Ma država je totalno sje.... koncepciju sa tim skrivanjem JMBGa. Kao broj je tajan a svugdje ga trebe upisat.
Printable View
Ma država je totalno sje.... koncepciju sa tim skrivanjem JMBGa. Kao broj je tajan a svugdje ga trebe upisat.
pa i drzava mora malo zaradit i sami znate koliko osobnih iskaznica ima i svako malo ih mjenjaju radi neceg a to su sve pare ;D ;D pa bacite racunicu
Nemas ti pojma. Sve institucije koje vrse naplatu moraju imati JMBG zbog takvih zakona. A ako ga ne ne das, a oni ti daju uslugu i dode do problema, bit ces na gubitku jer nisi dao sve podatke i na sudu se mozes slikati. Pa se ti drzi svojih blesavih principa i nepoznavanja zakona.= Citat =:
Izvorno postao malac
pa ni policajac te nema šta tražit jmbg
ma žive budale
Da pojasnimo...svi koji imaju arhivu osoba, tj. korisnika vode ih pod JMBG.Zamislite da sada svaka banka ili druga institucija mora mjenjati nacin poslovanja koliki bi to bio trosak.Normalno da policajcu ne treba JMBG kada te poze provjeriti putem broja osobe iskaznice
Ja sam bio u zagrebačkoj banci otvarao racun nedavno i isto je trebao JMBG i ja sam rekao zeni da ga znam na pamet i izdiktirao joj ga i nije bilo nikakvih problema, nije me trazhila nikakav dokument da to potvrdi!!??
ovo mi se čini malo neozbiljno s njezine strane:spin:= Citat =:
Izvorno postao Mrkwa
i meni se cini..ali dobro,to sve zavisi do osobe kakva je..netko ce te zajebavati bez razloga,netko ne..ovisi.. :-/
Ma da, a ne mogu te naći po imenu, prezimenu, mjestu i datumu rođenja + mjestu boravišta ??!!!!! Jesi kad čuo za pojam sortiranje podataka ? Sve oni mogu samo neće, lakše nas je voditi kao brojeve. Ne znam ni jednu državu, osim ovih s prostora bivše SFRJ, koje imaju takav broj. Svi se nešto boje da će ih prevariti, traže stotine podataka i papira .... čista birokracija= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Vratite se na temu ili ovo zatvaram!!!