idi ovako
d:\md dokumenti
c:\copy Documents and settings D:\dokumenti
ili probaj c:\dir
i vidi kako se zove tocno, mozda ima onu crticu npr c:\docum~1
onda ides
c:\copy docum~1 d:\dokumenti
Printable View
idi ovako
d:\md dokumenti
c:\copy Documents and settings D:\dokumenti
ili probaj c:\dir
i vidi kako se zove tocno, mozda ima onu crticu npr c:\docum~1
onda ides
c:\copy docum~1 d:\dokumenti
kad pokusam preci na particiju d: javlja mi invalid drive specificion.
a kad upisem c:\dir javi mi da nema niti jednog foldera u c: samo neke fajlove.
jeste ludjaci... pa otkud ce dos prepoznati ntfs disk? drug, sigurno ce ti biti invalid drive specification, moras nabaviti program koji se zove ntfs4dos i treba ti samo jedna floppy disketa i ispravan kompjuter da bi je mogao kreirati i onda pustis da se ucitaje sa diskete i to ti je to, ako ne mozes naci, javi se na pm, dacu ti ja, druga stvar: kad to uradis i snimis ntfs4dos, onda chkdsk i vidi je li imas gresaka na disku. ja znam jer imam jako puno iskustva sa dosom i slicnim stvarima i te stvari su mi se desavale po milion puta, a i drugovima sam tako popravljao kompove.
edit: ti su ''fajlovi'' virtualni dos disk koji sadrzi u sebi alate za repariranje dos diska (ali ti ne koriste jer imas ntfs) i sadrze i dos boot informacije, pogledaj jesu li tu fajlovi pod imenima attrib, chkdsk, scandisk, command, format i slicno
Ovi fajlovi su ti koje si napisao. Jel mogu stim ntfs4dos bootat ili to moram u dosu instalirati???
Kako pokrenuti taj ntfs4dos??
Ma gle, momak, skini samo Hiren's Boot CD, na njemu imaš Volkov Commander koji radi s NTFS-om, SATA diskovima i većinom RAID-polja, njime kopiraj i amen. Malo će duže trajat jer se ne koristi DMA, ali što je, tu je.
Jel taj Hirens boot cd u grafickom ili znakovnom sucelju???= Citat =:
Izvorno postao domy_os
Kako pokrenuti taj Volkov Comander???
jesi li provjerio RAM?! memorija zna zezati kod instalacije i zna smzavati...
u biosu promjeni latencije, iskljuci antivisur check i onda to mora raditi, ako ne, moze biti problem u boot sektoru ili je u krajnjem ostecen hdd :(
ako imas koju particiju na hdd koju mozes formatiradi (da nemas vaznih podataka) ili koju cistu, probaj inst. win na nju..
cesto se hdd zablesavi bas zbog tog boot sektora...
znam iz iskustva...morao sam lupiti format i ode 90gb glazbe :)
Imaš ponuđene opcije pod brojevima i ti strelicama odabereš što hoćeš ili jednostavno upišeš broj pa lupiš enter. Volkov Commander imaš, koliko se sjećam, pod file managers. Kod pokretanja stavi da hoćeš NTFS podršku i ne znam šta više nudi...= Citat =:
Izvorno postao Black_Hawk
Nasao sam ja taj volkov comander ali mi tamo nema mojih particija nego samo neka virtualna r: koju je taj boot cd napravio. Ja otvorim c: particiju ali mi tamo nema mojih podataka nego samo neki od tog boot cd-a
Nisi nešt dobro napravio... Ja imam SATA RAID s dva diska pa nađe sve...
Ja sam oznacio da zelim NTFS i onda mi se otvorio taj Comander i trenutno je bio u disku R: (taj koji si je on sam napravio). Ja u C nemogu preci. Javi mi samo poruku Cant read the disk in drive C:.
U D mogu uci ali tamo mi se samo nalaze neka dva fajla autorun.inf i ootcd.txt te neki folder bootcd. U tom folderu mi se nalaze dva podfoldera "VDEFS" i "WINTOOLS" i puno nekakvih fajlova. Sta da radim dalje????
Evo sad sam pokusao nekako maknuti fajlove i javi mi "Error on drive C, NonDOS disk"
si probao iz reskju konzole? ono chkdsk /p /r ???
evo tutorial na mom blogu:
http://compov.blog.hr/arhiva-2006-09.html#1621507869
Nemogu, cim udjem odma zablokira komp= Citat =:
Izvorno postao Compov
EDIT: Evo sad sam pokrenuo taj chkdsk pa cu vidjet sta ce biti.
gdje kad uđeš? u reskju?= Citat =:
Da u reskju ali sam sad uspio pokrenuti taj chkdsk= Citat =:
Izvorno postao Compov
dobro, izvještaje bacaj malo-malo...= Citat =:
Evo zavrsilo sve i dalje ne radi...
Neznam sta cu.
odnesi disk kod nekog i onda prebaci fileove. ili ako mozes instaliraj nove win da drugu particiju. ja sam do jucer imao i vistu na d: disku i vidio mi je sve fileove na c: disku sa xp-om
Imam dva zadnja pitanja:
1.Jel mogu nekako obrisati sa c diska sve osim dokumenata???
2.Ako formatiram C disk i ne instaliram na njega nista niti sta kopiam na njega jel postoji mogocnost da nadjem svoje dokumente??? Ako da kako.
1. da, u dos-u, naredbom del ili deltree= Citat =:
2. ne
mislim da ti je matična vrisla...
Kako???= Citat =:
Izvorno postao imatic
Sta trebam upisati???
EDIT: Mozete zatvriti temu sve sam prebacio kod bratica na na hard i formatirao disk.
Hvala svima na pomoci.
:closed: :closed: :closed:
Evo pojavise mi se novi problemi:
Formatirao sam cijeli hard i kopiralo mi je one system files i krenulo na instalaciju windowsa. Sve je dobro islo dok nije doslo do Instaling devices i tu se kop opet zamrznuo. Znaci da mi je nesto od hardware-otislo.
Sad kako saznati sta je???
izradi ko sto pravis startup disketu, skines prog, stavis disketu pratis upustva i to je to. odes u bios stavis da prvo boota s diskete, i pustis komp da odradi svoje s disketom, pusti hirens boot, valja ti skidati i prziti, ovaj prog ne zauzima puno, samo treba malo razmisliti= Citat =:
EDIT: zakasnio sam i vidim da si sad napravio goru stvar, snimi sad windoze na frisko i nemas izlaza, formatiraj ga full u ntfs, zaglibio si, podatci su otputovali s harda, sto se greske tice, vadi komponentu po komponentu i stavljaj novu zaredom i vidi do cega je, ako nemas zamjenskih djelova pravac-servis, ako ce ti ko posuditi, super. mogucnosti su: hdd, graficka, cd/dvd, floppy je manje vjerovatno otisao a tako i graficka. dakle najvjerovatnije hdd i cd rom, ako ne, otisla maticna, a min rama ti je 128 MB za ugodan rad.
Dino, jel mozes meni poslat ntfs4dos?
Vidis to nisam znao, ja sam uvijek radio sa ovom disketom za 98, pa mi nikad nije islo bas kao ni njemu sada.:-/