koji forum, imas link.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Printable View
koji forum, imas link.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
http://www.gsmserbia.com/forum/showthread.php?t=1729= Citat =:
Izvorno postao dstosic
vidi post broj 13
ajd pogeldaj u pevecu ili gjde, pa ak nades javi kolika je cijena..= Citat =:
Izvorno postao GoGs
mene zbilja niko ne sluša... ti velim 189 kuna u pevcu!!= Citat =:
Izvorno postao dstosic
stiže mi box za dekodiranje valjda krajem mjeseca, pa se prije toga želim osigurati da počnem dobro raditi TP a ne da nešto odmah sjebem.= Citat =:
Izvorno postao dstosic
Ja ću javiti ovdje kad stigne box i kad nabavim opremu i napravim prvi unlock. no problemo, javim rezultate!:mega:
@GoGs
Jedan hint: ak vec to mislis rezat s tom malom brusilicom, da neke ne sjebesh dok rezhez napravi si shablonu iz lima, koju onda stavis i uvjek rezes po njoj ;)
ako nabavim disk onda ću rezati, a ako ne nabavim odgovarajući, onda ću ići na sistem brušenja i stanjivanja lima.= Citat =:
Izvorno postao Smrt
TNX na savjetu!:thumbup:
sta nije brusenje i saviajnje istim alatom koji i rezanje?= Citat =:
Izvorno postao GoGs
je samo što se sa tim alatom ne dobije disk za rezanje. dakle, mora se naknadno nabaviti...= Citat =:
Izvorno postao dstosic
a sta se dobije s tim alatom, disk za stanjivanje ili sta?= Citat =:
Izvorno postao GoGs
dobijrš brusnu ploču, pa sa njom stanjiš (izbrusiš) lim= Citat =:
Izvorno postao dstosic
ako me pitas, to je to.. bolje od rezanja cak, jer je rezanje opasnije, smoa nikaok si ne mogu predociti kako to izgleda ta brusilica.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
znaš kak izgleda flekserica? i kakvu ona ima brusnu ploču? e to ti je tako samo u umanjenom mjerilu i stoji radijalno u odnosu na bušilicu, a ne aksijalno kao na flekserici= Citat =:
Izvorno postao dstosic
imas negdje sliku toga.jer mene zanima kaok prici s tom brusecom plocom tel koji je jako mal i osjetljiv.. da se ne odbrusi pola otpora.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
GoGs ne pokusavaj sa !!!!! sa brusnom plocicom ni slucajno, jer ona pravi vrlo sitnu prasinu da ces je tesko ocistiti, neznam kada sin ide za Rijeku, pa onda mozemo to resiti. Brusnu plocicu ni slucajno!!!!!!!!
sto ti imas ra rjeesavanje tog lima?= Citat =:
Izvorno postao tomican
PS.. joj ovdje vidim dosta stvari koje se ne bi smjele raditi s telefonima, pogotovo neka brusenja a rezanja da i ne govorim.. pogledaj sliku gore...
ma znam za tu željeznu prašinu, no kako bi to onda mogli riješiti?= Citat =:
Izvorno postao tomican
Ajd javi na PM.
A ma, ovo je obrada metala ko i svaka druga, to mozes izvesti na puno nacina, pitanje je koji je najbolji za zdravlje moba ;)
Evo par nacina rezanja metala:
1. Laser - vrlovjerovatno skup alat, velika temeperatura na mjestu rezanja, dodushe koncentrirana, al ne moze hladiti
2. Plazma - ista stvar ko i kod lasera
3. elektroerozija - iste boljke kao i kod gore navedenih nacina
4. skidanjem strugotina - bilo brusnom plocom, dijamantnom ostricom (bolje ali i skuplje), moguce je hladiti (u ovom slucaju jedino zrakom), jedini problem je strugotina
5. obrada odrezivanjem - tzv hladna obrada, materijal se obradjuje deformiranje, odnosno silom rezanja na odrez (materijal puca zbog prevelike sile - nema strugotine), nie potrebno hladjenje
E sad s obzirom, ak to kaj treba ukloniti izgleda ko na slici s pocetka price, onda jedino kaj mores upotrijebiti je skidanjem strugotina iliti brusenje, samo si moras sloziti nekek ja ce ti skupljati tu strugotinu (metalnu prashinu), ak je ima magnetska svojstva, onda pomocu magneta, ili puhanjem zraka (neki malo kompresoric kojim ispushes cijelu stvar)
;D
ma znam ja za te obrade (išao u strojarstvo), no najbolje bi bilo skinuti taj lim sa lemilicom ili za mini diskom za rezanje. ovo drugo je već viša matematika= Citat =:
Izvorno postao Smrt
GoGs upao si g.....a do guse, jer toliko stvari si sada procitao da veruj mi ni ja ne bi se snasao, ali evo kako ja radim, nisam neki veliki strucnjak za telefone jos uvek, napravio sam na usisivacu reducir koji je fiksiran na jednom mestu, na zidu, pa busilicom i reznom plocom, uradjena od vidije, naostrena na erozimatu, i pre nego pocnem sa secenjem ukljucim usisivac i secem bez problema.
@khideg upravo to sto sam napisao.
@ Smart to sto si nabrojao verujmi da nikom ne bi palo ni u snu da radi, laser sam si rekao, plazma- izgorece sve, elektroerozija- struja velika i plus emulzija koja ide zajedno, ode mob pod tus.
imaš pravo, toliko toga sam pročitao da me već boli glava i još nemam konkretno rješenje. dobro je što mi sve stoji u glavi poslagano i još se nisam izgubio!= Citat =:
Izvorno postao tomican
Dok dođe uređaj, nešto ću skemijat sa kolegom koji se razumije u te pizdarije.
Zapravo, ako se radi samo o limu (tankom), tebi u pravilu treba alat tipa otvarac za konzerve, kolko god to zvucalo smijesno, takav slican alat bi ti trebal. Doduse to nes nasel za kupit al se da slozit doma ;D
ak je aluminij, probaj sa skalperom. al opet treba pazit da ne uđeš preduboko pa zarežeš matičnu...
ufff, neznam baš da bi skalpel mogao prerezat lim. lako za dubinu, samo da ide lagano, jer ak mi se osmakne, mogu si ruku odrezat! ;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
lim recimo na v360 je daaaaaaaleko od tankog. da mi je na autu barem takav:lmao:.= Citat =:
Izvorno postao Smrt
većinu novih motorola rješavam jednostavno skidanjem lima pomoću lemilice na vrući zrak, stvar je već i rutinska, vrlo je elegantna na kraju, a nisam dosad imao reklamacije. brušenja, čupanja i rezanja su mi ipak preriskantna, nije mi u interesu kupovat nove mobitele, osobito ako je riječ o onima od 3 k KN. jasno, nije ni to jednostavno, neiskusnima je čak puno kompliciranije.
ostaci metala nastali brušenjem mogu uništiti ploču odmah ili kroz neko vrijeme, dovoljno je da se poklope na "pravom mjestu". rezanje je loše i zbog sile kojom se opterećuje lem, odnosno ploča, pa može doći do razdvajanja slojeva, naime sve su te ploče višeslojne.
uglavnom, svatko neka radi onako kako mu je lakše i bolje.