Poštovanje ttperic-u. Pratim tvoje tekstove već duži niz mjeseci i znam tvoj potencijal. Dobro si informiran i tehnički potkovan. No bez obzira na to moraš priznati da situacija sa smartphone uređajima nije još uvijek najsretnije rješena. Koliko god je MPx220 dobra, toliko joj još treba dok odraste. MPx220 za razliku od MPx200 posjeduje EDGE modem. Ja sam svoju uzeo prije nekih 8-9 mjeseci i nije da sam potpuno nezadovoljan, ali postoji mnoštvo stvari koje bi mogle biti sretnije rješene u samom sustavu. To je jedan od razloga zašto sam naručio iPAQ 4700. Motorola posjeduje dosta mogućnosti, bilo što se tiče uredskih aplikacija ili pristupa internetu. No ne zavaravajmo se, to je samo nužno zlo. Kako sam malo zahtjevniji korisnik i shvaćam da nije isto uspoređivati smartphone i PPC, ali promotrimo malo situaciju. Koliko korisnika ima potrebu za mobilnim uređajima koji će im služiti kao mobilni ured. E sad, koliko bi njih izabralo smartphone a koliko PPC. Mislim da mogućnosti smartphone-a služe više za mamljenje korisnika nego li što služe da ih se zapravo koristi. Evo, da priupitam korisnike smartphone-a: koliko vas koristi office aplikacije, multimediju, ili za mrežno spajanje? Moja pretpostavka je da ih koriste većinom za slušanje glazbe i puštanje video klipića, a gotovo zanemarivo u ostale svrhe. ČAST IZUZETCIMA, ali oni su u manjini.
Još jednom poštovanje, nisam pesimist, i sam uživam u mnogim prednostima MPx-ice, ali ona ne ispunjava moja očekivanja.