...čuo sam od nekih izvora da *hg-spot* daje loše stvari,bilo je i problema,i dr...uglavnom,znam da je ZG numero #1,al kad moji inzistiraju kupnji ovdje...tvrdoglavost...
Printable View
...čuo sam od nekih izvora da *hg-spot* daje loše stvari,bilo je i problema,i dr...uglavnom,znam da je ZG numero #1,al kad moji inzistiraju kupnji ovdje...tvrdoglavost...
Ja bih ti umjesto gigabite matične preporučio da rađe uzmeš neku soltekovu... Čitao sam da nForce nije baš pouzdana, da je bilo raznih problema s tim... Što se tiče maxtorovog harda, mislim da je seagate jednako dobar, a jeftiniji je...
...da bude još gore,komp je već naručen...
Po mom najbolje su Abit NF7-S i MSI K7N2 delta-ILSR.
...evo,došao je...hvala Bogu...
I??Jel valja?
...ma naravno...nisam još pravo krenuo sa *radom*... :) ...
Ja baš overclockam moj XP2800+ i još nije crko :D
Evo moram sa vama podijeliti sreću :D Ovaj overclocking je zakon stvar ak znaš s njim.Trenutno moj Athlon XP2800+ radi na 2.21 Ghz i malo je brži od XP-a 3200+!!!Najviše se isplati XP2500+ pa ga nabrijat.Oćeš to probat Emineme?Vjeruj mi ,zakon osjećaj :)
:klap: Eminemu sretna 'voznja' sa novom makinom! Nemam puno iskustva sa AMD procesorima - osim jedno VAZNOG!! Griju se ko blesavi. Pazi, ako ista posumnjas na hladnjak (ventilator), odmah mijenjaj, U slucaju da crkne, procesor moze izgoriti. Mom je frendu, na njegov uzas, radio bez hladnjaka puni 20 SEKUNDI!! I onda vise nikad! AMD je bolji za game-ere, bolji za everklokiranje!
I naravno, SRETNA NOVA GODINA SVIMA!!!!
Eminem, ako u biosu vidiš da ti je temperatura procesora oko 85 stupnjeva C, niš se ne brini, to je normalno kod amd procesora
A meni je 41C i mislio sam da je puno!Ali 85C je ipak previše.Mislim da je negdje oko 75 max. BTW. Moj 1001. post!Yeyyyyyyyyyyyyyy.Sretna Nova godina!!!!!!
...e dečki...moram to probat...
I hate intel, da se i ja malo umiješam. Nikada nebi uzeo intel zato što su fuc...... plagijat. Uzmu tuđe pa napišu svoje ime.
A što se tiče tominog prijedloga za dvd-rw ja ga nebi još uzimao jer iako su već pali ispod 1000 kn još uvijek su to premale brzine za te novce mislim da treba još uvijek dobro iz kalkulirati i još malo pričekati.
Eminemu želim puno sreće sa kofjuktorom i da mu se ne smrzava.
a što se tiče vragove konfiguracije i nije tako jeftina s obzirom šta sve ima ali eto to je intel koji odmah u startu diže cijenu za otprilike 700 kn a mislim da se razlika u brzini u niti ne osijeti samo što je procesor dobar za overklokiranje
A vidiš marijo, ja nikad nebi uzeo amd, jer ipak više volim da mi u biosu piše 35-40 stupnjeva C...
marijo, marijo.......... ili si neiskusan skompjuterima ili neznam šta......
ja mislim da smo več odavno naučili da je amd za početnike i za one bez mnogo para (stim da če ga mjenjat svako malo jer se kvari...)
...zasad sve u redu,temp. se kreće oko 60*C...
moj amd kao prvo nikada nije prešao 50 stupnjeva nikada ama baš nikada, sestra isto ima amd i niti njoj se temp. nije nikada digla više od 50 stu. Mislim da to lako riješava dobrim coolerom ( Jedino ako baš nisi dobio sje. u seriji ). Mislim da se razlika u performansama od 10% baš i ne osjeti da bi opravdalo svoju cijenu. A za one početnike ili ne ili koliko para mislim da se tu da raspravljati ali nije ovo mijesto za to. Sve u svemu amd je za mene bolji jer opravdava svoju cijenu ja nisam imao loših iskustava sa njim i opet ću ga kupit.
floora kad si me vec onako napao ti kao dobar poznavatelj toga bi trebao znati da se roba na kupuje u hg šrotu jer od 10 ljudi koji su kupili robu kod njih najmanje se 5 potužilo na njih. A uostalom znam čovijeka koji radi tamo u servisu i koji je i sam rekao da imaju previše servisa i loše robe.
da lošu robu dobe oni koji kupuju gotove konfe.
ja kupujem u djelovima i znam šta kupujem i još tome imam i garancije...
međutim neče mi nikada trebat jer sve radi savršeno. intel rulz! :)
@marijo nisam te ja napao samo nemam dobra iskustva sa amd-ičima, a isto tako sam čuo puno loše o njima
Evo mene. Temperatura: Moja je recimo 37C (al je overclockan) i to je standardno.Još k tome imam neki šrot cooler, moram kupit bolji. Znate li koji je limit Barton-cima? 85C pa smo ja i Mario (a vjerujem i mnogi drugi) daleko od toga. Čuo si puno loše o njima? Sigurno od nekih početnika koji misle: Ajme visoka temperatura ---> šrot. Možda rade na manjoj frekvenciji ali postižu bolje performanse od P4 i više se griju. AMD vodi u igrama i u recimo 3d Marku ima mnogo bolje performanse (meni osobno važnije) dok je Intel u prednosti u poslovnim aplikacijama koje koriste njegovu Hyper-threading tehnologiju.
U konačnici je AMD ipak bolji a i cijena mu je prihvatljivija
..."hrc" :thumbup: ...
taj intel - 2,6 HT... ide na 3,0 bez beda, samo cekam da prodje garancija!
Imaš skoro istu konfu kao ja samo što ja imam druge RAM-e i kućište= Citat =:
Poslao: vrag
Ja u ponedjeljak uzimam komp, i ovak izgleda:
1. ASUS P4C800 Deluxe, Intel 875P, AGP 8x, SATA-R/ATA133, 800MHz, Sound SoundMAX 5.1 + Gigabit LAN + FireWire o/b, 4x184pinn DC DDR 400, USB 2.0
2. CPU Intel P4C - 2600 MHz (2,6 GHz), L1 cache 20kB, L2 cache 512kB, socket 478, BUS 800 MHz, 0,13 micron, Hyper-Threading
3. CPU Cooler Intel original za INTEL P4 (socket 478), 4000 okr/min, up to 3GHz
4. 2x po DIMM 256 MB, DDR RAM, PC3200 (PC400), 184pin, brand name - TwinMOS
5. 120,0 GB SEAGATE Barracuda Barracuda 7200.7 (ST3120026AS), SoftSonic FDB motor, 7200 okr/min, 8Mb cache (Serial ATA 150), 8,5ms
6. Kucište CHIEFTEC Dragon Black MIDI Tower DA-01B-D (4x5,25" + 2x3,5" vanjski + 6x3,5" unutarnji utori), front & side door key lock (bez napajanja) - usb i firewire utori front!!!
7. Napajanje 400W ATX2 iCute ATX-400W/P4, PFC, CE Approved, P4 Ready, Thermal Control function inside, Extra Cool - Extreme Quiet
8. DVD/CD-ROM NEC DV-5800, DVD 16x/CD 48x, 512Kb buffer, podržava SVE trenutne industrijske formate zapisa, black panel, ATAPI IDE, tray, bulk, CRNI
monitor stari crt - za sada, graficka isto... uz ovo, jos tipkovnica i mis naravno... ;)