Meni to također ide na živce, posebno na suncu... :wall:
Printable View
Meni to također ide na živce, posebno na suncu... :wall:
Baš mi je žao da imaš takvih problema, ja takva iskustva sa Samsungom nemam, imala sam E-330 a sada D-600 i sve super tako da sm sretna. To mi je najdraža marka mobitela. No već moj suprug ima problema, jer ne brine o njemu, ne čisti ga, nosi po đepovima, svagdje ga ostavlja pa je pun prašine.= Citat =:
Izvorno postao simpa
Ja svoj nosim u futroli, redovito mekanom poluvlažnom krpicom očistim i nema problema. Sada ne znam da li je to stvar održavanja ili neadekvatna zaštita mobitela. U svakom slučaju da sam na tvome mjestu reklamirala bih ga što prije, to se ne može desiti ako brineš o njemu.
Lijep pozdrav!:comp: :kitty:
Meni je prašina ulazila kod Nokije 6230i i također me to živciralo...ali ona ima izmjenjive maske, pa je možda bila već isfurana il nemam pojma, al sam ga morao čistiti svako malo...sad imam Nokiu 8800 i nema teorije da uđe bilo kaj u mobitel, a kamoli ispod ekrana, zbilja je napravljena full kvalitetno... :thumbup:
a phyto ,s vremenom vidjet češ....;D
Postoje šanse da u svaki mob uđe prašina, nekih 30% ovisi i kako se ti prema njemu ponašaš (bacanje na stol (zbog vibracija i oslobađanja maske, ulaska i oslobađanja nakupina prašina), nošenje po raznim jaknama, trapericama i sl..) ali stvar je u tome da ga svi tako nose i jednostavno zato ulazi.
Proizvoiđači bi morali napraviti bolji gumeni (ili čak neki silikonski) diftung oko displaya... čak bi time ojačali čvrstoću (amortizirali udarac) i smanjili mogućnost pucanja displaya pri padu...
danas se mobiteli općenito prave da bi trajali sto krace. nema vise kvalitetnih (osim nekih samsunga), a pogotovo sam gnjevan na nokiu jer su većina napravljeni kao one mobitel-igracke za 20kn na trznici.
imao sam jednom davno nokiu 6210 (poslije je bilo i 6310) i to je bio pravi poslovni mob. taj mi je ispao sto puta i opet je bio kao nov. imao je metalne tipke i bile su fantasticne, velicine i kvalitete kakve bi trebale sve bit. ne kao na n7(1,2,3) da trebas bit zensko da pogodis pravu tipku
dakle da se zakljuciti da se kvalitetni fonovi MOGU napraviti, ALI proizvodjacima je cilj da ih kupci sto cesce mijenjaju :)
eh gdje je ono vrijeme...kada su vladale 6310...i sl...
da mogu nabaviti taj fon novi...sve ostalo bi stavio na stranu...ma kakvi valpaperi..melodije...skrinsejveri i ostana sr4nja...
imao sa jednu motorolu prije 4-5 god...vise ni ne znam koji model..no doslovno sam mogao ono sto finci rade iz zabave...tko ce dalje baciti fon :)
6130 --- 8210 cool :)
ps
sto ja imam od sve te silne tehnologije kojui skupo placam(o) u fonovima, kada hardverski oni to nisu u stanju izdrzazi duze vrijemem...
dakle ...das 2000-3000 kn za fon koji ces mijenjati za par mjeseci...i uzeti neki jaci model (ne znam po cemu jaci...kao ovaj moze pjevati..pustati video...) i popushisH bdro love i tako to nema ni poceta ni kraj....
naravno da se mogu napravit kvalitetni mobiteli, to je neupitno.
ali ista je situacija sa gotovo svime danas. mozda je najblizi primjer medju autima.
kazu da je mercedesov najneisplativiji auto bila stara 123-ica. Zasto? zato jer ih i danas ima ko blata (mozda ne bas u zg, ali u manjim mjestima, mojoj hercegovini...), a to su auti iz 70-ih!! auto se malo kvari, a moze prec milijun km (ovo nije sala). tako da su cak premalo zaradili i na rez. djelovima.
zato se danasnja auta (cak i ona najskuplja) ne mogu priblizi takvoj kilometrazi.
ima tu jos puno primjera. npr cipele. prije su se kupovale prave kozne tako da traju godinama, a danas se kupuju tenisice koje su od plastike, platna i naznakama koze koje mijenjamo svako pola godine.
ali na kraju i jedan argument koji ide tome svemu u prilog: kada ne bi kupovali cesto nove modele (bilo cega), ne bi se toliko ulagalo u razvoj novih tehnologija i danas ne bi imali nesto kao sto je pregledavanje mejlova dok smo u uvali na pustom otoku sa spravice velicine poprsja prosjecne manekenke koja (daj boze) stoji pokraj nas :cool:
kada jednom skinete masku/oklop sa bilo kojeg telefona budite sigurni da ce vam od tog trenutka ulaziti prasina, to pogotovo za nokiu vazi
Malo sam ga detaljnije proučavao, kako je napravljen i nebi se složio s tobom... :king:= Citat =:
Izvorno postao smogovac
je odlično je napravljen,ali imao sam 2x primjerka stara oko 4m.-prašine je bilo unutra koliko hočeš,ali ti ga lijepo pazi,pa ne bu:thumbup:
ako mi sta ide na zivce kod mobitela je kada im se uvuce pracina konkretno d600 i 6020 kod 6020 pogotovo.
Mislim da kvaliteta nebi smijela zaostajat za mnogućnostima mobitela ili bilo čeka. Ali mislim da se proizvođačima ne isplati financiski ulagat toliko u kvalitetu kioliko u mogućnosti, kad mob promjenimo groz godinu do dvije (a mehanički je odličan dok je funkcijski star). Toliko od mene, ali bi ipak mogli napravit da nisu toliko klimavi i riješit problem prašine. Meni je mob 6280 bio u Mobisovom servisu ugradnja novog softvera ali prašinu nisu očistili (napšomenuo).
ko mobitele mijenja svake godine, neka ne daje previse za njih, ne isplati se
Skini masku ali nemoj slucajno prstom dotaci ekran jer ces to pravo tesko ocistiti,a sto se tice prasine to je najbolje nekako odpuhnuti da nicim ne diras ekran ili display kako hoces.Samo obrisi usta da budu suha i puni jako i to je to :). Isproban recept
;D;D;D da samo skini masku !!!= Citat =:
Izvorno postao maha
Da nije to glavni problem nitko se nebi žalio na prašinu (nije to tako jednostavno)!!
ja imam 6230i i nema prašine pod ekranom a po džepu ga drljam non-stop
jel se nebi mogla prednja maska skinut i obrisat iznutra s maramicom za cvike??? meni je išlo na simensu
display se moze obrisati tekucinom za naocale koja je napravljena tako da sprijecava magljenje i odbija prasinu...
nakon toga (ja isprobo na 6230) prednju masku zaljepin topljenom plastikom (dovoljno je malo kapnuti na donji unutarnji rub...gornji dio dobro drzi i bez toga) i nakon toga imate fon BEZ prasine koji ne skripi :)
ja koristim n gage, i u njemu katastrofalno ulazi prasina...ali je dobar sto ti treba 20 sekundi da ga otvoris;D i pocistis
= Citat =:
Izvorno postao simpa
znash kako ide ona narodna... "Hrđavom kurcu i dlaka na pički smeta" :thumbup:
to je moje mishljenje.... inache, ako imash garanciju u privatnom servisu, chovac che ti htjet to napravit :)
istina je da nokia ima daleko najbolje software ali jos od modela 3210 nisu uspjeli sprijecit skupljanje prasine na i oko ekrana, to je zalosno jer su ipak skuplji od konkurencije, to se dogada iz razloga sto su maske lako promijenjive tako da ima lufta
slazem se sa Boss212, mislim da bi nokija to morala rijesit.modeli su im skoro duplo kuplji od konkurencije u istoj klasi, a samo sam kod nokija vidio prasinu ispod ekrana sto je sramotno.
jedino se izvlace na software koji je stvarno dobar, da nije takav kakav je konkurencija bi ih vec odavno izgurala sa trzista