Imam i ja jedno pitanje u vezi ventilatora, komp mi je još bučan, a napajanje sam promjenio.. Dosta je bučan vent na grafičkoj (64MB Hercules, 5 godina stara) i na procesoru (Celeron 2.0). Koja je preporuka?
Printable View
Imam i ja jedno pitanje u vezi ventilatora, komp mi je još bučan, a napajanje sam promjenio.. Dosta je bučan vent na grafičkoj (64MB Hercules, 5 godina stara) i na procesoru (Celeron 2.0). Koja je preporuka?
ja sam riješila svoj problem.... otvorila sam kutiju i sada je sve normalis. vent radi tiho, kao što je radio na početku kada sam kupila komp.. kako, zašto, jel to ok... nemam pojima??!! valjda mu je samo trebalo zraka :)
Kućište ti nije dobro ventilirano...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Vjerojatno je kućište lošije ili komponente nisu kak treba pričvršćene pa nešto vibrira ili cvrči...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
okej... koliko je prošlo blaženih dana u tišini... hmmm nekih 15?!? :o :rolleyes:
moj problem se vratio. vent OPET zvrči ko da da nije normalan, iako je kutija otvorena cijelo vrijeme. jutros, iživcirana roštavim zvukom, palo mi je ne pamet da uperim veliki sobni ventilator prema unutrašnjosti kompa i gle čuda... vent radi normalno, tiho.
dakle, šta da radim? da kupujem zelmana za 280kn i opet postoji mogućnost da će i novi zvrčati jer proc se očito pregrijava (imam 3.2)... ili da kupim dva mala venta po 50kn i instaliram ih dodatno u unutrašnjost kompa?!???
:rolleyes: :kitty:
Uzmi si Thermaltake Sonic Tower u linksu ga ima za 230kn....neces pozaliti meni je bez onog 120mm ventilatora temp pala 10 stupnjeva a to znaci da se pasivno hladi jos na njemu nisam stavija ventilator koliki treba doc na njega, tako da ti je to moja preporuka:closed:
Mislim da ti treba novo kućište...
kakvo sad crno kućište?!? :-/
Pa napisao sam ti već gore, kućište ti nije dobro ventilirano. Ukoliko imaš predviđeno mjesto za staviti jedan ventilator (obično 8cm) s prednje strane da upuhuje zrake i jedan iza (8 ili 12 cm) da ga ispuhuje to će ti pomoći ohladiti komponente jer će zrak moći cirkulirati.
Razlog zašto ti se to opet dogodilo je zato što su temperature narasle...
točno to. i ja sam imao takvih problema kao što gog kaže i riješio sam ih na taj način. cirkulacije nije bilo i proc se pregrijavao pa mi mi se smrzavalo računalo.= Citat =:
Izvorno postao gog
Probaj i čim više skupiti kablove u kučištu da omogućiš bolji protok zraka kroz njega!!!!!!!!!
I ja sam imao problema sa pregrijavanjem kompa. Svako ljeto kad bi temperature bile više i kad bih pokrenuo neku zahtjevniju grafiku, u roku od 2 min bi mi se ugasio:envy: .
Sada sam u njega ugradio novi ventilator za procesor, i još 3 za upuhavanje i ispuhavanja zraka iz kučišta i sad radi ko beba (samo što me strah da ne odleti ko helikopter):thumbup: