Nisam to rekao, nemoj me krivo shvatit. I ja sam za decentralizaciju, jer jedino tako mogu prestat sva prepucavanja. Samo velim da ako idemo radit "svima pošteno i jednako" onda to ne smije bit selektivno nego skroz fer.
Sjeti se koliko je frke bilo da "bogati Zagreb daje besplatne knjige učenicima". Jesu Q besplatne, platili smo ih. Ali to ljudi nekak ne vide, nego se odmah postave na zadnje noge. Pa vele da se u Zg stalno nešto gradi - da, gradi se, ali s našim novcima.
A pred par godina kad je bio problem sa odlomljavanjem dijela rive u Dubrovniku, Zg je poslao hrpu para za sanaciju. Nemam ja ništa protiv toga da se pomogne, dapače, ali da svi imaju 18% prireza pomoć vjerojatno ne bi ni trebala, a riva se ne bi ni odlomila jer bi bila sanirana puno prije nego se desi tako nešto.
I ponovno ti neki projekti od državne važnosti koje Zagreb MORA financirat jer mu je Vlada tako rekla - zašto? Ako je od državne važnosti onda to treba država i financirat.
Pa kad svi imamo jednake poreze i kad krenu pare ostajat (i porezi itd) tamo gdje se i zarade, onda se možemo pomagat, donirat onima koji imaju manje ili im treba, onda je to fer. Onda je to nešto čisto drugo. Sorry, al ovak to izgleda da će grad A davat 18% PNB (porez na budale) a neki grad B će davat 5%, a kad im zatreba nešto pa nemaju, onda će im grad A dat, jer oni kao imaju. Nije baš neka računica...