Ali zar nije ovdje rasprava o WiMax-u, a H1 nudi triple dsl?!?
Printable View
Ali zar nije ovdje rasprava o WiMax-u, a H1 nudi triple dsl?!?
previse novosti za sve nas, pa nije ni cudo sto smo pomijesali, kada jedva cekamo da nesto dobro dode na trziste.
Wimax ce samo podici brzine i pakete ili uvesti flat za nize cijene, dok ce h1 stvarno nesto promijeniti...
nuditi će i jedno i drugo= Citat =:
Izvorno postao kresoml
pa neznam bash. gdje ce to nuditi ?
neznam, ali tako najaviše= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Koliko sam ja skužio, H1 će nuditi triple play preko fiksne mreže, a to baš i nema neke direktne veze s WiMax-om???
i ja sam tako shvatio. Nisam naime nigdje vidio da je H1 dobio koncesiju za Wimax
Mislim da je ovo odgovor:
Edit: Portus je dobio koncesiju za WiMax za Splitsko-dalmatinsku županiju= Citat =:
Izvorno postao http://www.h-1.hr/index.php?navigacija=7&main=703#v19
:rolleyes: što je lijepo živjeti u Splitu ;D= Citat =:
Izvorno postao Dark
Nema samo splitsklo-dalmatinska županija WiMax ;D= Citat =:
Izvorno postao jay
ma znam, ali svejedno :spin:= Citat =:
Izvorno postao Dark
Jeli zna tko hoće li WiMaxa biti i u Rijeci, ako da kada?
U Primorsko-goranskoj županiji postoje 4 koncesionara: Odašiljači i veze, WiMax Telekom, Optima Telekom i Portus pa će valjda uskoro i početi raditi
U Spliu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu postoji po nekoliko koncesionara, jedino ostaje individualno pitanje početka rada.
jel ima netko podatak kada bi ta usluga mogla proraditi? jel to znaci da cu npr. sa laptopom moci avuda po gradu surfati preko mog racuna na tom operateru?
Tamo na jesen, najvjerojatnije......
Početkom ovog tjedna spojeni su prvi privatni korisnici Wimaxa u Hrvatskoj. Telekom Novi-net na svoju je TK mrežu prikopčao 30 kućanstava koja su dobila Wimax DSL priključke. Novi-net je kućanstvima ponudio dva WDSL paketa, od 1Mbps i 2Mbps, s neograničenim prometom po cijenama koje su 30 do 50 % niže od MAXadsla. Telekom Novi-net je jedina tvrtka koja svoje usluge krajnjim korisnicima nudi preko vlastite fiksne bežične mreže. Kad su prije mjesec i pol dana počeli s radom ukopčali su četiri poslovna korisnika, a danas ih imaju 60.
www.poslovni.hr
Nasao sam na ovom linku u Vjesniku:
http://www.vjesnik.hr/html/2006/05/2....asp?r=gos&c=3
ovu izjavu:
"Naime, u svijetu danas ima oko 100 probnih instalacija WiMAXA. U Hrvatskoj
su prve probne mreze instalirane u Cakovcu i Osijeku, a dodijeljene su
koncesije za operatere u sest zupanija. "
Znam za Wimax u Cakovcu ali za Osijek nisam znao?!?Ima li tko kakvih
vijesti o tome ili je to opet pisao novinar bez provjere cinjenica :-)
Vidim da je T-zombix objavio te podatke!= Citat =:
Izvorno postao jay
Divan cijenik, ista pretplata i cijene impulsa kao i kod fiksnog prikljucka, a internet se i ne spominje! :-)
Eto makar ce potpis na 2 god. biti 1kn za prikljucni uredaj (SU-O) pa niti Optima nece traziti vise u Os :-)
koliko nesluzbeno znam,wimax je proradio u Osijeku...
prije same instalacije,decki ti dodju provjeriti dali uopce hvatas signal...
domet od 50km koliki bi trebao biti,obuhvaca Osijek i dobar dio okolnih naselja :klap:
ima dosta price po forumima o wimaxu u OS.
samo sto Optima sa tom uslugom ne nudi bas nista novo...niti cijene niti brzine. jedino sto je dobro u tome je dostupnost,tj sad ce i u nekim selima u koje "nije isplativo" uvoditi adsl,korisnici moci dobiti vec brzine.
a da ce sam grad osijek(tj korisnici u njemu) nesto s tim dobiti,pa i ne bas... i onako je svuda dostupan adsl
(t-comov,optimini je dostupan tek u nekim djelicima grada)
naravno najveci nedostatak je startna cijena uvodjena,cijena opreme.... o tome sve pise na optima.hr
meni osobno bi bilo puno draze da je ovdije dosao H!,cine mi se puno ozbiljniji i izgleda da imaju vise ideja...
ovaj triple play ce biti pravi boom u splitu.
osijek tako nesto nece dobiti NIKADA
(ali zato ce mo u jos po kojem parku,po kojima je osijek bio poznat,izvaditi koje drvo...i onako ih ima viska i napraviti fontanu i spomenik ;))
Zna li netko ima li Wimax-a igdje osim u novinet u Međimurju do sada?
Vidim da je ova rasprava stara skoro dvije godine.
Da li je itko u međuvremenu igdje probao Wimax?
Koncesije su podijeljene, neke već i oduzete (H1), a uslugu ne pruža nitko.
Zna li tko što se događa u tom Wimax svijetu.
U Irskoj je navodno wimax imao veliku ulogu u razbijanju monopola u broadbandu.
Traže se wimax svjedočanstva... bilo kakva :hrv:
Evo našao sam da je i Wimax telecom počeo pružati komercijalne usluge:
http://www.wimaxtelecom.hr/hr/index.php?id=87