OK sad smo se ishvalili, a da ne bi neki rekli da se samo hvalimo vraćamo se na temu. Za početak bilo bi dobro kad bi preveli te korake i stavili to ovdje tako da lakše raspravljamo.
Edit: Vidim da nisam bio dovoljno jasan. Dosta offtopica!!!
Printable View
OK sad smo se ishvalili, a da ne bi neki rekli da se samo hvalimo vraćamo se na temu. Za početak bilo bi dobro kad bi preveli te korake i stavili to ovdje tako da lakše raspravljamo.
Edit: Vidim da nisam bio dovoljno jasan. Dosta offtopica!!!
ovako stvari stoje.Poslao sam jucer e-mail glavnom moderatoru koji je poceo radit linux na sx1,i rekao mi je da je to jos u fazi razvoja i da za sad funkcionira.Medjutim pitao sam ga da li mi moze opisat postupke rada,a on kaze da nema trenutno vremena pisat sve to u detalje,ali kad kompletno to zavrsi i kad sistem komplatno sjedne na sx1 poslat ce mi detaljno sve objasnjeno.
Eto toliko od mene za sad,pa par dana cu se opet cut s njim pa cemo vidjet kako stvari napreduju:thumbup:
za sad je ustanovljeno da ima problema sa kamerom, i povezivanjem ( bluetooth te irda ) i da bi to radilo, mora se patchati dodatno nakon instalacije...
pa vjerojatno da rade na nekom kompletnom flashu koji će se sam puknut u mob ko firmware inace...
da tako nesto,no sacekat cemo dok zavrse pa cemo ukoliko bude kao firmware samo puknut u mob i to je to:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Da ja samo priupitam koja je svrha stavljanja linuxa na SX1?
Ok, znam da to samo po sebi nema neku suvislu svrhu, osim samog entuzijazma, medjutim opet me zanima sta nakon toga? Nijedan symbian program nece raditi, ili postoji neka varijanta da se programi prekompajliraju na linux?
postoje programi za linux... ez brige, kao i za windows mobile...
cuj, imao sam i WM i symbian S60 i Uiq... i mogu reći da su se svi kako kad rušili... zablokira mob i take spike...
pa da vidimo jel linux ozbiljniji...
prvo, svi vole novi design, a ovaj linuxov je predobar...
uf...
kad god netko postavi pitanje zasto staviti, na to se odgovori sa drugim pitanjem... zasto ne...
Nisam nikada imao priliku isprobati Qtopiu na mobitelu, no na PPC-u je moguce cuda raditi s time. Qtopia Linux je jednako smartphone OS kao i WM/S60 i ostali...
...samo da kažem da Qtopia na naaaaajvećoj legendi od mobitela, Siemensu SX1 još malo pa postaje strvarnost u 'Rvata :king:
očekujte više detalja kroz par dana...
drzim ti fige... wow linux na mobu :drooling:
he he treba malo jače držati fige, jer je zapelo.
Uspio sam dobiti boot ekran od linuxa, ali mi zapne prilikom učitavanja.
Sad je preostalo "samo" da riješim taj problem :-/
Bit će valjda!
samo napred Andrija:thumbup:
svi smo mi "Andrija" !
Go for it, mate!!! :thumbup:
Evo ja sam zapeo i ne mogu dalje, ponestalo mi je i ideja što napraviti da se pomaknem sa mrtve točke.
Zato ću vođen uvjerenjem da je više glava pametnije od jedne podijeliti sa vama moj dosadašnji istraživački rad kako bi ujedinjenim snagama pokušali doći do krajnjeg cilja kojem težimo - LINUXA NA SX1 ;D
Ovo portanje Linuxa na SX1 je još u alfa fazi, tako da nije rečeno da će vam ikad i proraditi, kao što npr. meni nije :-/ Ipak, ima i onih koji su po mojim koracima uspjeli dobiti linux, a ni sami ne znaju zašto meni ne radi isto.
Što je potrebno:
1. Drugi najbolji mob svih vremena - SX1 (odmah poslije SL45i :king: )
2. Linux instaliran na PC ;D
Ali nemojte se odmah plašiti, možete nabaviti i samo neku LIVE CD distribuciju linuxa (ja imam Mandrake Move Live CD) koja se ne treba instalirati već se samo pokrene kao boot CD kod restarta kompa
3. Čitač memorijskih kartica i neku MMC karticu (128 MB ili više)
4. Cristal Patch C2F+ Link
Posebna moddana verzija flasha za SX1 koja ima sve patcheve potrebne da bi linux proradio. Detaljnije o C2F+
P.S. Preporučam ju instalirati čak i ako ne mislite stvljati linux jer će SX1 s njime biti barem duplo bolji.
5. APatcher Link
Program s kojim se primjenjuje Cristal Patch.
6. Winswup fullflash verzije 15 (potrudite se sami naći) i driver za Winswup Link
7. N-gage_mode.sis Link
Aplikacija kojoj je namjena omogućavanje igranja igrica za N-Gage na SX1, a nama će biti potrebna da oslobodi što više memorije za pokretanje linuxa.
[B]8. linux_on_sx.zip Link
9. Uboot Loader v.1.4 for Symbian S60 Link
Loader za pokretanje Linuxa
Kada sve ovo nabavite onda mi se javite za daljnje upute :thumbup:
ček i kako izgleda taj linux na mobu? jel možeš uopče zvati onda ili?
@Nono01
radi sve funkcije osim kamere, za sad...
ovako to izgleda:
http://img148.imageshack.us/img148/2...2sy4by3.th.jpg http://img148.imageshack.us/img148/5...4lu4gy6.th.jpg http://img148.imageshack.us/img148/1...5sp9je9.th.jpg
U ovoj temi držite se isključivo Linuxa na SX1.Za sva druga pitanja i dileme otvorite novu temu ili pitajte u nekoj već otvorenoj.
Čovječe izgleda nevjerovatno!
Andrija, ocekujemo recenziju OS-a :)
ah, vrlo rado!
...ali očito nisi pročitao sve što sam napisao - ja još nisam stavio Qtopiu na svoj SX1 :-/
Procitao sam da nisi jos uspio, no mislio sam da su ove slike tvoje :-/
I ja sam isto mislio to... brijem da sam si sprzio tipkovnicu jer kad sam vidio slike poceo sam sliniti hehehe... dobar djir je to sa sx1...
You may start to drool again coz Qtopia is ON baby! :king:
Napokon, u zadnje vrijeme i nisam imao puno vremena za to, ali nikad nisam posumnjao u sebe ;D
Znači, najvjerojatnije sam trenutačno jedini Hrvat koji ima dual OS na mobu. Baš sam ponosan.
Recenziju očekujte za dan - dva :thumbup:
e.....meštre:thumbup: ;)
znači sve fercera osim kamere ili?
Ne radi kamera, zna se srušiti kad uđem na neku opciju, tipa namještavanje "Power managmenta", ima bugova... Ipak je to portanje linuxa na SX1 djelo entuzijasta, koji su nevjerojatan posao napravili dosad, a sada se trude ukloniti sve bugove i učiniti sve funkcije telefona upotrebljivim.
Slanje poruka i telefoniranje rade :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao andrija
ludnica!!! znači kad se sve sredi nema druge nego opet kupit SX1!:licklips: