-
@pocitos
Vario moze biti jedan od najboljih PDA ove godine sa odlicnom sinergijom mobilnih tehnologija u kompaktnom kucistu, no sto ce ti to kada imas slab procesor? OMAP procesori su drukciji od Xscale / StrongARM procesora, makar koriste istu arhitekturu. Dakle: TI OMAP 850 procesor koji se koristi u Variu je primarno napravljen za povezivost i manje koristenje energije od Xscale procesora, baziran je na ARM9 arhitekturi i ima integriran EDGE. Ocito je zasto je bio on koristen umjesto nekog Xscale PXA26x koji guta previse energije i ima premalo onboard dodataka.
Drzite fige da ce ugraditi PXA27x (Bulverde) koji ide od 312 do 624 MHz (HTC Universal) koji ipak ima MMX Wireless i USB host funkciju :thumbup:
Uglavnom, kada su potrebni sirovi megaherci, OMAP procesori su preslabi i nemaju dovoljno snage nositi se sa Xscale procesorima, koji uglavnom imaju video dekodere, no Intel i dalje preporuca nVidijine graficke setove za ugradnju sa Xscaleom.
No Texas Instuments ima i neke zanimljive procesore, recimo OMAP 5912 (ARM9 arhitektura) sa C55x DSPom (TMS320) koji se koristi u iPodu i jos nekim mp3 playerima, al' jos zanimljiviji je DM6446 (ARM9) koji ima TMS320C64xx DSP (300 do 1000 MHz) i DaVinci video enkoder / dekoder uz podrsku za networking. Ali cisto sumnjam da ce se ugradivati u PDA i slicne gadgete.
Pardon na digresiji :comp:
-
Nije u redu da se o uređajima forumaša govori ružno pogrdnim imenima. Držim da smo svi sretni kad si nađemo uređaj koji nam odgovara. A trebali bi se i kao zajednica veseliti kad si netko nađe uređaj koji mu odgovara.
Kao što sam rezonirao u temi o usporedbi Windows/Symbian OSeva, tako kažem i ovdje: svatko bira uređaj prema svojim preferencijama. To mogu biti veličina, masa, OS, stabilnost OSa, mogućnosti OSa, tipkovnica, ugređen GPS/FM/TV/EDGE/WiFi..., cijena, raspoloživost programa i ostali kriteriji. Nemamo svi jednake zahtjeve - tako će neki od ovih kriterija nekom korisniku biti potpuno nebitni, a nekome strašno bitni.
Volio bih da ovaj forum postane/ostane zajednica korisnika koji će si međusobno pomagati i davati podršku.
A u ovoj temi davanjem konstruktivnih prijedloga za PDA...
Lijep pozdrav svima
-
Slažem se s tobom. Iako koristim palm, slažem se da PPC ima neke strane koje su bolje i nikada nisam pljuvao po PPS-u ili Symbianu UIQ koje sam isto koristio.
Stoga sam i ja za to da se barata činjenicama i iskustvom prije svega....