a ako ne primjecujete naslov teme su ikone na bs c81. pa tih par postova o el71 koje imas zelju spajat spajaj u novoj temi ciji naslov odgovara onome o cemu raspravljas. uostalom o tome svemu spajanju itd odlucuje sljaka, pa neka covjek sam prosudi
Printable View
a ako ne primjecujete naslov teme su ikone na bs c81. pa tih par postova o el71 koje imas zelju spajat spajaj u novoj temi ciji naslov odgovara onome o cemu raspravljas. uostalom o tome svemu spajanju itd odlucuje sljaka, pa neka covjek sam prosudi
Ne ti si mene krivo shvatio,spojiti pa zbrisati,jedink ako mu se pojedino brišu:spin:
nemoj se odma ljutiti.
Kao prvo sve cestitke na dobrom obavljenom poslu MKCyber.
Ovo nebi bilo nista cudno ali tvoj tutorial radi i uspjesno je primjenjen na Siemensu S75 fw 47-kupljen odkljucan a to je do sada (barem meni ako su neki znali ispricavam se) bilo nemoguce jer midleti nisu radili na verzijama fw vecim od 24.
Meni ikone su promjenjene i rade bez greske.
Kasnije cu probati napraviti V-klay loader ako ce ici.
Bok i jos jednom sve cestitke MKCyber
Sasa
Sljaka - odluci da li da post ostane samo tu ili i da ga se prebaci u Siemens X7x grupu.
hvala sasa. ro@m oprosti nesporazum!
Dečki drago mi je što se uspjeli,čestitke MKCyber
Neka za sada bude sve tu. Ionako neće puno ljudi to probati na početku. Kasnije se može razdijeliti u više tema, ako bude potrebe.
evo sad sam obavio i registraciju na 'modopo', skinuo vista animirane ikone i idem vidjeti kako izgledaju..... vista mi nije nesto extra, a sad i druge da pogledam!
bitno je da su procedure otkljucavanja i mijenjanja ikona uspjesne i iznimno jednostavne!
samo si ne zaboravite napraviti backup (da ne dodjete u situaciju kao ja jednom prilikom s motorolom v360 - imao sam ipak srece pa sam uspio iskopati backup s hard diska, ali moglo je biti svasta).
:spin:
Nakon uspjesno promjenjenih meni ikona probao sam napraviti fubu s v-klayom radi patchanja ali ne ide.
Citavo popodne sam isprobavao ali mi stalno baca gresku da ne moze komunicirati s COM portom a kaj je najzanimljivije ne uvijek na istom mjestu tj. nekad na 5% iscitanog fubu-a a nekad na 25-30%.
Da li neko ima nekakvu ideju ...Sljaka, MKCyber ?
MKCyber da li si probao sa v-klayom za c81 iscitati fubu ako se s njim to uopce moze ?
MKCyber da li se mob moze nazad vratit u normal mode pa onda radit fubu tj. mozda se neda iscitat zbog factory moda....neznam vise kaj bi...
hvala
Bok
Sasa
nisam se jos zafrkavao s tim. i nisam ga uopce probao vracati sa factory moda u normal ni servis mode. ako sad kroz ovih par dana uhvatim vremena proba cu. ali ja mislim da bi trebalo biti jednostavno. cim udes u papuu na prvom tabu ispod com portova imas opcije za normal mode,servis mode... malo se poigraj s tim. a s v-klayom se uopce nisam zafrkavao. mozda kroz par dana pa javim
Evo uspjesno napravljen fubu za s75 sa V-klayom i prvi patch.
Problem je bio u laptopu (iako je na njemu napravljen fubu za s55 i cx70 te debranding cx70 prema tutorialu s ovog foruma) tj. njegovom COM portu pa sam odlucio probati na PC-u i sve je proslo bez problem i od prve.
Bok
Sasa
Evo ja sam također uspješno promjenio ikone na svom C81. Naime, nakon povratka sa servisa mobitel je bio postavljen u factory mode, pa su tako prikazani "skriveni" diskovi.
Probaj na laptopu u Control Panelu/System/Device manager pod portovima onemogućit (disable) port na kojem je kabel i onda ga ponovo omogućit (enable) .
Na taj način ćeš isključit sve servise koji rade preko COM porta i koji se mogu sukobljavat s V-klayom. Iako bi svaki program koji koristi COM port trebao isti osloboditi ima programa kod kojih se to ne događa. Jedan od tih je MPM.
Ako ti nije problem probat to pa javit
Evo probao sam po savjetu Sljake diseble\enable COM port na laptopu ali ne pomaze.
Ocito lap ne voli s75 ali mi se cini da su ipak naponi na COM portu u pitanju ili nekaj trece...
Bok
Sasa
Želim si na svoj C81 stavit ikone od BenQ-Siemensa M81. Našao sam jedne na Modopo_u, ali se nalaze u čudnom formatu (*.gpf) i ne sadrže "main.fs" datoteku. Kad ih iskopiram u "config\japp\FlexMenu", ništa se ne dešava. Sad me zanima dali itko zna kako te ikone instalirati na C81 ili možda netko zna gdje te ikone na internetu pronaći u *.png formatu s "main.fs" datotekom?
Evo te ikone za skinuti ako želite pokušat. M81 Menu-Icons
prvi put vidin tu ekstenziju .gpf da je to neki graficki format bilo bi ti jednostavno, a mozda i je. probaj naci program koji otvara fileove s tom ekstenzijom i onda s tim programom (ukoliko je to graficki format) saveaj iz .gpf u .png sto je format za bs. nakon toga kad si ih stavio u .png uzmi temu bas za bs c81 npr vista sa modopo i ikone iz ove teme imenuj identicno kao sto su one u visti npr. 01b, 01s, 02b, 02s.... zatim ove iz viste obrisi ostavi samo main.fs i ubaci svoje nove i to ti radi jer isti je format i isti naziv pa main.fs ih normalno poziva u meni. ali pazi da ti broj ikona, naziv i sve bude identicno jer inace ti main.fs nece pripoznat.
ja sam u svoga ubacia ninja ikone za x65 bas na nacin koji sam ti reka ali meni su vec bile .png formatu, samo sta ima 3 reda ikona tj 9 ne 12 pa sam kombinira 2 slicne teme da dobijem 12 ikona,uzea main.fs sa teme xp sa modopo nazva ove ninja ikone kao sto su u xp temi i ubacia od teme xp main.fs i radi. evo ti i link stranice http://www.beinspired.cz/
Evo pronašao sam na internetu da je to grafički patch (graphic patch fomat) i da bi se mobitel trebao flashirati.
Nisam našao nikakve detaljne upute pa se ne želim upuštat u to.
Ako netko zna kako se *.gpf stavlja ili ima bilo kakve informacije neka napiše...
Za korištenje gpf treba prvo s V-klayem ubaciti odgovarajući Grafički master patch koji onda omogučuje korištenje gpf patcheva. Samu proceduru nisam radio jer je daleko jednostavnije izmijeniti ikone kopiranjem u odgovarajući direktorij i podešavanjem main.fs datoteke.
Isto tako moguće je proizvoljno imenovati ikone samo treba podesiti main.fs.
S obzirom da se isti može otvoriti Notepadom nije problem shvatiti na koji način su imenovane ikone i promijeniti ih prema vlastitoj želji. Ovo omogućuje da imate dva ili više seta ikona i da ih prema svojo želji mijenjate. Vjerujem da bi java aplikacija Menu changer radila i na C81. Ako netko ima volju neka proba.
Sljaka, gdje mogu pronaći taj Master patch? Imaš možda neki turtorial stavljanja tih ikona?
Na www.siemens-mania.cz . Moraš pregledat patcheve, jer ti master patchevi nisu posebno istaknuti, a nisu ni po abecedi poredani.
Ja ih osobno ne volim jer obično uvjetuju koji patchevi mogu a koji ne mogu s njima raditi. Zna se dogoditi da baš patch koji trebam ne radi s master patchem, tako da budi oprezan s tim patchevima. Pripazi na autora patcha, jer obično patchevi od istog autora rade zajedno bez problema.
Jeli taj patch mora bit baš od C81? Jeli može bit od npr. S75, to su softwareski indetični mobiteli...
Gledao sam ovdje i nigdje nema Master patch.
e ajde plz...meni treba bolje objasjenje bio mi mob. na servisu i cim je doso iso sam stavit nove menu icone i stavio sam slucajno cijeli zippani folder u Flex Menu i mob mi se odkodiro... neam vise one foldere cache, config i ja mislim da je bio jos jedan....no svejdno javi mi na moem msn-u gdje mogu skinut te programe za odkodiranje mobitela........................hooligan_mirche@ho tmail.com
Nasao sam neke nove menu ikone na siemens mania,koje ti promjene cijeli meni potpuno,neznam kak to prevest ali ovak pise:Uživatelská menu,pa me zanima jeli postupak isti ili drukciji,sorry ak je vec netko pital...
Može li mi itko reći kako i dali se uopće mogu staviti ikone od SL91 i još neke ikone na C81,ima nekih zanimljivih na siemensmaniji ali jednostavno ih se nemože ubacit,jel stvar u tome da moraš imati EF81 ili ne???
Istina,jer su EF81 i SL91 temeljeni na BREW operativnom sustavu.
jel se to ikako može promjeniti,znaci C81 u EF81 ili...,jer bi baš tio te ikonice na svom mobu...