kako volim ovaj forum, umjesto da rješim nekej stalno nova pitanja mi se otvaraju...
dakle help people, kaj je symbian točno; imate link na neko objašnjenje?
i 2) postoji mob za 2 kartice da rade ODJEDNOM? i koji su ak ih ima?
hvala
Printable View
kako volim ovaj forum, umjesto da rješim nekej stalno nova pitanja mi se otvaraju...
dakle help people, kaj je symbian točno; imate link na neko objašnjenje?
i 2) postoji mob za 2 kartice da rade ODJEDNOM? i koji su ak ih ima?
hvala
S obzirom da si rekao da ti e bitniji dizajn i trajanje baterije od funkcija cudi me odabir dva telefona koja si naveo...kako sam shvatio 3G nije bas strogi uvjet. Dakle cudi me sto ne gledas modele tipa Samsung D500 ili Motorola V3 i sl...= Citat =:
Izvorno postao cyro
Ali dobro, odabir je tvoj.
Odgovori na trazena pitanja:
Symbian je plasforma, vrsta operativnoga sustava unutar kojega fnkcioniraju i rade sve ostale aplikacije na odredjenome modelu mobilnoga telefona. Dakle, ako ti je jasnije ovako, zamisli da je Symbian na tvome mobilnome telefonu isto sto i Windows na tvome racunalu.
Sto se tice moba koji radi sa dvije sim kartice, o ovome se stvarno vec mnogo pisalo po forumu, pa ti savjetujem da malo trazis po forumu prije nego li pitas. Ukratko, ne postoji mob koji sam po sebi radi sa dvije SIM kartice, postoje razni modulatori koji ti omogucuju da u njih ubacis dvije SIM kartice, pa ih onda stavis u mob, te pri paljenju moba biras koji ces od ta dva sima koristiti. Postoje i baterije koje omogucuju isto. Trike je u tome, da naravno, dvije SIM kartice ne mogu biti koristene u isto vrijeme, vec da prije nego li zelis koristiti drugu, moras ugasiti mob i pokrenuti ga ponovno odabravsi pritom koristenje "druge" SIM kartice!
aha kontam. znači operativni sustav.
ma ne znam točno kaj sve obuhvaća taj 3g kužiš, meni su bitni video razgovori kad ovak idem u inozemstvo.
inače d500 mi je loš jer sam imao iskustva s tim kliznim mobitelima - i sva do zadnjeg su bila porazna a frend ima ovu v3 i ne znam...jednostavno funkcionalnost menija i pisanje mi ne leže na njoj, a nadalje, kak je negdje i napisano već, volim preklopne zato da mi se display ne zguli - jer futrole nikad nemam (još jedan razlog zakej d500 pada iz igre)
inače, najviše sam od svih obožavao siemens cx65 al zastario je, a nasljednik na žalost nema 3g tako da moram prećć na drugu firmu...
i hvala za odgovor na ovo za sim, čitao sam i prije te teme i raspitivao se, i pokazalo se da za onaj adapter ni jedan moj mob nije sposoban bio, mislio sam da postoji neki baš tvornički al ak ne...
hvala na odgovorima :)