Iste ko u PC-u, grafička, procesor, matična....= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Printable View
Iste ko u PC-u, grafička, procesor, matična....= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Pa zapravo sve je isto, ali matična je posebna i nju proizvodi MAC...
te stavlja dodatni chip na nju...
Često možete naći MAC računala koja su namjenjena kao SUPER računala. te omogučuju preko 10 GB rama itd iako si kontam da su ti rami samo ECC i da mogu koštati mnogo novaca...
A mislim dobri su MAC-ovi samo kaj NEMAJU puno programa i igrica al ako instaliraš windowse inda je SUPER.
OT:Ja ne jer su Mac notebookovi smeće kakvog nema a i ovo to dokazuje http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2112= Citat =:
Izvorno postao gog
@velja Stoga radije si uzmi neki PC veća je podrška za njega, profesionalna i svaka druga, ako ti je do mac-like sučelja ili načina rada instaliraj si neku distribuciju linuxa(za početak ti je knoppix dobar a kasnije možeš nabacit suse distribuciju)
MAC se kupuje ako ne želiš igrati igre i bitan ti je ajde dizajn i ime mac i da si poseban, da se drugi dive... više za šminku...
hehe... jer ga profesionalno nikad nečeš iskoristiti...
Dobar je mac, ali je dobar PC...
ko je reko da mac nema problema taj mulja... mac se mnooogo manje kvari jer ga koristi mnoooogo manje ljudi...
Svi znamo da se od nedavno može uz pomoć dodatnog software-a i drivera koje je MAC izbacio na tržište instalirati win xp na MAC-a koji je utemeljen na intelovoj infrastrukturi.
A mene zanima je li netko od vas uspio instalirati njihov OS X za x86 platformu na svoj PC i kako (preporučljivi su i linkovi).
Na webu je mnoštvo stranica o tome ali većina završava s "dead" linkovima ili ljudi jednostavno pišu gluposti (lažu) o načinu na koji su to uspjeli.
Znam i da su mnogi uspjeli pa me zanima je li tko zna iz prve ruke.
Rekla-kazala (ili čuo sam od toga i toga) se ne računa, pa takve odgovore niti ne postajte.
Ja sam na od 5 računala, MAC instalirao na 4 komada...
evo napravit ću i tutorial...
ali vjeruj mi, instaliranje Windowsa na MAC je isto kao i instaliranje OSXa na PC
@Krompirko
Hvala kolega na pomoći, javit ću se čim uspijem nabaviti DVD sa OS X-om.
Mislim da bi ovaj poduhvat mogao bolje predočiti ljudima razliku između tog OS-a i Windowsa, što će im pomoći da bolje shvate koji bi bolje odgovarao njihovima potrebama, jer se razlika u biti i svodi samo na to.
Hardware im postaje sve sličniji (s tim da PC zasad predvodi), razlika je u radu OS-a s tim hardware-om (tu pak predvodi OS X).
No sve su to nijanse, a konačni odabir je na samim korisnicima.
Još jednom hvala.
evo nasao sam ovu staru temu
sta sada mislite, svi macovi su na intelu, uglavom core 2 duo
dobivamo mac book laptop 13.3'', 1gb rama, 2.0ghz,80gb za 1300$
ni cijene nisu vise visoke
http://www.apple.com/macbook/specs.html
http://images.apple.com/macbook/imag...op20061108.jpg
lijepo lijepo...
Na intelu su već preko pola godine.
Zanimljive su dual core konfiguracije.
Sustav je ono što mene zanima ali na žalost postoji ona bitna razlika na matičnoj (bios).
Tako da je još uvijek gadno instalirati OS X na pc-u a da ti je potpuno funkcionalan.
i super mi je sto preko boot campa mozes imati i windowse u os x u isto vrijeme, znaci bez resetiranja...win aplikacija i os x aplikacija mogu raditi u isto vrijeme