Imam asus p4p800 deluxe, mislim da je to 865 chipset. Kasnije cu provjeriti. Znaci bude sve radilo sa 7600gt?
Printable View
Imam asus p4p800 deluxe, mislim da je to 865 chipset. Kasnije cu provjeriti. Znaci bude sve radilo sa 7600gt?
E vidis... ta ploča je iznimno dobra... Sve moguće grafičke kartice koje mi nisu radile na ostalim pločama, na ovoj ( jer sam ju tada imao ) su sve izvanredno radile... Čak štoviše, radile su mnoooge AGP kartice bolje na toj ploči nego iste te PCIEx kartice na novim nforce4 pločama :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao SEGA
To je za sada u toj cijeni i kvaliteti ,naj kartica momentalno na tržištu,ali nije ni loša atijeva X1600xt-jest da je GF malo jači ali jača je i cijena:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Osvetnik 88
Primjer-Ati X1600pro,512mb,agpx8,a kaj da ti još više kažem.:king:= Citat =:
Izvorno postao SEGA
ati X1600 sa 512 MB rama je duplo slabija od GF 7600GT
Evo odlucio sam se za 7600gt ako dodje u vemil, a ako ne bude bilo te kartice duze vrijeme onda cu uzeti 7600gs. Btw. koji je proizvođac bolji kod 7600gs; leadtek, gigabyte ili gainward?
7600GT imaš u vemilu.. .ako kažu da nema, naruči, doći će za max tjedan dana... :thumbup:
Nema, covjece. Kazu da nema ni u Zagrebu i da nece vise dobiti. Jucer su bili na trenutak stavili da se moze naruciti, ali to je opet nestalo. Pricekat cu ja to, ali ne daju naruciti.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
X1600 bas i nije nest, a pogotovo te s pol giga rama... Gore je dost sporija memorija.
Sega, kupi leadtek ili gainward.
Ja sam imao 2 leadtekove grafe (6800LE i 7600GT koju sad imam) i 2 gainwardove (GF2 MX400 PCI i GF4 Ti4800SE GS)
Oba proizvodaca su dobra.
Ta 7600gt je sa 128 ili 256 bita?
Default clock rate je 560/1400, kolko bi se dalo dignut sa zelman hladnjakom?
128bita
moja ide do 600/1500 sa stock hladenjem.
sa zalmanom bi trebala do 620/1550 ic, i vise cak ovisi do kartice.
da, neke se verzije dižu do 1800 Mhz jer imaju 1,1Ns memu ( memorija korištena na X1900XTX karticama )
makar je 128 bita, grafička radi perfektno...
inače, da je ova grafička 256bita , radila bi isto kao 7900GT
kak se im kreče cijena tim ZELMAN hladnjakima
za 150 kuna se može nabaviti AlCu verzija, dakle kombinirana baza od aluminija i bakra, za nekih 200 kuna je samo bakar verzija, a za 250 bakrena sa ledicama...
oko 300 kuna košta fatality, a to bi trebalo biti od nekog posebnog materijala sa crvenim ledicama...
eh da... fatality je 5% bolji od Cu, dok je Cu nekih 10% bolji od Alcu... :thumbup:
pri klokanoj grafičkoj... ovako bi ti izgledale razlike otprilike
default ladnjak - recimo 80°C
AlCu - 65°C
Cu - 55°C
fatality - 50°C
Zalman VF700-AlCu - 144kn
Zalman VF700-AlCu LED - 150kn
Zalman VF700-Cu - 170kn
Zalman VF700-Cu LED - 181kn
Zalman Fatal1ty FS-V7, Cu - 251kn (nije posebni materijal - bakar je, neisplativ jer je isti VF700 Cu LED, koji je jeftiniji 70kn, tj. placa se izgled i ime)
Zalman VF900-Cu - 228kn (nova verzija, ima heatpipove)
Zalman VF900-Cu LED - 253kn
Zalman Fatal1ty je totalno neisplativ, osim ako nekog pali to kaj je crven i kaj crveno svijetli, ne hladi nis bolje od obicne verzije, mozda stupanj dva razlike.
Npr, za te pare kolko kosta Zalman Fatal1ty, kupi se VF900-Cu koji je dosta bolji . I jos ostane za cugu.
Inace, cijene su iz formela...
A kakva je ATI Radeon X800 RX graficka? 1,165kn u hgspotu.
Pogledaj tu, to je pci-e verzija, ali ubiti je slicno ko za AGP...= Citat =:
Izvorno postao SEGA
http://www.pcekspert.com/articles/447-1.html
Nista od x800rx, malo me je sada ova usporedba iznenadila. Nisam ocekivao da ce po njihovom izboru najbolja graficka biti 1600XT.= Citat =:
Izvorno postao Panzer
Dižem temu...
Imam matičnu Gigabyte GA-8SIML, koja ima AGP 4x.
U njoj je sad Radeonka 9250, 64 bitna, 128mb ddr memorija.
Koju mi grafičku preporučujete da malo poboljša grafičke preformanse?
Nemojte mi reći "nemoj nadograđivati, bezveze je" ili "kupi i novu matičnu" itd. jer samo želi imati malo jaču grafičku. Ma nek je i rabljena 9600 samo da malo bolje vrti neke igrice.
Moj otac obožava igrati male Flash igrice,a ove novije trebaju i jaču GPU.
Tu i tamo odigram i Trackmaniu Nations Forever na minimalnim grafičkim postavkama.
Zato, da čujem mišljenja :)
Kao što i kažeš najbolje što možeš dobiti bi bila neka Radeonka 9600 ili Geforce 4 (Ti4200, Ti4600).
A ne znam koliko napredne grafe ploča podržava, ali pretpostavljam da može sve agp tjerat, onda ti je po meni best buy x1950 radeonka, imaš ih stvarno po smiješnim cijenama s obzirom na performanse, a ak se da nać i x850xt je zmaj za agp... (kod cure je moja bivša x850 i tjera novi pes i dosta novih igara bez muke)
Samo, jedan hint - za obje ti je procesor crna rupa, tj on će ti onda biti usko grlo u toj priči.
a ne znam mario... i taj proc je slab, ukoliko uzmes neku jacu graficku nece se primjetiti razika,slabo da ces poboljsati fps, jer taj procesor ne moze obraditi fps koji mu salje graficka ukoliko je on prevelik... bolje probaj malo clockati to sto sada imas,nego davati pare za novo...
Ovako:
Mogu nabaviti Radeonku 9800SE , 128MB, 128 bitna za 100 kn.
Da li se to isplati?
Pošto je komp star 7 godina, unutra ima napajanje od 250W, i to od Fortrona.
Da li je to napajanje dosta za komp:
Celeron 1.8
Gigabyte Ga-8siml
2x512 DDR RAM
DVD Combo i CD pržilica
Floppy
Tipkovnica,miš, LAN
Radeon 9800SE (?)
Drugi komp ima 350W napajanje, a vrti Dual Core Pentiuma, HD4670, 2 gige rama, dvd pržilicu, floppy, periferiju... Tako da mislim da će viti dovoljno.