Moderator, briši ovo :)
Printable View
Moderator, briši ovo :)
@T-Maca ,ja sam gore upozorenje napiso sa razlogom, edit: (preduhitrio si me postom..neka stoji sad ali nemojte ubuduče spamat temu, gubimo na kvaliteti:thumbup: )
@gesaugen
hardverska snaga kažeš ,a pod time očigledno po usporedbi misliš na ram i procesorsku snagu a izdvajaš "modem" , jel tu njega nebi ubrojio?! zašto?! pa danas je kompjuter bez veze na mrežu neupotrebljiv a vezom kakvu tytan ima na net on dobiva na svojoj težini i funkcionalnosti, isto kao i 520mhza procesor na atomu i sva snaga u tom slučaju su mi uzaludni.
koliko sam skužio, "smartphone" sa 100mhz CPU i 8mb RAMa i HDSPA vezom je za tebe sasvim dovoljan. ti s njime možeš:= Citat =:
Izvorno postao sodom
- koristiti ga kao telefon
- koristiti ga za surfanje i skidanje podataka
- koristit ga kao media player za audio i vrlo slabi video
- koristiti slabe aplikacije malih mogućnosti
za mene je bolji izbor CPU 520mhz, 128mb RAMa i GPRS-om, čisto zbog toga jer ću na takvom smartphoneu moći:
- koristiti ga kao media palyer za video i audio
- koristiti ga za jače aplikacije (aka mobile Excel i emulatore konzola)
- koristiti ga za SURFANJE (ali ne i skidanje)
eto, zato ja propagiram da mi veza s internetom nije bitna naspram hardverske snage smartphonea
nadalje, jedna Motorola V365 koja je vulgaris mobitel može:
- koristiti ga za surfanje
- koristit ga kao media player za audio i vrlo slabi video
- koristiti slabe aplikacije malih mogućnosti (java)
dakle, ti bi s Motorolom V365 bio sasvim zadovoljan da ona ima HDSPA vezu, zar ne?
naravno,to je moj telefon iz snova.= Citat =:
Izvorno postao gesaugen
Ti znaš stvarno iskriviti pojam. Naravno da se podrazumjeva u kategoriji jednog uređaja, a ne sad uspoređivati dummy i smart phoneove...
I što je sa vijekom baterije kod one tvoje mrcine na 520MHz. Koliko dugo ćeš ga moći koristiti?
Čisto da se zna, dummy mobitele i komunikatore jednostavno ne možeš uspoređivati (ne možeš ni smartphoneove i komunikatore aka PDA-ove sa mob funkcijom), ali u okviru određenih specifikacija, PDA je korisniji sa većom autonomijom, a HSDPA je puno korisniji kao dodatak nego jači procesor i mogućnost izvršavanja većeg broja aplikacija koje ne utječu na produktivnost i koje apsolutno nemaju nikakve veze sa korištenjem PDA računala.
Osoba kojoj trebaju dodatni resursi će uzeti jači PDA, ali generalno propagiranje, da je brži PDA bolji od sporijeg PDA zbog nekoliko neproduktivnih (koje ti navodiš) aplikacija je u najmanju ruku glupo.
I mislim da je vrijeme da se ovo prebaci u drugu temu, jer nema apsolutno nikakve veze sa Asusovim dlanovnikom.