x 48x SONY - 428,00
Ukupno: 2859 kn
Zadržiš staro kucište, flopy, mozda i przilicu, kabele, 2 hard diska su uvijek bolja od jednoga ;) , i to je otprilike to...
Ekšuli,thats not true:) bolje imat jedan al veliki.Ovak ti je sporiji protok podataka ak igras npr nes i slusas ziku koja je mozda na drugm hardu i opcenito bi bilo sporije...dane govorim da ti zauzima jos jedan master ili slave ,pa ak imas dvd i przilicu nemres stavit vise nis drugo(hard od frenda i sl)= Citat =:
Poslao: Gen Mo'Kai
Evo sad sam malo pogledao sta bi se dalo složit iz hg spota...
INTEL Celeron 2000 MHz, s. 478, 128 kb cache, BUS 400 MHz, BOX - 555,00 kn
MBO ABIT, s. 478, VI7, VIA PT800, BUS 800 MHz, serial ATA RAID, 5.1 zvuk, DDR 400, LAN, ATX 2 - 587.00 kn
RAM, 256 MB, DDR, PC-3200, 400 MHz, brand name - 349,00 kn
VGA GeForce FX 5200 64 bit, 128 DDR, with tv out & DVI - 470,00
HDD SEAGATE Barracuda 7200.7 60 GB, UDMA 100, 7.200 o/min., 2 MB cache 470,00
CD pisač + DVD ROM 16x 48x 24x 48x SONY - 428,00
Ukupno: 2859 kn
Zadržiš staro kucište, flopy, mozda i przilicu, kabele, 2 hard diska su uvijek bolja od jednoga ;) , i to je otprilike to...
@celavi apsolutno se slazem s tobom zaboravih sam o rec-ne kupovat ono kaj ti oni sloze!oni sam da produ jeftinije...sjecam se vremena kad su u svaku drugu konf gurali durona na 1.4 sam zato kaj ej to bilo puno.Fin osi sama slozi odn nek ti neko pametan slozi.
Tu je primjer i Linux, pa neznalicama možda mogu prodati po istoj cijeni kao i verziju sa windowsima.
Našla sam jednog koji stavlja windowse za 100, 200 kn tak da to neću davat lovu u dućanu jer se ne isplati. Zadržat ću si svoju pržilicu, a kupit ću ipak ovo:
Intel Celeron 2.0 Ghz
RAM 256 MB
HDD 40 GB
DVD+CDRW
Zvučnici 2 x 120 W
Linux Mandrake 9.1 (tj. ići će Windowsi XP)
Tipkovnica, miš, podloška
Modem v92
Monitor 17"Samsung/LG/ADI
Printer
=3.804.00 kn
to je sve što znam tj. šta piše...jel to ok?
Eh sad...piše da je to PC računalo Internet II 2040L (inače kupujem u HgSpotu jer uzimam na rate) pa me zanima jel moram ja baš uzimat to s internetom i da li to ima kakve veze, neću valjda morat plaćati pretplatu?:rolleyes: Pokušala sam ih zvat, al su ili zauzeti ili se nitko ne javlja, pa ako netko od vas zna neka kaže.
I ja imam svoj modem i monitor, da li bi i po kolko to mogla prodat? Monitor je Belinea 15" a modem neznam koji je... i dal će biti kakve razlike u spajanju na net s ovim novim modemom?
Zahvaljujem na pomoći...
Razlike u spajanju ne bi smjelo biti.
Neznam da li treba uzeti s internetom, ali ja mislim da se ne mora plaćati pretplata, tj. da se dobiva tarifa bez predplate, a to se vjerojatno može odjaviti (ili što već).
Ej mobyfanica
Moj frend ti se inače bavi kompovima, slaganjem i instaliranjem, ako si zainteresirana da ti probamo nešto složit javi mi se na mejl.
Bolje ti je to od dućanskih komponenti, kupuješ mačka u vreći.
Ma kupit ću ovaj gore navedeni zbog mogućnosti plaćanja na rate, a i mislim da je ok, inače hvala na ponudi. Sutra kupujem, a prekosutra javljam kakav je.:)
..možda frend od ćelavog daje na rate.......
Hebiga, naručila sam već, sutra dolazi i to na kraju ovaj:
Tipkovnica Silitek SK-1689-Internet PS2
Fax modem 56k interni PC-TEL/PCI
HDD 40,5 GB, WD/7200 rpm
Kućište Midi Tower - MSI - ATX - P4/400W
Miš optical mouse MS -600
VGA AGP EXCEL MX440/TV - GeForce4/ 64MB DD
RAM DIMM DDR 256 MB PC 3200 - 184 pin
CPU Intel Celeron 2,4 GHz -sock. 478/ BOX
Matična ploča MS 9127C -sock.478
Zvučnici 200W P.M.P.O. -ML - 2060 silver/black
Color monitor KDS 17" /XF - 7 E - FLAT
Podloga za miš
FDD 1.44 MB TEAC
+moja pržilica
Ukupno: 4.429,44 kn
ajde na kraju i nije tako lose......
hard imamo isti,to ti je super.imam ga vec jedno 2 god nis ne sere a da znas kolko sam ja njega nanaso do frenda i nazad...dobar je uglavnom.
graficku isto imamo skoro istu i to ti ej dobro iako ce ti najnvoije igrice stekat na full details 32 bita mozes zaboravit.
rami dobro..proc en valdja amd na 2.4 bi bio majka al dobro.
maticnu se ne razumijem te intel čipsete.zvucnici 200 W neces dozivjet ni priblizno rade ti to spoji sa linijom.
monitor KDS?
pametno za przilicu.
sve u svemu,kolega,polozili ste ispit (nadam se d acu to ja cut za mjesec dva kad krenem na ispit u a-skoli)
Hiju ja bi to u ponedjeljak htio čut!
A ako to čujem čut ćete svi moj urlik "TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!1" :crazy:
Evo dobila sam ga tek danas, jer mi je u petak 13. riknuo, dođem ja fino s posla sjednem za stol sva uzbuđena da upalim komp kad ono krepa matična ploča...:-X Al sad je zamijenjena i sve je ok, za sad sam jako zadovoljna.:)
di si kupila komp?
maticna nakon par sati rada??jebate