Slažem se s Rospayom...fakat nema smisla sve to trpati u isti koš :)
Slažem se s Rospayom...fakat nema smisla sve to trpati u isti koš :)
MDA je po meni prvenstveno rucno racunalo s funkcijom telefona, po tome bi spadao u rucna racunala. to je danas ta razlika dok se ti uredjaji ne ujedine da pogledas kao sto prvenstveno funkcionira. MDA prvenstveno funkcionira kao PDA s funkcijom telefona, dok N6630 je ipak prvo telefon s funkcijama digitalnog organizatora.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
a drugo - ne pada mi na pamet forum rucnih racunala nazvati po OS-u. to je vrlo ogranicavajuca ideja prema kojoj sam vrlo protiv, osim ako bi svaki OS dobio svoj forum, a za to tek nema smisla. tako da PDA ili rucna racunala ostaju sama bez smartphoneova, a smartphoneovi nek se odsele u mobilne telefone pa pripadni forum (proizvodjacki ili onaj za sve ostale proizvodjace ako nema vlastiti: N6630 u nokia pa podforum za smartphonee).
dakle, to je moje gledanje na ovaj prijedlog o win-os nazivu foruma. nemojmo u tom smjeru. ako ima jos neceg oko ovog, pisite, ako nema, uskoro cemo taj forum rijesiti da ostane bez smartova
Onda ostavite PDA i unutar njega napravite WM podforum.
Ti na MDA gledas kao PPC sa GSM mogucnostima, no po terminologiji je smartphone.
Terminologija je škakljiva stvar. Ja isto ne bih nazivao forume po OS-u. Koliko vidim do sada još nitko nije dao logičniji prijedlog od:
Ručna računala (PDA)
A ukoliko se pokaže potreba lagano napravimo hijerarhijo po OS-ovima, no "krovni" forum bi se trebao ovako zvati.
Najracionalnije! Potpisujem! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao gog
To sam upravo napisao :)= Citat =:
Izvorno postao gog
Dakle PDA i unutar njega WM (SP) i ostali OSevi jer je on zastupljen 95%, a ostalih 5% su oni koji pitaju koji PDA da kupe.
Dok bi smartphoneove trebalo staviti pod mobilne telefone i u njega S60 i WM SP...
Evo, rinejmao sam u Ručna računala # PDA podkategorije za sada ne bih kreirao, to moram prepustiti moderatorima jer treba i postove razvrstati.
Sada samo ostaje pitanje da li bi Symbian # OS & Software, trebao postati Smartphones # Symbian # OS & Software ili sam nešto krivo shvatio? :)
Prije bi trebao biti Smartphones # Symbian (HW i SW u jednom), kao i Smartphones # Windows Mobile Smartphone= Citat =:
Izvorno postao gog
hm,zašto opet to mjenjati?
ljudi koji dolaze sa novim pitanjima za svoj telefon automatski traže proizvođača,zatim stavljaju pitanje u njegov forum,kad vide da postoji podforum symbian onda ga stave tamo,a oni koji neznaju možda šta je symbian ostavljaju u nokiji pa ja selim u podforum,sad ako se Symbian # OS & Software forumu doda još i Smartphones onda to podrazumjeva da bi sva pitanja koja su dosada išla u podforum nokije symbian trebala iči tamo (hw i sw kako kaže rospaya,a to če ljude bunit još više i stavljat če opet pretežno u nokiju, mišljenja sam da ovo netreba dirat.
Ok ..............
U tom slucaju neka ostanu Symbian Nokia i Series 60, ali da linkaju na Smartphones # Symbian.= Citat =:
Izvorno postao sodom
mislim da sam ovo dovoljno puta objašanjavao - proizvođački symbian forumi za pitanja vezana uz konkretan model telefona. opći symbian forum za pitanja o OS-u samom, te softveru nevezanom uz model telefona.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
ne bih u to gurao hardver, neka ostane po proizvođačima. forum ostalo za one koji nemaju vlastiti. barem za sada nek ostane tako jer uglavnom svi smartphoneovi su od proizvođača koji proizvode telefone (osim možda MDA, koji ajde neki trpaju u smartphone a neki poput mene ga smatraju više ručnim računalom)
nek za sad ostane ovako...