Desnjak, al lijeva ruka mi je nekako jaca, sta ja znam :)
Printable View
Desnjak, al lijeva ruka mi je nekako jaca, sta ja znam :)
Ja sam... dešnjak... Malo mi je jača desna ruka od lijeve zato što sav teret dižem desnom rukom...
Eto...
Ja sam pol-pol. Pišem lijevom, ali beštek držim normalno. I loptu pucam "pravom" nogom. I štab za biljar držim kak treba. Šerafciger isto normalno... Actually, osim pisanja vjerujem da još samo rijetku stvar-dvije radim "krivom" rukom.
ja sam dešnjak ali sam tenis nakon godine igranja desnom malo pribacio na livu (zato jer mi se desna ruka puno ojačala a liva ostala slaba :D više manje desna mi je jača ne previše )
hmm lol :lol:= Citat =:
Izvorno postao Hacker
hacker nije to zbog tennisa.. ;D
:comp:
desnjak, nije ni ljevica losa kad treba!:)
lijevak... pišem s lijevom, držim cigaru s lijevom (upravo:D ), igram bilijar lijevom, pucam lijevom i desnom.... u biti 99% lijeva...
Jedini problem koji sam imao jest mjesto u klupi kad sam sjedio sa dešnjakom, no ništa strašno.... malo se pomaknemo i to je ok...
Dešnjak, ali skate mi je lakže voziti goofy, regular nikako ne ide, i tako mi je isto sa biciklom, lakže mi je sa livom nogom.
pa normalno da je cigara u lijevoj, kad je u desnoj miš...:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Ja sam prisilni lijevak (tak su mi rekli):D Zapravo nikad necu saznat dal bi bila da nisam morala. Evo nekih sitnica di bi mi bilo lakse da sam desnjak: Prvo, nalivpero (kojim se dok sam ja isla u osnovnu moralo jedno vrijeme pisat i to jako uredno) napravljeno je za desnjake, jel ga da bi pisalo kak treba treba vuc, dok ga lijevaci guraju i onda ona tinta prekida stalno. Osim toga dobro je poznat problem packanje, jer vucemo ruku po onome sta pisemo, iako sam se ja do sad naucila okrenut papir da to izbjegnem. No, imala sam problema s profesoricom, koja mi je masu puta u 1. i 2. osnovne skeljila kulju radi neurednog pisanja. Drugo, sad na faksu, imamo one klupe kaj su sastrane i okrecu se naprijed, naravno na desnoj strani, tako da se ili moram polmit, ili pisat na fasciklu, ugl. kad treba pisat sat i pol, nije mi bas udobno. Ostalo: one spravice za gulit krumpir imaju ugl. noz na strani za desnjake, sprava za otvarat konerve je takoder za desnjake, ravnalo je za desnjkake, jel mi vucemo od zadnjeg broja prema prvom, skare su za desnjake, tipkovnica je za desnjake, kursor ima nagib na lijevu stranu tako da lijevaci moraju puno vise micat misom ;D, zapravo ima puno nevaznih sitnica na koje ni mi sami ne obracamo paznju (za kursor sam na netu procitala), ili za koje ni mi ni desnjaci nismo svijesni da su njima lakse (ravnalo, nalivpero, otvarac) ali zivis tim, mozda je malo teze naucit se na neke stvari i vrlo bi rado da mi neko pokloni ravnalo i otvarac za konzerve za ljevake;D, ali sve su to banalne sitnice...
= Citat =:
Izvorno postao user_name
Ništa, moraš se malo više sa dešnjacima družiti ;D The world is ours. :)
Ovo s nalivperom, imaš pravo. Ja jedino nalivperom i pišem (bilo na faksu, bilo razglednice), ne bih mogao zamisliti kako bi to izgledalo da sam ljevak.. Iako u nekim stvarima ljevica dobro zamjeni desnicu (kad sam trenirao rukomet npr, sa svoje pozicije lijevog vanjskog sam bez problema mogao upadati na poziciju desnog i desnog vanjskog).
Doduše, i moj stari je "prisilni dešnjak" - ljevak po prirodi, ali ga je učiteljica od 1. osnovne tjerala da piše desnom. Nogomet i dalje igra lijevom.
Zapravo, procitala sam da vecina lijevorukih ljudi nije lijevonogo. Tj, navodno se svi dupli organi malo vise koriste jednom stranom, pa mozemo bit i lijevooki ;D, ugl. lijevoruki ljudi uglavnom su desnonogi i desnooki...hehe, kak ovo sve smijesno zvuci. Naravno, postoje iznimke... I grozno je to kak su prije prisiljavali djecu da ne budu ljevaci, al zato danas broj ljevaka raste, puno vise ih ima medu mladim stanovnistvom, nego medu starim. Al eto, bez obzira na sve poteskoce, ne bi se nikad mijenjala za to sta sam lijevak, jer ipak je to nesto po cemu si poseban, a mozes se nosit sa svim poteskocama, drustvo je promijenilo svoje predrasude, a i inteligetniji smo ;D A reko je neki lik kaj je napiso knjigu o tome da ce se sad kad se poveca broj ljevaka, povecat i broj genijalaca jer smo bolji u matematici, sportu i umjetnosti...hehe, ali isto tak se pokazuje povezanost disleksije, autizma i sl. sa tim dal si lijevak, to je vjerojatno zbog neceg na lijevoj strani mozga...ma ima puno zanimljivih stvari, ali i iznimaka, jel zapravo sve ovisi o tome dal si lijev na sve ili samo na ruku, ili samo na nogu, sve to utjece na mozak i mozak na to...= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
Ja pucam s obje ruke. :)
Ja s obje noge, ovisi di se postavis ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ja mislim da ima ljudi kojima radi samo ljeva polovica mozga..... :rolleyes:
a iznenadio bi se... ima ohoho ljudi koji miš drže u lijevoj ruci a ljevaci su.:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
no za mene si u pravu :D;D
ja sam desnjak, lijevu sam korao koristiti neko vrijeme i bome je bilo tesko.. probajte si guzicu obrisat npr., pol vas ce poslije morat na obavezno tusiranje :)
:jump: :jump:= Citat =:
Izvorno postao Pacman
Ja sam dešnjak, a žena mi je lijevakinja i stalno imamo nekakvih problema.
Da nebi bilo zabune nemamo probleme zbog toga dešnjak i lijevakinja nego zbog bračnih problema ali niš strašno.
ja sam prisilni desnjak ak se to tak kaze.mene je baka tjerala da se ucim desnom sve radit.
Ja sam desnjakinja i totalno sam nespretna lijevom rukom, toliko da cak kad rezem nozem i vilicom, i u lijevoj ruci drzim vilicu... promasim usta... ;D ;D
da...to zna bit zahebano kad si staviš makaron u uho:D
= Citat =:
Izvorno postao Denis
LOOLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!! ;D
E pa upravo to... ;D ;D Ili u nos... ;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)