Ka kve ti imaš veze kod operatera da ti na ispisu stoje i dolazni pozivi, jer poziv je mogao biti i dolazni rekli bi na policiji.= Citat =:
Izvorno postao damgol
Printable View
Ka kve ti imaš veze kod operatera da ti na ispisu stoje i dolazni pozivi, jer poziv je mogao biti i dolazni rekli bi na policiji.= Citat =:
Izvorno postao damgol
Neka drot napiše prijavu sudu za prekršaje, ili se sam žaiš istom sudu ukoliko dođe rješenje. Ti na sudu zaniječeš da si koristio mobitel, a sudac će na slijedeći raspravu pozvati policajca da svjedoči, mada je malo vjetovatno da će se ovaj pojaviti. Ako se pojavi, mora DOKAZATI da si koristio mobitel. Pošto dokaza nema, nije te slikao, uvijek se možeš pozvati nma njegovu subjektivnost, sucu ostaje jedino da te oslobodi. Ako ti ipak opali kaznu, onda se žališ Visokom prekršajnom sudu i 90% je vjerovatnost da će tamo optužba pasti. Ako oupće dođe do VPS, jer ovakve banalnosti u pravilu padaju u zastaru.
EDIT:
NeReD, ako budeš imao bilo kakvih problema glede, u svezi i unatoč pizdarija s prometnim prekršajima, javi se majstoru za žalbe tj. meni. ;D
Pisanje žalbi prekršajnom sudu mi je u neku ruku hobi.
Da tako sam si nekako i razmišljao. Glavno je pitanje tko treba podastrijeti dokaze. Stoji da na sudu ide rijec protiv rijeci sl. osobe. Ja osobno znam kako bi se snasao.
Slijedi i jos pitanje tko ce na kraju nadoknaditi trosak prigovora odnosno zalbe jer se ona treba platiti.
Ne plaća se pristojba na žalbu. To inače pišeu riješenju pod uputom o pravnom lijeku.
Zakon je tu jasan, onaj tko tuži (policija) treba prkršaj i dokazati. Međutim postoji stavka "Neposredno zapažanje ovlaštene osobe" i može se protumačiti na više načina. Policija ovo u pravilu tumači ja je zapažanje dovoljan dokaz i to svaki put navede u rješenju, sudska praksa je malo drugačija, i sve ovisi od slučaja do slučaja. Odnodno, ovisi o tome koliko dobro napišpeš žalbu i kako nastupiš na sudu. Isto tako jako puno pomaže ako usput prigovoriš na neprofesionalnost službene osobe,
e to te ja pitam.Meni je nekako logično da policija mora dokazat prekršaj ako ja tvrdim suprotno. Nekako sam bio uvjeren da se na svaku pizdariju koju se žališ trebaš platiti nekih 50-60 kuna ili sl.
Isto tako ja bi im nabio troškove taksija prilikom dolaska na sud i naknadu za izgubljeno vrijeme.
Zaboravio si duševne boli ;D
da, to u ovom slučaju i sličnim, ne može proći.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
procjena i zapažanje ovlaštene osobe, odnosno policajca je superiorno nad tvojom rječju, mada u 90% slučajeva sud presuđuje u korist tuženog.
ma netrebam vezu iako ih imam koliko hoćeš;)= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
ali brate jest da nisam nikad pitao a oni sigurno imaju i dolazne pozive ako imaju i odlazne:rolleyes:
Uh kako je to komplicirano,ja nikad ne telefoniram kada vozim cak se ne ceskam ni se necu ceskati oko glave :D
Jednom me je frendica zvala dok sam vozila,pustila sam da zvoni,i prestalo je pa sam se joj javila sms-om da vozim i da cu se joj javiti
Prvo treba razjasniti neke stvari.Policija nija ta koja ce odlucivati da li si kriv ili nisi.Policiji sacini zaspisnik i utvrdi cinjenicno stanje, a sud je taj koji te moze proglasiti krvim ili nevinim.Nadalje znaci da ako dobijes bilo koju kaznu od PU/PP na istu imas pravo zalbe u roku od 8 dana i to kod suca za prekrsaje u tvojem mjestu boravka.Napises zalbu i stvar je na sucu da donese zakljucak.Inace u Policiji postoji neki kodeks ponasanja kojeg bi se trebali policajci drzati.Ne vjerujem da bi te kaznio samo zato jer si se ceskao po uhu ili on nije bio siguran da si pricao na mobilini telefon.Ipak i on nekome odgovara ( nacelniku prometne policiji ).Uz sve to ako mislis da se policajac prema tebi nije odnosio kako bi trebao, mozes se najvati kod njegovog zapovjednika i ispricati mu tvoju verziju dogadjaja.Negov nadredjeni ( ili netko drugi iznad njega u sustavu zapovjedanja ) duzan te je primiti i o tome sastaviti sluzbenu zabiljesku.Sto se tici ispisa racuna, ako to zatrazi sud sluzbenim dopisom on ce ga i dobiti ( bilo da se radi o pretplati ili prepejd ).U cijeloj prici nije bitan broj telefona vec njegov ID, tj.IMEI broj i mjesto gdje te je zaustavio ( radi bazne stanice ).Ovo zadnje necu detaljnije pojasnjavati jer bi bilo off topic;D;D;D
Ajd probaj zatraziti pa mi jedan dan plati pivu i pritom pokazi dolazne pozive :)= Citat =:
Izvorno postao damgol
hehehee....ovo je dobra nagrada za dobru uslugu ZUJAAAAA je ZAKOOON ! ! !
Ajde ljudi NeReD nudi pivu :D isplati se....
Nemojte se potući oko dolaznih i odlaznih poziva. Ti kao korisnik ne možeš dobiti ispis, ali policija u svakom trenutku može od operatera zatražiti ispis kako jednih tako i drugih poziva, međutim malo je vjerojatno da će to tražiti zbog prekršajnog postupka.
Policija da, ali samo uz nalog istraznog suca.Sluzbeni dopis policije operatera ne obavezuje dati podatke= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ok, to sam mislio. Ne može policajac ni u prtljažnik pogledat bez naloga suca
malo off-a moze ako je inteligentan;D;D;D;Sjeti se samo koliko te pitao pitao da mu pokazes opremu;D;D;D;D= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ja mu odma kažem da nemam opremu :notooth: on napiše kaznu, a ja se žalim, kao na početku priče ;D= Citat =:
Izvorno postao RAUL
BTW, ne bi bilo loše imat ovakvu temu u cafe-u, da je možemo rašititi....
ma ne radi se o okladi nego Damgol meni po defoultu plati pivu a ja ju popijem a on onda meni pokaze to sto je dobio i opet pozove jos par piva. Bit posta je da cemo se nac na pivi.= Citat =:
Izvorno postao exotica
u pravilu može pogledati ali im nisi dužan pokazivati pojedinačno sadržaj istog. Recimo ako je unutra kofer i on te zamoli da mu ga otvoriš to možeš uredno odbiti. Važno je da ne može prčkat po stvarima niti si im dužan ih pokazati. Ako pruži ruku u prtljažnik ili kroz vrata ja bi ih zalupio svom snagom.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ali necemo van teme.
= Citat =:
žao mi je ali ja to mogu pokazati ako mi zatreba:p
a plati ti meni dvije pive pa ću i tebi pokazati;)
Mr. Super Moderator= Citat =:
Da razjasnimo neke stvari oko vašeg komentara na moj post!
1. Simpa korisnik može dobit ispis poziva
2. Kako?
>>vrlo jednostavno i lako>> Na dolje navedenu adresu pošaljete zahtjev za ispisom poziva za datum koji vas zanima, te u zahtjevu napišete razlog, što je u ovom slučaju dokaz pogreške službenika policije u pisanju prometnog prekršaja razgovora mobilnim aparatom u trentku upravljanja motornim vozilom.
Zahtjevu je poželjno priložiti kopiju osobne iskaznice, podatke o broju i vlasniku broja za koji se traži ispis.
adresa:
T-mobile Hrvatska d.o.o.
pp 530
10002 Zagreb
3. Slijedeći put prije nego potegnete za negativnom reputacijom i odgovorima poput ovog gore pokušajte nazvati službu za korisnike!
Ne želim zaradit ban a ni još negativne reputacije, ali ako je to cijena istjerivanja pravde :ban:
da ali sljedeci puta kada ih zoves zbog toga sto te muci ono sto te muci im striktno napomeni da ti zelis da tu budu i DOLAZNI pozivi na tome ispisu pa onda postaj:) .
Ma nismo mi do tad raspravljali o tome, bila je stvar ispisa poziva, a mislim da bi dobio i popis dolaznih kad bi to naveo, jer ako imaju odlazne moraju imat i dolazne, samo to u zahtjevu treba navesti, a kako bi onda otkrio ako te netko konstantno gnjavi sa prikrivenog broja!
ti nikako ne saznaješ tko te gnjavi nego policija i državno odvjetništvo. A što se ispisa tiće on možda postoji ali sa odlaznim pozivima jer se koristi kao uvid u naplatu a dolaznih poziva nijente :). Raspitaj se.
Moze.I te kako moze pogledati i bez naloga...samo ako ima osnovane sumnje da ce u vozilu naci predmet sa kojim je izvrseno KZ za koje je odredjena kazna od XY godina ili ako mu vlasnik stana ili vozila to dopusti.Nadalje moze i bez bilo cega u krugu carinskog prijelaza uz suradnju sa carnikom.= Citat =: