ja sam imao mob u 3 razredu kad ga nitko nije imao u razredu
a imao sam ga iz čistog razloga jer mi sestra nije tila mob pa sam ga ja dobio
bio je to ericssson A1018s
Printable View
ja sam imao mob u 3 razredu kad ga nitko nije imao u razredu
a imao sam ga iz čistog razloga jer mi sestra nije tila mob pa sam ga ja dobio
bio je to ericssson A1018s
Ljudi ja sam vam bio extra lud za mobitelima... od svojih prvih... uvijek sam ono htio nesta bolje, mocnije...
nabavio si i rijetke modele, no da me vidite sad...
Sve bih dao da sam sve one novce stavio sa strane...
najbolje je imati nesta extra maleno, crno bijelo, i da služi onoj svrsi za čega je mobitel namjenjen:
pozivi i poruke...
ajde mi molim vas recite, kad ste imali stari mobitel, kad ste ga dobili, bili ste presretni... kasnije vam postane dosadan, pa kad kupite novi, opet ste presretni, no i taj postane dosadan...
jednostavno se netreba zamarati mobitelima, uzeti si nešta tipa SL45 i boli vas jaje... on će ono osnovno uvijek imati, ono što ima svaki drugi mobitel...
tak da ako je meni dovoljan običan mobitel, dovoljno je i tim balavicama i balavcima...
ja nisam bio lud za mobitelima sad sam :) uglavnom moj prvi mob je bio c25 s tim da sam ga dobio od bratića (8 razred)... drugi dobijem od brata c35i (čak "i" pazite to ;D) onda si sam kupim cv65 kao i trenutni z520i
Ovdje se ne popuje o vrsti mobitela kakav su kupili klinki i za kolko para, well ne direktno, nego o stanju u drustvu i opcenito nekakvim ljudski vrijednostima te ajmo to nazvat moralom (ne mjesat s golotinjom i inim stvarima).= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Dakle ajmo redom;
1. kupit djetetu mob od 4k kn je isto ko da si mu dao da se igra s pistoljem (drasticna usporedba), zasto? pa ta zato jer ce netko vidjet da klinka nosi mob od 4k kn i kaj je problem ukrast klinki mob, a kad netko krade onda ga ne zanima sto ce se desit s klinkom; udari je u glavu, baci u jarak, ubije (mozda i siluje, ak mu se digne).
2. klinka ce mob ili izgubit il ce ga potrgat, dakle bezveze utroseno 4k kn
3. nece imat osjecaj za vrijednost, znat ce da ce joj starci uvijek kupit najskuplju robu, a ona sama nikad nece za svoje potrebe zaradjivat, iliti drugim rijecima naviknut ce se da joj stalno netko kupuje vrlo skupu robu, te samim time postat sponzorusa
4. istim time takve stvari prenosit ce na svoju djecu
Mislim, ja osobno nisam protiv toga da klinci imaju mobitele, dapace pozeljno je , ono mos nazvat klincca, on tebe dodje po njega itd, al nikako mob ne skuplji od 1k kn (max).
Svi drugi imaju, pa moram i ja je idiotizam, mada je to upravo stanje u nasoj ljepoj, neki ljudi ce se zaduzit, nece jest, bit ce gladni zedni, al jebga imaju mob od 6k kn, il takve tome slicne stvari, pa mislim imaju li takvi ljudi pameti? (njihovi postuci dokazuju da ne!).
Danasnje doba, ima puno stvari koje su potreba, ima nekih stvari koje su kupis iz gusta, al pobogu nebus si kupio F-14 jerbo si upravo gledo top gun i nabrijan si da bi ti vozio doticnu mashinu, vec si kupis nesto tj ono sto mozes, prema svojim potrebama.
Danasnje drustvo u pravilu nije skoro uopce drugcije od drustva u doba rimljana, il srednjeg vijeka, il renesanse il bilo kojeg doba u ljudskoj povijesti, ljudi se uvijek zele dokazivat, sepurit, isticat svoje vrijednosti, poanta danasnjeg doba je sto je to u mnogo lakse nego u srednjem vijeku, danas prosjecan covjek, moze od sebe napravit vrlo istaknutu osobu (kupi dobar mob, kupi dobro odjelo, itd), al zato zivi u shupi, ne jede danima itd, a nitko iz drugog staleza mu to nece zabranit da nosi (ko sto u srednjem vijeku seljak nie mogo imat konja, jer i ako bi ga imao plemich bi mu ga oduzeo).
Dakle danas kad izadjes van, bilo na cugu, bilo u grad, il bilo gdje, gleda se:
Sto nosis - odjeca, obuca
Ten - ako imas preplanuli ten, znaci ides na more, il ides na kvarcanje (kremiranje) > imas para
Tetovaze - cim veca tim bolja, jos ak je u boji > opet imas para
Nakit - cim sjajniji tim bolji > opet imas para
Mobitel - cim skupji tim bolji > opet imas para
Kljucevi od auta - opet ista stvar
Rezime: uspjesan covjek, ima para ima sve > pozeljan za produzetak vrste (u materijalnom smislu; text u zagradi rijetko ko cita)
U pravilu je za takve stvari kriv Darwin
Uh al sam napisal litanija ;)
maola gaj e vjerojtno izabrala zato sto mu je maska bila pink= Citat =:
Izvorno postao SEGA
...meni su moji kupili samo 2 moba - i to N3310 te kasnije Siemens M55... sve ostale kupio sam svojim novcima...
Vidim nikom ovdje nije palo na pamet koliko je uopće zdravo da klinci (mladi mozak u razvoju, bubrezi, gamete...) imaju mobitele...
Ja da imam dijete, kupio bih mu/joj mobitel čisto iz razloga u slučaju da se nešto dogodi, da se može javiti, ili pak da ga/ju mogu ja bilo kada nazvati... Čisto da budem miran... Ali, sigurno ne bih kupio mrcinu od nekoliko somova kuna, već neki najosnovniji, čisto toliko da služi svojoj svrsi... Uz obveznu lekciju, da ga ne pokazuje u javnosti...
Imam baš 2 klinca tih godina i ja sam osobno veliki zaljubljenik u mobitele ali takvo što da dam klincu mob od 4000 kn. ne pada mi napamet.
Stariji sin koji ima 10 godina dobio je moj stari SE t610 i Tele2 blabla i po meni je to dovoljno za klince tih godina da nemogu nabijat prevelike troškove (za klince je dovoljno da mogu telefonirat poslat SMS i MMS i obavezan pre-peid).
Mislim da klinci tih godina nebi trebali imat mobove skuplje od 1000 kn. ali mi smo balkanci pa je kod nas sve moguće, da klinci nose mob od 4000kn, tenisice od 1000kn i sl a roditelji dižu kredite čak i one lihvarske da bi im to sve uredno priuštili.
Iskreno govoreći ako je suditi po onoj narodnoj "djeca su ogledalo roditelja" onda bi se za sve ove stvari o kojima se ovdje govorimo moglo reći da su liječenje kompleksa roditelja. Slažem se i sa time da roditelji kupovinom ovako skupocjenih darova kupuju dječju ljubav ali i opravdanje za svoju nebrigu. Nekim je roditeljima ipak lakše kupit skupi mobitel djetetu nego to isto djete povesti u popodnevnu nedjeljnu šetnju ili provesti sat vremena provjeravajući domaću zadaću.
Eto ista situacija i kod mene. Je da je u ono vrijeme kad sam dobio 3310 bio ubermobitel i koštao oko 1k kn ali što ćeš...= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Pa to onda možeš reći i za monitore, televiziju, mikrovalnu. Sve to zrači, također možeš i u to stavit pasivno pušenje a cigaretnog dima hvala bogu imaš svugdje čak i u vastitom domu. Mene bi to više zabrinjavalo= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Normalno da to možeš reći i za to što si nabrojio, no ovdje ne raspravljamo o tome, zar ne? Raspravljamo o mobovima kod klinaca.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Prvi mobitel dobio sam za 18-ti rođendan i to od razreda iz srednje...prije toga mi nije bio niti potreban...
luk at dis :D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
= Citat =:
Izvorno postao ja
...podsjećaš me na jednog frenda - on i dan-danas nema moba :) ...i bome si imao dobar razred ;) ...= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Moj prvi mob je bio 2 godine stara N3210, a C60 i N6680 sam kupio za svoj novac (i većinu bonova sam kupim).
lol, moj prvi mob je bio 3310 sklepan od 5-6 razbijenih 3310-ki. i to neposredno prije vojske, čisto iz potrebe. ;D
sviram,u koje bi ja vrijeme bio in? ;D= Citat =:
Izvorno postao gog