gdje ima dima ima i vatre, danas je u emisiji potrošački kod bio sličan prilog o krivom naplaćivanju tarife fiksna, gdje je način naplate promjenjen po HATu tokom mjeseca a da korisnik nije obaviješten.
Printable View
gdje ima dima ima i vatre, danas je u emisiji potrošački kod bio sličan prilog o krivom naplaćivanju tarife fiksna, gdje je način naplate promjenjen po HATu tokom mjeseca a da korisnik nije obaviješten.
Eto..baš to..ironično je u svemu tome da te netko krade a da to ni neznaš http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/c030.gif
Pa to je samo clanak iz novina koji sam prepisao da ljudi vide kako se i to radi, i koliko novaca je moguce tako prikupiti.,
Inace objavljeno je u Vecernjaku 9.3 ove godine.,
I zasto su obrisana dva posta u ovoj temi bez ikakvog objasnjenja?
Postovi su obrisani jer sam ja upozorio no name-a da ne spama temu..a on mi uzvratio uvredama koje na kraju nisam ni vidio.
No da ne radimo i mi sada off..što se tiče članka ja sam također vidio neš slično..i to korisniku koji je na pretplati..dobija ispis..pa je to kao garancija da ga nitko ne potkrada...interesantno
obrisano ih je 5, a tebi se ne moraju dostavljati razlozi, reći ću samo da nisu u skladu sa važećim pravilnikom ovog foruma. pregledaj forum, pa ćeš shvatiti, što je inicijator svega.
http://www.yotatech.com/images/smilies/ontopic.gif
Najbolje je na Symbianu mobitelu imati neki program za pračenje potrošnje. Ja sa na T2 pretplati i ispočetka sam ih redovito kontrolirao i poklopilo bi mi se i lipu s računom. Nakon što sam formatirao mob, više nemam taj program, ali izgleda da ću ga ponovno potražiti za slučaj da se i T2 razbahati.
http://cosgan.de/images/more/bigs/c014.gif e vidiš to nije loše..samo koliko je pouzdano??
Budući da je to došlo u javnost...pobrinut će se da više ne kradu na taj način... gotovo sam sigura ;)
Samo sam čekao da to netko stavi u novine, ja sam to odavno skuzio poprilici, jer ak mi za par minuta ode zifra veća od 10 kn... to nekaj ne štima...
Ojpi,vjerujem da je Symbač to samo karikirao...
dokaži !!! :)
ovisno o tarifnom modelu koji imas tako se vrsi obracun,ako si na sendu za tih 13 sec naplata ti je trebala prema 98 broju bit 84 lipe(ovisno u koje vrijeme zoves),a na call-u 69 lipa.
ocito da im se desila sistemska greska,by the way dobio si povrat novca,i nije da ih branim ali vjeruj to sto kazes ne radi se na taj nacin,kradu nas i drzavu na puno sofisticiraniji nacin!!!
Dokaz kako se to radi na sofisticiraniji nacin je npr na homeboxu ili prije ne taririf fiksna. Minuta je 0,10kn a obracunska jedinica je 15sek. i onda se dobije ako pricas 45sek. naplati ti se 0,075kn a buduci da ne postoji na 3 decimale onda se zaokruzi na 0,08kn. Znam da ce neki reci da je to zanemarivo i da je vjerojatno negdje u zakonu definirano da je minimalna jedinica u Hr 1lipa, ali eto to je jedan od legalnih/sofisticiranih nacina :-)
vraga ce prestati krasti...to se na prepaidu bas i nemoze dokazati...i sad sto bi to trebalo sva napraviti da ti ukradenu 1 kunu vrate...daj nebudi naivna...to je sve kao poker automat...sve ima ima logiku...pa nije program u njihovoj mrezi napravljen da krade po logici..onu ukarade lipe gdje opali...moze te uhvatiit jednom u mjesec dana a moze 50 ..a moze nikada...
uvijek operator kaze da je doslo do greske u sistemu...sistem i pc ne grijesi..kako mu upises on tako i radi...jer ako je pogrijesi na tebi opnda je logicno da je grijesi na svima dok se to ne otkrije...a koliko je onda ukradeno?...koliko se vrati?
slazem se...zamisli samo o koliko je novca rijec na godinu....
Ovako nece ispasti za svakog korisnika. Ponavljam ako je imao opciju fiksna obracunat ce se drugacije.
Molim da svi koji nisu prouciji cjenike i napomene uz tarifne opcije ne napucavaju postove o kradji bez utemeljanih cinjenica.
evo post tipa :a u prvom postu stoji da se transakcije mogu provjeravati.= Citat =:
to se na prepaidu bas i nemoze dokazati
i sto ako mozes dokazati da su ti ukrali jednu kunu u mjesec dana???sto onda???hoces ih zvati??sto ce ti reci??hoces ih tuziti??
budimo realni..nitko im nista nemoze...ako ih budes zavo recice ti da je doslo do greske i vratiti ce ti kunu...
a jeli vrijedi toliko komplikacija i provjera i toga da vjerovatno cekas od njih da ti vrate tu provjeru....koliko ces je cekati....dalii kod njih kompjuer automatski brise svaku tu karadju te ona ne osten evidentirana...
dali ces ih tuziti zbog kune...koliko para ti treba za sud...
?????????????????????????????????????
gledaj stvari prvo treba pogledati realno.
Iskreno sumnjam da znas kako radi sustav naplate mobilnih (ili fiksnih) operatera da bi mogao ici u diskusiju i dizati bunu na temelju prica drugih koje su na razini teorija zavjere.
Nitko ne kaze da se greska ne moze dogoditi ali to nema veze s onime na sto svi naginju. Operateri nas kradu.
Prvo provjri sve svoje transakcije u mjesec dana, znaci trajanje razgovora i cijene i ako nadjes nelogicnosti onda mozes pricati.
A spekulacije dali (kako ga ti nazivas) kompjuer brise nesto ti ne piju vodu jer se racunica nece podudarati. Inace billing sustavi trebaju biti transparentni, a potvrda toga ti je upozorenje Tele2 da joj billing treba raditi u Hrvatskoj a ne u xy drzavi upravo radi takvih stvari.
Neka netko prikaze ovdje nelogicnosti i to mozemo diskutirati, a rasprava o ovakvim budalastinama ne vodi nikuda jer ce vecina donositi zakljucak prema necijom netocnom pricom.
opcija fiksna...hehe a da samo znate kako idu roming pozivi...mamu im lopovsku...vrte miljarde...tok novca...ja da kupim bicikl smiljanic mi dode doma i pita me od kud to???:lol: :lol: :lol:
zalosno je barem sto se tice vip-a,sto je ta tvrka osnovana na nasem novcu,na novcu koji je pokraden za vrijeme rata,iznesen van i ponovno vracen u Rh naravno kroz tvrtku vipnet:ideja:
a za dalje mislim da smo svi upoznati...
i naravno ono svabsko neandrtalsko GOVNO dojčetelekom,yeah..o njima nema komentara...
DABOGDA IM LIKVIDNOST RACUNA BUDE KAO I "NAS SUPERBRZI INTERNET ADSL"...:beer: :notooth: :mega: