imam 6280 sa verzijom 3,81 pa razmišljam da je odnesem u mobis da mi stave novu, jer je pod garancijom.
Ipak, čini mi se da sam negdje čitao da je netko to napravio pa da odonda ima stalno probleme.
Imate li takvih iskustava?
Printable View
imam 6280 sa verzijom 3,81 pa razmišljam da je odnesem u mobis da mi stave novu, jer je pod garancijom.
Ipak, čini mi se da sam negdje čitao da je netko to napravio pa da odonda ima stalno probleme.
Imate li takvih iskustava?
nema se problema sa novim softom
dobar je
Inače sa novom verzijom softa (5.92) nema nikakvih problema... ima par poboljšanja, a najbolje je to što je mob još brži pri ulasku u galeriju...
ono što me zanima jeste da li je ikako moguće preuzeti zadnji firmware za nokiu 6280 i sam update-ovati telefon (i kako)??? ako ne, da li se to može napraviti u razdoblju garancije kod nekog ovlaštenog servisera bez nadoplate?
konkretno moj tel je kupljen u t-mobileu na ugovor od 2 godine.
Pozdrav svima! Prvi put da nešto pišem ovdje :spin:
Ovo je link za skinut zadnji firmware:
http://rapidshare.de/files/34367180/...mcusw05.92.exe
E sad, ja sam malo kopao po netu i uz ovaj link našao sam raspravu o tome kako treba raditi update firmwarea (spominjali su neki phoenix software), no raspravljali su likovi koji to ne rade prvi puta i malo je prezamršeno sve skupa - jel mi može neko reći:
1. ima li smisla to raditi sam doma ili da ipak odfuram u servis (i koji servis? jel samo mobis u zg ovlašten za te radnje?)
2. mob sam kupio kod tmobile-a pa me zanima dal ću flashanjem izgubit sve postavke i hrvatski jezik
3. ako se može to radit doma molio bi neke upute ili link di je to objašnjeno da svaka budala može to razumjet ;D
@kizo: ako imaš garanciju, onda nemoj ni pomišljati da sam od doma napraviš update softa, već ga odnesi u Mobis (ovlašteni servis) i tamo će ti oni staviti novi soft i nećeš izgubiti garanciju... Trebalo bi biti besplatno...
@Lepy: pročitaj si malo u symbian dijelu foruma... tamo se pričalo upravo o upgradeu softa preko phoenix_a...
1. i 2. po meni nema to smisla raditi od doma, pogotovo ako to već nisi prije radio... Ako imaš garanciju odnesi u ovlašteni servis i gotovo, jer ako ga fleshas od kuce ili u neovlaštenom servisu gubiš garanciju.
3. koristi opciju "pretraživanj"... Evo ti link da netražiš dugo...
Zahvaljujem na odgovorima...samo da se nadovežem, na forumu si sam pokupio onaj link sa firmwareom svi koji su radili update rekli su da im kod prvog flashanja redovito telefon crkne (dead phone), a onda naknadno sa "dead phone usb flashing" iz phoenixa redovito flash prođe bez problema...tak da se neko ne iznenadi...
to sve što si ti napiso, su forumaši ovog foruma napisali u temi čiji sam link postavio u gornjem postu...
Ali stvarno neznam zašto da sam od doma kemijaš sa update_om softa, pa gubiš garanciju i još da ti i mob ostane "dead"...
Sorry, nisam stigao tada još sve pročitati što piše na toj temi...uglavnom, ne igra mi se baš sa garancijom, ali mi nije jasno kako je moguće da kupim novi mobitel sa prastarim firmwareom (v3.82, a zadnji je 5.92) :rolleyes:
Daj mi još reci, ako znaš, mobis u ZG je jedini ovlašteni servis u Hrvatskoj? Ja sam iz ČK pa ako ima šta bliže bilo bi super...
Evo ti sa Mobisovog sajta adresa iz Čakovca, Park R. Kropeka 1, 040311352.
Pozdrav Marko.
Hvala na informaciji prijatelju, ali u jamstvenom roku jedino di mogu ići, a da ne izgubim garanciju je mobis zagreb...zvao sam taj broj i tako su mi rekli...ehh...
He he, ali ako si kupio u nekom dućanu mob i oni daju garanciju, onda su ti oni dužni poslati mob tamo gdje ga trebaju poslati, a ne da ti ideš do Mobisa, jer je tamo njihov servis.
Što se tiče flashanja, ja radio, prošao opisanu proceduru iako nikad nisam flashao mobitel, uredno je sve prošlo i nikad to ne želim ponoviti :D
Verzija 3.82 je zadnja službena...ne znam da li će ti u Mobisovom servisu stavljati neku veću verziju, pa najbolje da ih pitaš :)
A ova ver5.92 firmware-a nije službena?? Kolko sam čitao po netu, to je službena verzija...
Meni su u Mobisu prije više od mjesec i pol dana stavili 5.92, prema tome to je sluzbena verzija i to stavljaju :thumbup: .
dosao ja iz karlovca u zagreb i krenuo u mobis da mi stave novi software....
i tako ja jedva nasao mobis i dodjem na red, pitam tipa jel moze, veli on - moze ali mobitel se ceka 48 sati..... reko, zahebi......
Obično se čeka dva dana, onda ti daju zamijenski aparat.
Ja imam pitanje, kupio sam mobitel u ducanu u importaneu i s njim sam dobio garancijski list od mobisa ali je zig i potpis tog ducana u kojem sam kupio, dakle ne od Mobisa. Sad me zanima mogu li ja besplatno nadogradit firmware s tom garancijom?
da........
Mozeš, normalno.
@Haba: trebao si ima reć da si poteo iz karlovca, da ti mob treba odma i složiti nekakvu priču... stavljanje novog softa traje najviše sat vremena pa nevidim zašto im onda treba 2 dana... ali valjda su imali gužvu... :rolleyes:
@dakinho: garancija ti vrijedi normalno... to što je štebilj od tog dućana znači da si kod njih kupio mob, i to je da ovi iz mobisa znaju di je mob kupljen... da nebi bilo da je kupljen na crno... :spin:
nisam bio na netu jedno vreme pa se ponovo uključujem. Da li mi neko može opisati razliku između verzije 3.82 i ove zadnje i isplati li se to raditi? Ja sam iz Vukovara pa mi se ne cima do Zg-a samo zbog toga, a bojim se ako to budem radio preko T-coma da bi to moglo potrajati s obzirom na njihovu efikasnost!
O razlikama u softu i isplativosti se već pisalo... potraži malo po forumu...= Citat =:
Izvorno postao kizo_vu
Evo ti dva link ( prvi link i drugi link ) pa pročitaj malo u tim temama, ova druga je baš vezana za soft na 6280... :spin:
thanks!!! nisam imao bas puno vremena pa nisam sve prelistavao!
...nisam htio otvarat novi topic jer moje pitanje je vezano kolko/tolko uz soft, naime slike u galeriji snimljene sa mobom imaju svoje naziva (slika001 itd.), sad recimo imam 10 slika i 5. i 6. obrišem i kad ponovno hoću slikat umjeto da budu 11. i 12.(po nazivu) one budu 5 i 6 (recimo prazna mjesta naziva) sad me zanima jer se to može nekako promjenit soft ili je takav mob, to je isto bilo na k750 i strašno me živciralo, dok na 6600 je to bilo super :-/
Strpi se još neko vrijeme(prosjek im je oko 2 tjedna ili manje da naprave novu verziju) jer će Nokia dodati 6280 u popis modela podržanih za sljedeću verziju Nokia Software Updatera i onda to napraviš sam od kuće i uštediš slanje u Mobis a garancija ti i dalje vrijedi.= Citat =:
Izvorno postao makiprodol