Nemože,mislio sam na to da ako možda ne želi kupovati ništa drugo za prijenos multimedije jer već ima BT adapter.
Printable View
Nemože,mislio sam na to da ako možda ne želi kupovati ništa drugo za prijenos multimedije jer već ima BT adapter.
= Citat =:
Izvorno postao sms freak
Znaci program za nadogradnju firmwearea trazi samo COM1 i COM2 portove a kad instaliras program od recimo BT sticka imas opciju da prijenos podataka bude simulran kao da je veza na COM portu.
No pocetni virtualni port pocinje sa COM 10 pa na dalje i zauzem COM 11 npr. za fax komunikaciju ili COM 12 za dail-up vezu itd.
Sad bi trebalo raspakirati prog za nadogradnju i negdje promjeniti postavke da trazi i na portu COM10 ili prog od BT sticka srediti da pokaze com1 i com2 kao mogucnost odabira.
Radi se o widcomm programu-driverima za BT.
Sad mozda sam ja lud ili neznan sta pisem.....:guitar:
daj te svoj usud.
Eto.
Ideja ti nije loša, samo ju nitko još nije proveo u djelo. Uostalom broj COM porta kod bluetootha se može promijeniti, ali ne bi ti preporučio da probaš nadogradnju preko bluetootha= Citat =:
Izvorno postao Mentor
Da bi mobitel komunicirao preko bluetotha njegov OS mora raditi, a za vrijeme nadogradnje ne može raditi. Kužiš?
Je imas pravo,malo san se zanija:jesus:
jeli se sada dobiva s novim sw-om
kada se kupuje u tele2
Ne. ja kupio prije par dana i jos uvijek je v.38. ne kužim zašto nisu mogli izvaditi mobove iz paketa i nadograditi ih.
ovo stoji. to sam si i ja mislio, ali to je vjerovatno nemoguce, ali možda bi bilo ovo moguće:
Dakle ako bi preko BT prebacio file za nadogradnju na mob pa ga onda otvorio.
Naravno ne mislim na .exe, a probat cu prebaciti .xbz izvaden iz tog updatea.
Zanima me kako to ustvari radi preko S.O.A.?
Da li se skine neki file u mob pa se iz njega mob nadogradi i kako se točno zove taj file?
ako se upgrade fw radina svoju ruku tj. doma preko kabela a ne u servisu, da li se gubi garancija?? mislim da ju ne vrijedi riskirati na takvom telefonu..
Ne gubi se garancija.
Mislim da je ovo pitanje bilo već.
Nebitno je tko, kada, gdje i kako ga nadogradi. Garancija ostaje.
jel netko pokusao preko gprsa napravit update? tzv soa? ja sam uspio dijagnozu napravit i postelavanje nekih opcija ali nazalos napise kao da nema update novije verzije, premda imam staru 38 verziju.
Ajd ako uspiješ javi postupak i ako skužiš javi jel se s neta prvo skine neki file (zanima me ime filea) pa se onda nadogradi.
Itekako je moguce, a kao drugo vjerojatno ne skida cijelih 18 mb vec samo par mb, jer bi to onda jako dugo trajalo.....
Ja sam probao dijagnozu i postelavanje nekih opcija, na zalost nema updatea, iako ja imam staru verziju 38, trebalo bi vjerojatno ukucati neku drugu stranicu ali ja nazalost nisam nista konkretno nasao na netu o tome...
Ma eto ja sam ipak kupio kabal i nadogradio bez problema 2 komada.
Radi dosta brze i stabilniji je. mp3 i aac rade stalno (ne moram vise resetirat mob)
Koliko traje nadogradnja i sta bi se desilo ako bi tokom nadogradnje srusili se windowsi ili nestalo struje?
Traje nekih 15-ak minuta.
Moguce je da se desi to da moras odnijet mob u servis ili ubacivat cijelu memoriju tel (fubu) od nekog drugog.
Ne brini se. Meni se to jos nije dogodilo, a update-o sam preko 20kom. Mislim da bi u tom slucaju pomogao i ponovni update.
Samo kabel i onaj exe,a njega sam stavio na Speedyshare,link je u ovoj temi.
Telefon mora biti normalno upaljen (a program će ga sam ugasit kad sve krene i upalit kad bude gotovo).
Imamo temu o tome di kupit DCA-140 USB kabel http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=27532 pa stavi tamo adresu ili opis lokacije trgovine,nije reklama jer pomažemo drugima i onima koji su malo lijeni sami potražiti da lakše nađu.
Sad sam skužio da sam već bio postao tamo. :creep:
Hvala na odgovorima, kupit cu kabel u Zagrebu, i nadam se upgradeom rjesiti neke bugove, narocito kod poruka, jer inace dosta sam zadovoljan ovim mobitelom, samo da je malo brzi...
Neće ti to rješit nadogradnja. Kad šalješ poruku i izađeš u stand by. Gore pokraj onih ikona za gprs isključen ton i sl. pojavit ce ti se ikona da se poruka iz outbox-a salje. Po meni je ovo puno bolje nego prije oni telefonići jer sad mozes radit odmah nesto dok se poruka salje u pozadini (nesto slicno ti je na symbian telefonima i mozda na novijim nokiama)
Ma nisam mislio na to, vec na sporo ulazenje u poruke, ne radi opcija sve obrisi, i cesto zablokira na porukama pa moram vaditi bateriju....