neznam koji cooler je, neda mi se sad gledat jer mi je neka biljka na kištri
Printable View
neznam koji cooler je, neda mi se sad gledat jer mi je neka biljka na kištri
meni je temp maticne 25, procesora 32, okretaji coolera 2500, komp je upaljen od 2 sata! p4 1.6
jel ti to bios pokazuje ili neki program... aida?
pa kak je onda meni tak velka temperatura......
aida mi to pokazuje, a kolki su ti okretaji?
evo aida mi sada pokazuje da je cpu 47C na 2220 okretaja, koji variraju do 2280
a trebali bi biti veci kolko ja znam, oko 4000, i meni su premali, ali nisam siguran
To je premalo. Meni je na 3.5= Citat =:
Poslao: flOorKilla
evo aida mi sada pokazuje da je cpu 47C na 2220 okretaja, koji variraju do 2280
da a šta bi ja trebao radit da ih ubrzam......?!
Ništa. Ventilatori na P4 procesorima se ne okreću brzo jel se Intel toliko ne grije pa mu ne treba jako hlađenje. Kod AMD-a su ventilatori sa većim brojem okretaja zbog jačeg hlađenja što doprinosi i većoj razini buke u kućištu
Čisto sumnjam da imaš kontrolu nad brzinom vrtnje tako da ----> ništa ili novi cooler :)
Istina ali ovaj Killin se očito dosta grije, zar ne? Moje ti kućište jako tiho radi iako imam very hot processor :D= Citat =:
Poslao: cyberphere
Ništa. Ventilatori na P4 procesorima se ne okreću brzo jel se Intel toliko ne grije pa mu ne treba jako hlađenje. Kod AMD-a su ventilatori sa većim brojem okretaja zbog jačeg hlađenja što doprinosi i većoj razini buke u kućištu
sve je zavisno od procesora do hladnjaka i ventilatora ako dosta ulozis manje se cuje :)
U biti, ono što niste spomenuli, a to je stvar, da je najvećim dijelom stvar u matičnoj ploči...
Ako je matična kvalitetna u biosu će ti pružiti mogućnost povećanja brzine ventilatora.
Inače, ako je elektromotor ventilatora deklariran na određenu voltažu, onda nesmijete i nemožete povećavati brzinu ogretaja te je dizajniran da za to nema potrebe...
najlakše je kupiti novi vent i zamijeniti ga sa originalom,a brzina ti i ne igra toliku ulogu,već cfm,tj protok zraka venta,neki ventilatori i sa malim okretajima imaju veći protok zraka nego neke turbine,to ti zavisi od promjera,veličine lopatica,broju lopatica i njihovoj zakrivljenosti...
a moze se na stari hotsink ako je 80x80 stavit adapter i ugradit 120x120 smanjio si buku a protok zraka je veci