Samo stavis cijeli direktoriji "Eastern_Europe" u root na MMC..
Printable View
Samo stavis cijeli direktoriji "Eastern_Europe" u root na MMC..
Napravio sam to i šta sad nema mi nkakve ikone u meniu, kako da to otvorim= Citat =:
Izvorno postao Shamanix
trebaš imat tomtom navigator, program koji koristi tu kartu! i naravno gps adapter= Citat =:
Izvorno postao rage99
Pa nema da, to je samo mapa..
Treba ti TomTom 5.20 da bi mogao otvorit tu mapu, nadji taj program pa si instaliraj i imat ces ikone :thumbup:
Evo napokon radi instalirao tomtom i to je to tnx:thumbup:
TomTom Navigator v5.20 S60-S80-S90.SymbianOS.Cracked-PWNPDA
koliko sve to skupa zauzima?
Kewl..klikni na moju vagu ak hoces da mi poboljsas reputaciju :thumbup: hehe
Ak ti treba glasova sto ti pricaju gdje trebas skrenit i tak to javi pa cu uploadat, ima i hrvatski...
Sveukupno zauzima negdje 250 Mb..
Nažalost nemam još gps modul ali planiram kupit, znači kad kupim gps mogu radit sa tom mapom netreba mi ništa više= Citat =:
Izvorno postao Shamanix
Super šta ima i za italiju baš mi to treba :thumbup:
Možeš uplodat to za jezik ako ti se da:thumbup:
Thnx na reputaciji.. :kiss:
Uploadat cu glasove pa cu postat..
Malo ce duze trajat jel ih ima dosta a neznam koji je od njih hrvatski, pa cu sve uploadat :comp:
Evo uploadao sam glasove za TomTom..-> DOWNLOAD NOW <- :thumbup:
Ako ti nije kreirao voices direktoriji pri instalaciji, onda prebacis cijeli direktoriji u root na MMC i to je to..
Ma za te GPS karte najbolje je kupiti posebnu memo karticu, da se ne miješa sa ostalim programima, i da ti služi samo za te karte...
A negdje u Njemačkoj sam i vidio RS MMC DV kartice za mob sa tim kartama i programom TomTom
Da, kad kupis original program dobijes ih na posebnoj kartici u kutiji skupa sa bluetooth GPS reciverom, al mozes bez problema koristit na kartici od 512 MB ili 1 Gb sa ostalim programima i svime sto imas gore..
dajte mi recite, jel taj gps principa 'od vrata do vrata' , dakle, napisem mu adresu npr. ilica 333 i sad on mene prakticki iz dubrovnika odveze tamo, ili je to vise onako orjentacijski, dakle da vidim samo kartu i gdje se trenutno nalazim...
jer mi je potrebno, ajmo reci za auto, ali mi se ne kupuje gps modul za to, nego bi radje na mobitelu imao...
jeli bolje to na pocket pc-ima ili palmovima?
hvala!
ne, isto može rute izračunavati, znači navodi te iz dubrovnika u ilicu 333! na dlanoviku je bolje jer imaš puno bolji software za njega (detaljniji i sa više ulica i opcija, ali košta 1000 kn) i puno veči ekran
znaći, u osnovi je to isti gps vodic kao i oni u autu.. e to mi je trebalo :D
mozda rdje investiram u dlanovnik, samo sto neznam koji je tu najbolji, palm windows oanj ili nesto trece... nisam exper po tom pitanju :bunny:
tnx ;)
Pitaj na PDA podforumu, vjerujem da ima znalaca :)= Citat =:
Izvorno postao medvjed
Nego, Bug ovaj mjesec ima odlicnu temu sa GPS navigatorima, kako PDA tako i samostojecim, pa si pogledajte.
Imam pitanje što se tiče GPS receivera....
Bio sam malo proučavao jer si planiram kupit al nisam siguran koji. Vidio sam GPS od Nokie i izgleda ok, al sam isto tako vidio i od Garmina (BT10) i čini mi se tehnički dotjeraniji. Ima neku opciju WAAS ak sam dobro zapamtio koja povećava točnost receivera - čini mi se da je kod njega greška manja od 5m dok je kod Nokie bez te opcije kakvih 15m a razlika u cijeni je mala. Sad me zanima da li možda ko ima taj Garminov receiver da ga je uspio upariti s mobom ? Jer malo sam skeptičan da li će to raditi. Također bi volio neki komentar što se tiče preciznosti receivera koje koristite i da li možda koji posebno preporučate. I da li može GPS raditi recimo u šumi - često se vozim bikeom po šumama pa bi htio mapirati staze i tako....
Danke !
Ovo je zbilja dugački post :)
Ako nije velika razlika u cijeni onda je bolje da uzmeš original od nokie.
GPS signal imaš gdje got se nalaziš.(na otvorenom prostoru)
da ali raslinje i lišče može smetati prijemu GPS signala= Citat =:
Izvorno postao rage99
Gle sto se tice GPS modula dobro ce ti raditi i jedan i drugi.Oba uredjaja su kompatibilna s symbian mobacima.Cijena im i nije tako strasna tako da su po cijeni tu negdje.Pogledaj dobro karakterisitike pa sam procjeni:thumbup:
Ja koristim Altina GBT-708 i preciznost je odlicna, tocno gdje se nalazim on mi tako pokaze na karti, tak da odstupanje mozes mjerit u centrimetrima, mozda i manje lol..
Sto se tice shume, Nono1 je u pravu, reciveru smeta lishche i raslinje, ali neki GPS reciveri imaju mogucnost da pamte tvoju putanju, tako ako udjes u tunel on ti nastavlja putanju koju si imao iako je izgubio signal sa satelitima..
Ja sam sa svojim GPS reciverom super zadovoljan jel nisam imao uopce problema sto se tice preciznosti i spajanja sa satelitima kao i sa kompatibilnoshchu sa mobitelom.. :thumbup:
Što se tiče gps uređaja koji kako veliš pamte putanju i izračunavaju dalje - ako se ne varam to su uređaji koji su ugrađeni u aute a način preko kojeg izračunavaju di se nalaziš je taj što su povezani s brzinomjerom auta (i vjerojatno još nekim sustavima) pa onda prema tome računa. Znači da to za bike vjerojatno ne šljaka. :)
A kaj se tiče kompatibilnosti - čitao sam malo specifikacije i tu me nešt zasmetalo - evo konkretno:
ovo je za garmin: Protocol: NMEA 0183, sentences GGA/GSA/GSV/GLL/RMC/VTG
a za nokiu: Sučelje Bluetooth 1.1 specification, profil za serijski ulaz, NMEA 0183 v. 3.01 (s vlastitim kodovima proširenja)
E pa kaj je sad ovo s vlastitim kodovima proširenja - to je razlog zakaj sam ja malo skeptičan a na garminovim stranicama se njihov gps navodi da je za palm/pc a nigdje ni spomena smartphone-a.
Inače, ja bi radje garmina - nekak imam osjećaj da bi trebao biti kvalitetniji.
Ako ko zna odgonetnut ovo gore - unaprijed hvala !!! :thumbup:
da, varaš se! Svi GPS uređaju mogu mjerit brzinu kretnje, to izračunavaju brzinu promjene koordinata koje dobivaju putem satelita! jedan kolega u autu ima garmina, dok drugi yakumo GPS i oba su pda, vjeruj mi nisu na nikakvi brzinomjer spojeni a oba prikazuju brzinu kretnje i nastavljaju putanju ukoliko se izgubi signal..recimo u tunelu= Citat =:
Izvorno postao Den-77
Opet je Nono1 u pravu, svi GPS uredjaji mjere brzinu kojom ides putem koordinata, tak da to nema veze sa brzinomjerom auta..
sto onda, jel bolje garmina ili nokijin gps? kosta nokijin 850kn u mobisu....
hmmm