Mislim da je,s obzirom na namjenu za koje glawu treba digitalac,najbolje da odabere neki ultra compact aparat.Znači µ[mju:600 ili IXUS 60.Ja bih osobno odabrao Canona.
Printable View
Mislim da je,s obzirom na namjenu za koje glawu treba digitalac,najbolje da odabere neki ultra compact aparat.Znači µ[mju:600 ili IXUS 60.Ja bih osobno odabrao Canona.
A ništa ljudi puno fala na savijetima i trudu (naročito bimbiju)...sad mi ostaje da konačno i kupim taj digitalac, a nadam se da ću skoro i do tih para:)
jel može jedno pitanje vezano uz cijene- ide mi frend u Ameriku kroz mjesec, dva, pa me zanima (a naročito s obzirom da još novce nemam) dal bi se nešto moglo uštedjet ak bi pričekao i kupio ga tam? čuo sam od jednog frenda da su takve stvari tam jeftinije čak do 30 posto!?!
Ustedio bi..znam dosta pomoraca koju su kupovali tamo elektroniku.Cijena jako padne ako se radi o modelu koji je dobio nasljednika.
kak sad stvari stoje čekat ću frendov put u usa- kopajući malo po netu skužil sam da je definitivno dosta povoljnije tam nešto kupit...
nakon dugo traženja savjeta i kopanja mislim da cu uzet nekaj iz ultra compact klase...e sad da ne bude da sam sve dileme rješil zanima me još par stvari-što se cijena tiče canon ixus 65 (iliti američki powershot sd 630) bi me došao gotovo isto kao olympus mju 750 (opet po amerikačkom stylus 750)...ovaj muu:) ima neke osnovne karakteristike bolje od ixsusa al vidim da je po svim recenzijama lošiji- od kvalitete fotki pa nadalje-kaj me zbunjuje s obzirom na npr. čak 5X optički zoom(naspram ixsusovi 3X)...
najčudnije mi je kaj canon a i većina 2.ih digitalaca ima nešto bolje ocijene od kupaca nego od ofišl rivjuersa:) a kod mjua je osim relativno loše ofišl ocijene, ocijena kupaca još niža!!!
jel netko zna zakaj i kakvi su vaši dojmovi i usporedbe ova 2 digitalca?
evo ja, sam do frendovog puta u usa našao nova pitanja, a kak je do puta još dosta-vjerojatno ne i zadnja:)
pozdrav i zahvala svima kaj mi se trude pomoć
netko...nešto...:(
jel netko možda ima nekakve komentare mju-a 750,fakat me zanima ak ga netko ima il ga je koristio o koliko kvalitetnom digitalcu se radi...
Official review - ersi su ipak nesto malo zahtjevnija ekipa od prosjecnih korisnika i kadri su vrlo lako uociti nedostatke koji prosjecan korisnik ne primjeti. Stoga njihove opaske treba uzeti uz rezervu s obzirom na svoje afinitete. Tako npr. ako je recenzent primjetio nedostatak u sferi joristenja foto aparata koja ne zanima potencijalnoga kupca, doticni taj navedeni nedostatak moze zanemariti. Ako pak recenzent primjeti lose ponasanje aparata u uvjetima smanjena svjetla ili puno suma na fotografijama fotografiranima u takvim uvjetima, a vama treba za tulume i pijanke...tada opasku recenzenta treba uzeti vrlo ozbiljno!
Sto se mju 750 modela tice, po specifikacijama je bolji od u temi spominjanih Ixusa. Takodjer taj sam Olympus imao prilike oprobati i mene je odusevio izradom, izgledom i materijalima. Za neke podrobnije foto testove nisam imao vremena tako da u kvalitetu fotografskih rezultata ne mogu ulaziti, ali mogu reci da sam misljanja kako su mju7xx, definitivno korak naprijed u odnosu na sve ostale Olympus modele, te kako su se sa doticnim foto aparatima, postavili na razinu konkurencije u ultra compact klasi, sto se za ostale Olympus ultra compact modele ne bi moglo reci!
a kaj bi onda savjetoval između ixusa65 i mju 7xx?
znam da možda i previše pitam, al ful sam znatiželjan a i ne bih se htio razočarat kad jednom kupim neki od tih digitalaca...
mislim, tih 5x optičkog zoom-a zvuči mrak;makar opet negdje sam čital da se to baš i ne da iskoristit s obzirom na 7 mp?!
uglavnom da se vratim na 1. pitanje- jel bi mi jedan od ova 2 aparata preporučil kao bolji
:D
E majstore...ti bi da ti ja kazem sto bi trebao kupiti, a to ne ide, jer ti sebi kupujes aparat, a ne ja sebi!
Nasi zahtjevi koje postavljamo prema aparatu mozda su razliciti, ono sto ja trazim od aparata tebi mozda nije vazno!
Mogu ti reci dvije stvari!
Vrijednost optickoga zooma koji aparat posjeduje nema nikakve veze sa rezolucijom koju aparat podrzava, dakle da imas 5 x opt. zoom na aparatu od 3 MP, mozes ga iskoristiti u potpunosti, bez ogranicenja ili pada kvalitete fotografije uslijed njegova koristenja. Jedino digitalni zoom degradira sliku i tu manja razolucija moze odmoci!
Da ja sebi kupujem jedan od ova dva aparata kupio bi Olympus! Ali ne kupujem ja...
ma sve je meni to jasno, al ipak je ok. čut od nekog ko se kuži u te stvari...
još1X fala puno na pomoći i odgovorima na moja pitanja i dvojbe,
pozdrav
canon ixus 65 ili olympus mju 750
evo mene u završnoj fazi odlučivanja koji fotić naručit tj. kupit:)) znam da traje, al kaj ću..
molio bih sve koji imaju ikakva iskustva s nekim od ta 2 fotića , napišu poneki komentar jer definitivno bih uzeo jedan od ta 2, al još nisam ziher koji
canon mi super zgleda i vidim da ima ok. recenzije i dobre fotke
olympus pak ima 5x opt. zoom kaj mi je mrak, al u dosta recenzija stoji da fotke koje radi i nisu baš nešto...
pa sad, ak netko ima kakvo iskustvo ili pokoji savjet (osim bimbija, koji je uvijek tu....fala još 1x) - pucajte
hvala svima, jer kak velim uskoro bih trebao donjet konačnu odluku
e da, btw. jer mi dosta kartica od 1gb za jedan od ta 2 il bi trebal probat s 2gb?
ja bi uzeo mjua... lijep je a siguran sam da ti netreba fotić za extra slike već da je fotić lijep mali i da je za ponesti svuda sa sobom i ostaviti dojam jel :D
Pozdrav svima,
evo ovako kupuje se prvi digitalac pa eto ne znam mnogo a ni netreba mi ništa preskupo. Preferiram kvalitetu naspram šminke...
Ovako zanima me vaše mišljenje o ova dva modela:
Canon A430 - za oko 800-900kn
Rezolucija: 4.0MP
• Ekran: 1.8"
• Zoom: 4x optički, 3.6x digitalni
• Memorija: 16MB kartica
• Tip kartice: SD, MMC
• Dimenzije: 103 x 51.8 x 40.2mm
• Težina: 160g
• Sadržaj kutije: A430, 2x AA baterije, USB kabel, memorijska kartica, uputstva, software
• Posebnosti:
- ISO osjetljivost 64, 100, 200, 400
- 1.8" LCD i optičko tražilo za dugotrajniji rad baterija
- izlazni format: JPEG(EXIF 2.2) za slike, AVI za video
- 15 programa slikanja
- uzastopno okidanje brzinom 2.3 slika u sekundi
- filmski VGA(640x480) zapis do 1GB sa zvukom
- PictBridge
i
Samsung digimax i5 za oko 820kn
5.0 megapiksela
3 x optički zoom
5 x digitalni zoom
dimenzije: 89.6 mm (D), 59.8 mm (V), 17.3 mm(Š)
Schneider leće
2.5" LCD
SF (Safety Flash) funkcija
MPEG4
Konstantno video snimanje, korištenje pauze
M tipka – brzo prebacivanje između Auto, Manual i Scene funkcija
Super macro 1 cm
Text mode – korisnik može slikati dokumente, knjige i časopise pretvoriti iz JPG formata u Word format i isprintati kao dokument
te
sony dsc-w40 za 1300kn
Rezolucija: 6.0 MP
• Ekran: 2.0"
• Zoom: 3x optički, 6x digitalni
• Memorija: 32MB interne memorije
• Tip kartice: Memory Stick Duo™ / Memory Stick Pro Duo™
• Dimenzije: 89.8 x 59.0 x 22.9mm
• Težina: 123 g
• Garancija: 24 mjeseca
• Baterija: NP-BG1; 80 min i 160 snimki (izmjereno prema CIPA standardu)
• Sadržaj kutije: aparat, NP-BG1 baterija, punjač, višenamjenski kabel, vezica, CD-ROM
• Posebnosti:
- Leće Carl Zeiss® Vario-Tessar®
- "Anti-blur" ISO1000 visoke osjetljivosti za sprječavanje mutnih slika
- Tanak i kompaktan s kvalitetnim prednjim dijelom od aluminija
- 2,0-inčni (5,1 cm) LCD monitor
- Clear RAW NR
- Brzi pogon (pokretanje sustava za 1,3 s, kašnjenje okidača 0,3 s, vremenski razmak za deblokiranje okidača 0,001s
- "Real imaging" procesor
- Makro 2 cm
- Način rada 16:9 za widescreen televizor
- MPEG VX Fine sa zvukom
- AF Illuminator
- USB 2.0 - prijenos velike brzine
- Optičko tražilo
- Kompatibilno s konverterskim lećama (dodatno)
- Kompatibilno s PictBridge
i
sony dsc-s500 za 800kn
- 6 Mpx
- Optičko zumiranje 3x
- Precizno digitalno zumiranje 6x
- Duljina fokusa (f=35 mm konverzija) 32 - 96
- Makro (cm)
Širokokutno: 5 - beskonačno, teleobjektiv: 35 - beskonačno
- Super HAD CCD™ senzor
- Brzina otvora blende - automatski način rada (sec) 1/8-1/2000
- Veličina LCD zaslona (u inčima) 2.4
- Veličina fotografije (6 Mega 2816 x 2112)
- Veličina pokretne slike (MPEG Presentation 320x240 8.3 fps)
- Dimenzije 92.4 x 62.3 x 31.2 mm
- Masa 150 gr
ne znam dal uopće ikog zanima, al frend je konačno otišao u ameriku a moj novi fotić me već čeka tamo- tak da ću za 2 tjedna postat ponosni vlasnik mju750ice :) :) -iako to već formalno pravno jesam....
fala još jednom svima na savjetima-definitivno su mi bili od ogromne koristi i usmjerili me na ultracompact klasu i već gore spomenuti fotić...btw.cijena fotića,torbice i 2gb kartice 1750 kn (fakat se isplatilo pričekat s obzirom na zagrebačke cijene)
pozdrav svima do nekog novog shopinga, pitanja, problema ili pokojeg mog komentara moje nove foto pile
Cestitke na kupnji! :thumbup:
U svakom slucaju izvrsna cijena, sa foto aparat i sitnice potrebne za normalan rad.
Evo ljudi, svi koji imate frendove po brodovima starce u prekooceanskoj plovidbi...evo ideje. Inace ovo nije prva ovakva informacija koju sam dobio.
Vec vise ljudi mi je davalo provratne informacije i vrlo povoljnim kupnjama u Australiji, Kanadi ili SAD. Jest da nije usput i da sam odlazak tamo radi kupnji nije isplativ, ali ako imate nekoga tko ide isplativa je opcija dati pare pa da vam kupi sto trazite (jedini je problem ako donese krivo :D ).
neke stvari se i u njemačkoj mogu nać dosta jeftinije, pogotovo preko neta. konkretno, gledao sam cijene nekih ('jeftinijih') ultrazoomova i skužio da se može uštedit između 500 i 1000 kn, pogotovo što se mogu nać i posebne ponude sa dost sniženom dodatnom opremom. ovo se pogotovo isplati ako ne zazirete od kupovanja preko interneta, jer se može naići na fakat dobre akcije. evo usput i jedan link: www.idealo.de