daj mi recite koje su sve mogucnosti sa otvaranjem mobile carneta. dali j mogu imati prepaid i na istoj kartici recimo broadband 128? mogu li imati pretplatu i na toj kartici neki mobile broadband..
Printable View
daj mi recite koje su sve mogucnosti sa otvaranjem mobile carneta. dali j mogu imati prepaid i na istoj kartici recimo broadband 128? mogu li imati pretplatu i na toj kartici neki mobile broadband..
ne možeš. imaš posebnu karticu koju dobiješ i služi samo za prijenos podataka, počinje sa brojem 8, i nema izlaznih poziva. neovisna je o mobitelu. ide samo u modem. mogu ti reći, odlična stvar, za 10 min imaš paket, nema 3 mjeseca čekanja od potpisivanja ugovora i te šeme... sve ultra brzo... i jako jednostavno.
pa ja i hoću ured u malom, ovaj mi je preveliki. :)= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
...kak da uključim full pretplatu, mjenjam ugovor?
[quote=zerobravo]e ovak, nisu se adrese potukle, nego sam došao do zaključka da se potukli portovi od SE SyncStation, on je preuzeo većinu portova i nije dao izlaz. sad kad sam ga deinstalirao, više nema tog errora, već neki drugi, 734, kaže tip u Vipovoj SZK da je to do autorizacije Carneta, da je sad sa instalacijom i driverima sve ok, dda probam malo kasnije, no sa običnim dial upom na carnet se spajam bez problema.
proradilo
ako netko bude imao sličnih problema, glavni problem je što se kolje driver (COM port) sa ostalim PC Suite programima (Nokia, SE, Motorola)....quote]
pa ja sam ti napisao sljedeće
Inaće greška 734 se odnosi isključivo na APN. Ako imaš koju Vipme karticu probaj s njom uspostavit vezu s time da u initstringu promjeniš APN u gprs0.vinet.hr. Ako tako radi onda a za Carnet ti spajanje ne radi onda je moguće da je poteskoca od strane Carneta, ali provjeri još jednom koji APN ti koristis a koji ti je u initstringu.= Citat =:
i provjeri da ti se portovi odnosno adrese nisu potukle.
radi mi sad sve, problem je bio sa miješanjem portova, SE software je sve pokupio. sad radi sve kako treba. brzina 230 kbps.:thumbup:
to ti mislis da ti je brzina 230 kbps. probaj mjeriti s DU meterom. ta brzina od 230 kbps ti se prikaze kada se povezujes da si se s tom brzinom povezao ali to je prikaz brzine porta koju si definirao u postavkama. Meni se recimo prikazuje brzina 921,6 kbps a znamo da je to nemoguce
da, znam i ja da to nije realna (ni približno možda) brzina. no eto, početnik sam u ovim max paketima interneta, do sada sam expertirao carnet dial up, pa osim 33,6, kad se spojio na 41,0, nitko sretniji od mene. nego taj DU metar, može neki link. i možda neki program za kontrolu prometa, da znam koliko trošim mb? tipa kao online brojač koji mjeri vrijeme na netu, meni bi trebao takav brojač al za potrošene mb naravno. pa ak znaš da mi malo objasniš.
za pocetak www.dumeter.com s njim mozes mjeriti trenutnu brzinu DLa i ULa a bilježi ti se i ukupan promet
imaš i na http://bwm.carnet.hr/ broadband metar
http://mobile.carnet.hr/mobile.php
BTW. poiskljucuj su sve automatske update da ti ne pozderu promet bez tvog znanja.
jel ima onda kakva mogucnost na isti sim na kojem mi je prepaid imati carnet broadband?
pogledaj post br 28 koji se vuce od prosle strane! NEMA!
ok, a baš neki program koji mogu instalirat za kontrolu prometa, da se ne moram svaki put logirat na carnetovu stranicu za kontrolu?
pa DUMETER
tu vidim mjesečnu potrošnju?
hm vidim ja da ti mene ne dozivljavas previse bas. Pa napisao sam u postu #33a biljezi i mjesecnu potrosnju.= Citat =:
joj nered, pa šta da ti kažem..... mnogo hvala, to je program koji ima sve što mi treba. sorry što ne čitam sve, sad samo da još iskopam crack....... imaš za pm?
fala ti nered! ljudina si!
Čujte ljudi, ako tražite nekakav takav programčić probajte NetLimiter 2 Pro. Možete mu zadati vremenski interval unutar kojeg želite pogledati promet, izlistati će vam koji program se spajao, koliko je prometa koji software napravio, na koji I.P. se spajao, ima ugrađen i osnovni firewall... Nije loš, samo ga treba proučiti. Pogotovo je dobar ako imate više umreženih kompjutera a ne želite da vam jedan od njih crpi cijeli bandwidth a ostali da su u banani, onda možete ovome prvome ograničiti brzinu spajanja. Treba ga proučiti.
Ja sam isto uzo taj Carnetov edge modem,
prvenstveno jer nemam dostupnost za maxadsl,
no vec 15 dana cekam da se vrati bitch koja radi u carneta u Zadru da mi da novi username i pasword tako da do sada nisam ni koristio.
Nego jel bih mogao nazvati carnetov helpcenter ili slicno da mi daju shifru?
mogao bi ih nazvati ali sifru mislim da ne dobivas od njih nego od admina ustanove.
ovak, koristim ovu umts+gprs karticu i tijekom koristenja mi dodje bsod na kojem pise 'BUGCODE_USB_DRIVER'... probao sam gotovo sve, od deinstaliranja aplikacije, flashanja kartice novim firmwareom, deinstaliranja drivera za pcmcia controller, pa do instaliranja novih win. ukratko, nishta ne pomaze. finta je da nema pravila kad se bsod pojavi, moze biti nakon pol sata koristenja, a moze i nakon 10h koristenja. ak itko ima kakvu ideju, nek veli. svaka info je dobrodosla.
puno hvala!
pitanje koji nootebook imas. probaj se raspitat o nekompatibilnim strojevima. Bilo je puno problema recimo sa nekim Toshibama i Sony Vaio. MOzda ti se tuce s portovima na kojima je USB kada ti javlja to.
imam acer aspire 5024 wlmi, turion na 1.8, 512 rama, 80gb disk. kaj se tice cardbus controllera driver je microsoftov, a kartica si pod onom usb stavkom u device manageru napravi opti 82c861pci to usb open host controller, usb composite device i usb root hub. inace, u device manageru je sve ok, kolko vidim nisht se ne kolje. pogledao sam i one com portove kaj vodafone napravi (jedan je application interface, a drugi je diagnostics interface) i to je ok. modem port je isto ok. vise stvarno nemam ideje. inace, nasao sam ovu zgodnu stranicu di se ljudima isto dogadja sa option karticama (to je i vodafoneov provider), al je mreza e-plus, no na njemackom je:(!
http://www.onlinekosten.de/forum/arc...p/t-75212.html
damn, da sam vise pazio u srednjoj;)
vjerujem da ce se naci neka dobra dusa koja razumije malo bolje njemacki pa da prevede ako postoji rijesenje. A probaj si za pocetak staviti te USB portove na Disable.
sori na mom neznanju, al ne kuzim bash koje portove??? ovo sve kaj imam pod universal serial bus controllers u device manageru, osim stavaka koje su zaduzene za vodafone? thnx, man!
Eklektik.exe ne znam što da ti kažem, jesi li probao stavidi nekakav drugi adapter u PCMCIA slot. Pogledaj pod Notebooks#Tablet PC- PCMCIA II problem.
Tamo ćeš vidjeti kakav ja imam problem. Samo što meni ne izbacuje bsod, već mi stilta komp, a kad izvadim karticu van komp mi nastavi raditi tamo gdje je stao (čudno).
Raspitivao sam se okolo i nitko nije znao zašto se to događa, samo mi je jedan tip napisao nešto o "IRQ" interruptima ili tako nešto, još do sada nisam skužio što je umjetnik htio reći time.
Pa ako netko zna...javite