Ma i jest najbolje ovako, sta ce nam ista :mega:= Citat =:
Izvorno postao blazzer
Printable View
Ma i jest najbolje ovako, sta ce nam ista :mega:= Citat =:
Izvorno postao blazzer
bilo kakav plugin bi trebao raditi na principu neizrazite fuzzy logike. dakle, on bi morao razmišljati kao čovjek, a to je jako teško postići. tako bi se jedino pronašlo riješenje oko realnog razmišljanja članova. Jedino mi se svidio prijedlog od tomo-a oko avatara i ništa drugo.
A i kako sam već prije rekao, tu je i PM :)
zato ja imam jednu super ideju koja riješava polovicu problema...
dakle, uzememo ovako... reputacije, poštenje na forumu je u obliku dionica, ili jos bolje , pojednostavljeno, jedan kolač...
oni najvrijedniji će imati (pojedinci) po npr 7%, 8, možda netko i 20% ko zna kolača, neki će biti na 0,35% i tak...
stvar funkcionira tako da nemože rasti... uvijek postoji samo 100% i onda oni koji se najviše trude imaju najveći postotak doprinosa forumu...
dodamo li k tome da slabi useri ( do 100 postova ) ne mogu imati komad kolača uopće možemo vidjeti da bi onda nastao jedan spektar aktivnih korisnika...
eto, to je generalno po meni odlična ideja... e sad samo da si nađem ideju kako bi ja ili netko drugi to isprogramirao
Ocito je da nam nesto takvoga treba, vidis kako se ljudi javljaju poglavito zbog oglasnika i slicnoga.= Citat =:
Izvorno postao blazzer
ma lol! jedino mi je ovaj forum išo na živce radi tih reptacija..neki ko da su ovisni o njima bili lol!....
ne treba to,po meni... :)
S ovim se slažem... Koliko znam, stari sustav je i ukinut jer je dolazilo do "zloupotrebe", pa da se stavi bilo kakv sustav, ponovo bi moglo doći do zloupotrebe...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Moje mišljenje je da nam neki novi sustav koji zamjenjuje reputacijski netreba... Niste valjda ovdje da skupljate reputacijske bodove, ocjene ili ko na šta već, već da pomažete drugima i drugi vama...
Slažem se s ovim. Jednostavno pustite na miru taj reputacijski sustav. Pa je li vam toliki problem malo upoznati članove i sami shvatiti tko valja tko ne valja. Meni se čini da je nekima ovdje stvarno stalo do skupljanja bodova. Pa nije u tome bit foruma. Pomažite drugima i bit ćete nekako nagrađeni. Ne mora ta nagrada biti u obliku zelenih kockica u vašem profilu.= Citat =:
Izvorno postao Ico86
sve to stoji, no zar je realno očekivati da netko troši vrijeme upoznavajući nekoga i prateći njegov rad da bi znao kakav je= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Pa po meni nije ni realno da netko novi doleti na forum, pogleda rep. nekog člana i odmah ga zaspe PM jer vidi da ovaj svima pomaže. Osim toga, većina novih članova ionako prvo pita pa onda pogleda forum tako da dođete na istu stvar jer pola njih neće ni znati da reputacija postoji u prvih mjesec dana i opet ništa ne dobiju s reputacijom kad su u tih prvih mjesec dana vidjeli otprilike tko je kakav. Osim toga već smo zaključili da reputacija nije stvaran odraz nečijeg rada pa samim time nove članove ne treba ni zbunjivati time...= Citat =:
Izvorno postao Inovator
zbog ponašanja mase novih članova su reputacije i propale.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
po meni, jedna od mana je što će sad svbi pisati malo slobodnije, no u negativnom smislu, jer nema više straha od negativnih reputacija. No, nećemo tolerirati kršenje pravila ni u kojem smislu, kao ni dosad.
da su se ljudi pridrzavali pravila oko reputacija, ne bismo imali sad ovo. pomirite se da su to posljedice i s njima se nosite.
u principu sam protiv ukidanja, no priznam da je sustav skršen iznutra i zato bolje da ga nema
ako nisi protiv sistema, onda si dio sistema :D lol
ma kome smetaju negativne reputacije????
ja se nisam maknio sa dvije kockice jer taman kad dobijem neke pozitivne neš napišem lol! onda dobijem neke negativne i tak stalno.....onda sam više prestao pratit to..opustio se..i život mi je bio super......
a da budem iskren lol! tek kada sam vidio ovu temu sam skonto da nema više reputacija...
jes da je čisti debilizam po meni ali....nisam mario pa ne marim ni sada.....:thumbup:
ali što se zapravo dogodilo????
Šta nije bolje da se napokon osposobi quick reply nego da se sad smišlja nešto novo..?
...evo jedne prave izjave :thumbup: ...= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Slažem se... Ovo bi trebalo prvo riješiti. XLR8R, dobro si se sjetio. Pustite sada rep. sisteme, bolje da se ovo važno sredi prvo. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
ja se isto slazem s time,ionako vecinom znate kakv je tko:bunny:
Forum konstantno raste i dolaze novi clanovi...= Citat =:
Izvorno postao mala
Ma dajte se više pustite tih repki.
Bolje da ih nema i gotovo, čemu sad ova rasprava.
Na kraju svega do toga su zaključka došli moderatori koji kako da kažem "they see the biger picture".
A rospaya vidim da se ti kao i obično "tikaš" tamo di nije potrebno.
Ajde ljudi o'ladite i fajrunt....i zatvarajte ovo.
potpuno nepotrebno i nevazno.bitno je da forum u cjelini dobro funkcionira.:klap:
Smatram da:
1) bez sistema reputacija, kvaliteta postova će primjetno pasti.
2) sistem reputacija ne treba skidati, nego uvesti restrikcije¹
3) treba uvesti warning points² za članove
4) uvesti probno članstvo od (recimo) mjesec dana za nove članove.
Razlog: bezbroj ih se logira pa pod*ebava, a onda ih nema nikad više.
5) isto tako, članove koji nisu aktivni duže od 60 dana, a da izbivanje nije opravdano (bolnica, zatvor itd.. :) ) - stvarno brisati.
Ovo nisam sigurno sam smišljao; dosta nas je i na drugim forumima, tamo također vrijede neka jača pravila. Isto tako, neki forumi su zatvorenog, a neki (poput ovoga) - (pre)otvorenog tipa. Tumačenje:
Ad¹:
Ovo je prvi forum na kojemu sam vidio sistem reputacije. I svidio mi se.
Članovi mogu davati reputaciju drugome, ali to mora biti transparentno moderatoru, odnosno - mora postojati valjan (koristan) razlog zbog kojeg je reputacija data. Isto tako, ukoliko se reputacija daje, obavezan je potpis člana. Razlog negativne reputacije - da ne govorim. Ukoliko ovo navedeno nije moguće, reputacija može ići i preko moderatora gdje navedeni odlučuje o tome da li će reputacija biti dodijeljena ili ne. Dodjeljivanje negativne reputacije bez osnovanog razloga ili potpisa je - koliko vidim - bio jedan od glavnih razloga ukidanja tog "instituta". No treba li zbog toga ukinuti sredstvo poticanja kreativnosti i sudjelovanja ili bi trebalo riješiti problem na konstruktivniji način?
Ad²:
Bar sa 5 kockica (ili 10) sa po 20% (ili 10%) warning points koje dodjeljuje sam moderator na osnovi pritužbi drugih članova. Uzastopno ponavljanje pogrešaka nakon upozorenja i prvo popunjavanje bi dovelo do "hlađenja" na 3 mjeseca, a opetovano popunjenje warning bara - trajni ban.
N´est-ce pas? :comp:
Ocito da se ne slazu svi sa time sto ih nema, a ovo da se "tikam" tamo gdje nije potrebno ne razumijem... Imas nesto protiv mene ili samo provociras?= Citat =:
Izvorno postao observer
Ljudi oladite... pre vruće je da se palite :)
Repke su isključene ništa se više nemože napraviti dok neko ne isprogramira nešto pametnije...
lol! ajmo mi svi lijepo na picigin!! i ne se tu svađat oko neke gluposzti!!:spin: :kiss:
...ajmo.!!!:klap: